duminică, 24 august 2008

Retezat

Parcul National Retezat a fost primul de acest fel din Romania. Langa Cabana Pietrele (care a ars de curand) este portretul celui care este supranumit ctitorul acestui parc, un preot, profesor universitar.

Parcurgand potecile, peisaje grandioase arata maretia lui Dumnezeu, lucrarea Sa. Coborand de pe Curmatura Bucurei, spre Bordul Tomii si Gentiana, gasesti pe o piatra mare urmatorul citat: "Imi ridic ochii spre munti, de unde imi va veni ajutorul? Ajutorul imi vine de la Dumnezeu, care a facut cerurile si pamantul!"

Mai jos putin, pe acelasi traseu, in apropierea lacului Pietrele, o piatra pastreaza inscriptia: "Mari si minunate sunt lucrarile Tale, Doamne". Iar, daca de pe Saua Bucurei vrei sa urci spre cel mai inalt varf al masivului, Peleaga, dupa ce treci de varful Bucura, anul acesta vezi ceva inedit. Dar ai nevoie de binoclu, sau aparat foto cu zoom mare. Pe un petec de zapada, niste turisti au scris cu pietre "Jesus".

Am fost prin Retezat zilele astea si am gasit frumusete in creatie, care arata spre Creator. Dar m-am bucurat sa vad ca oamenii au lasat in spate acest mesaj, ca o recunoastere a realitatii, a adevarului.

Am si un mesaj din partea Retezatului pentru tine. Nu e vorba de "eu sunt fratele tau, ingrijeste-ma nu ma taia" etc. Mesajul este - Dumnezeul Creator m-a facut sa Il marturisesc tuturor, deci si tie!

Pe Retezat iti poti curma mandria. Caci muntii au un varf, dar Cel care i-a facut este namarginit!


luni, 18 august 2008

Mentiune

Pe acest blog nu vor mai aparea articole pe o perioada nedefinita, de acum incolo. Scopul pentru care a fost facut a fost realizat. Deocamdata nu mai gasesc nici un sens pentru a publica articole. Cand realitatea o va cere, voi reveni. Posibil ca, din cand in cand, sa mai fie cate un articol, dar numai daca exista o motivatie concreta.

Mult har tuturor si va doresc o viata crestina vie, plina de rodire.