miercuri, 4 ianuarie 2012

Inca un copil a scapat de avort

Citeam zilele astea in "Omul Ceresc" cum femeile din China erau cautate pentru a fi fortate sa avorteze sau, altfel, sa fie operate pentru a nu mai putea avea copii. Familiile (adesea fara barbatii lor acasa, ei fiind inchisi) primeau amezi foarte mari in cazul in care aveau doi copii, fiindu-le aproape imposibil sa le plateasca. In aceste conditii unii crestini cresteau copii pe ascuns sau ii repartizau in alte familii de crestini care nu aveau copii, sau aveau un risc mai mic sa fie descoperiti cu mai multi.

Citeam astazi un articol in care se vorbeste lejer despre avort, in Romania de astazi (nu in China lui Mao):


O elevă a Şcolii nr. 37 "Mihai Eminescu" din Craiova a născut în dimineaţa zilei de 1 ianuarie. Tânăra mămică are 14 ani şi este în clasa a VII-a. Andreea Denisa B. şi-a ascuns sarcina, astfel că mama şi profesorii şi-au dat seama abia în luna noiembrie, când era prea târziu pentru un avort. Tatăl fetei locuieşte în Italia, iar părinţii săi sunt divorţaţi. Băieţelul născut este sănătăs, declară doctorii.

Citiţi mai mult: Copiii cu copii: mame la 14 şi 16 ani!


Nu incurajez relatiile sexuale in afara casatoriei, dar m-am bucurat sa aflu ca profesorii si mama si-au dat seama prea tarziu pentru a se mai face un avort. "Baietelul nascut este sanatos" !

Dumnezeu sa-i ajute.

marți, 3 ianuarie 2012

Citat din "Omul Ceresc" - bisericile adormite din Vest

"Inainte sa calatoresc in Vest nu stiam ca exista atat de multe biserici adormite din punct de vedere spiritual. Presupusesem ca Biserica occidentala era puternica si inflacarata pentru ca ea adusese Evanghelia la noi in tara cu o credinta si tenacitate incredibila. Multi misionari ne-au dat un exemplu puternic prin faptul ca si-au dat viata pentru Isus.

In anumite ocazii depuneam un efort enorm in timp ce vorbeam in bisericile din Vest. Se pare ca lipsea ceva care ma facea sa ma simt groaznic in interior. Multe intalniri sunt reci, iar focul si prezenta lui Dumnezeu pe care le avem noi in China lipsesc complet.

In Occident multi crestini detin foarte multe bunuri materiale, si totusi traiesc intr-o stare decazuta. Au aur si argint, dar nu se ridica sa mearga in Numele lui Isus. In China nu avem posesiuni care sa ne tina legati, asa ca nu exista nimic care sa ne impiedice sa mergem pentru Domnul. Biserica Crestina este asemenea lui Petru la poarta numita 'Frumoasa'. Cand l-a vazut pe cersetorul olog, el i-a spus: 'Argint si aur, n-am; dar ce am, iti dau: In Numele lui Isus Hristos din Nazaret, scoala-te si umbla!' (Faptele Apostolilor 3: 6)

...

Multi pastori din Europa si din America mi-au spus ca vor sa vada o mare trezire. Sunt in mod frecvent intrebat de ce China se bucura de trezire in timp ce majoritatea tarilor din Vest nu beneficiaza de ea. Aceasta este o intrebare serioasa, dar exista cateva motive care imi par evidente.

Calatorind prin Vest, am putut observa toate cladirile acelea imense, echipamentul scump, covoarele de catifea si sistemele de sunet moderne. Vreau sa-i asigur cu convingere pe reprezentantii bisericilor din Vest ca nu mai au nevoie de cladiri. Ele nu vor aduce niciodata trezirea pe care o asteapta. Goana dupa lucrurile materiale nu va aduce niciodata trezirea. Isus a afirmat: 'Viata cuiva nu sta in belsugul avutiei lui' (Luca 12: 15)

Primul lucru de care aveti nevoie pentru ca trezirea sa vina este Cuvantul lui Dumnezeu. Acesta lipseste. Desigur, exista multi predicatori, mii de casete audio si video pline cu invatatura biblica, dar atat de putine contin adevarul patrunzator al Cuvantului lui Dumnezeu. Adevarul va va face slobozi.

Nu numai ca lipseste Cuvantul lui Dumnezeu, ci si supunerea fata de acest Cuvant. Lipsesc faptele, actiunea.

...

Toate trezirile autentice au ca rezultat niste credinciosi care raspund prin actiune si castigarea sufletelor. Cand Dumnezeu iti cerceteaza cu adevarat inima, nu poti ramane linistit. Vei simti un foc in oase, ca si Ieremia care a spus: 'Iata ca in inima mea este ca un foc mistuitor, inchis in oasele mele. Caut sa-l opresc, dar nu pot.' (Ieremia 20: 9)

...

Foarte multi oameni din Occident se multumesc sa-I daruiasca putin lui Dumnezeu, nu mult. Am privit femeile si barbatii in timpul colectei in biserica. Isi deschid portofelele doldora de bani si cauta cea mai mica suma pe care o pot da. Acest tip de atitudine nu va functiona niciodata. Isus Si-a dat intreaga viata pentru noi, dar noi dam inapoi cat putem de putin din vietile, din timpul si din banii nostri. Ce rusine! Haideti sa ne pocaim!

Stiu ca s-ar putea sa para bizar, dar eu duc dorul chiar si colectelor facute in China. De multe ori, liderii intalnirilor anuntau: 'Avem un nou slujitor care pleaca maine pentru a-L sluji pe Domnul.' Imediat fiecare persoana prezenta isi golea complet buzunarele de tot ce avea. Cu acei bani slujitorul isi cumpara biletul de autobuz sau tren si pleca a doua zi.

De multe ori acei bani nu reprezentau doar tot ce aveam in momentul acela in buzunare, ci tot ce posedam in intreaga lume."

citat din Omul Ceresc, pag. 283-285

Citat din "Omul Ceresc" - rugaciuni politice

"Am ajuns sa intelegem ca ultimii treizeci de ani de suferinte, persecutie si tortura ai bisericilor de casa fusesera parte a formarii noastre initiate de Dumnezeu. Domnul ne-a pregatit foarte bine pentru a merge ca misionari in lumile musulmane, budiste si hinduse.

In timp ce vorbeam odata in Vest, un crestin mi-a zis:
- Ma rog de ani de zile ca Partidul Comunist sa se prabuseasca si crestinii sa poata trai in pace.

Noi nu ne rugam pentru acest lucru! Noi nu ne rugam niciodata impotriva guvernului nostru si nici nu il blestemam. Am invatat ca Dumnezeu detine controlul vietilor noastre si al guvernului sub care ne aflam. Isaia profetise despre Isus: 'Domnul va fi pe umarul Lui' (Isaia 9: 6).

Dumnezeu a folositi Guvernul Chinei pentru propriile Sale scopuri, modelandu-si si formandu-si copiii asa cum a crezut El de cuviinta. In loc sa ne indreptam rugaciunile impotriva sistemelor politice, noi ne rugam ca, indiferent de ceea ce ni se intampla, sa fim pe placul Domnului.

Nu va rugati ca persecutia sa se opreasca! Nu ar trebui sa ne rugam pentru o povara mai usoara, ci pentru o spinare mai puternica! Atunci lumea va vedea ca Dumnezeu este cu noi, imputernicindu-ne sa traim asa incat sa reflectam dragostea si puterea Sa.

Aceasta e adevarata libertate!

Exista putine lucruri care ni s-ar putea intampla in tarile musulmane, budiste sau hinduse pe care sa nu le fi experimentat deja in China. Cel mai rau lucru pe care-l pot face este sa ne omoare, dar asta inseamna ca ne vom petrece eternitatea in prezenta Domnului nostru!

citat din Omul Ceresc, pag. 275

Citat din "Omul Ceresc" - propaganda religioasa care dezbina

"Odata am luat trenul cu mai multi lideri ai bisericilor de casa spre orasul sudic Guangzhou, pentru a primi Biblii de la prietenii nostri din Vest. Dupa o zi sau doua de partasie, ne-am urcat din nou in tren si ne-am intors acasa cu darurile noastre pretioase. Eram atat de fericiti si plini de dragoste unii fata de altii.

Totusi, dupa cativa ani, aceste organizatii misionare straine au inceput sa puna pe langa Biblii si alte carti in pachete. Am primit carti referitoare la teologia unei anume denominatii sau la invataturi care se concentrau asupra unor aspecte specifice ale Cuvantului lui Dumnezeu.

Eu cred ca acesta a fost momentul in care au inceput disensiunile intre cele mai multe biserici de casa din China.

Aceste brosuri ne indicau modul in care trebuie sa inchinam sau afirmau ca trebuie sa vorbim in limbi pentru a fi credinciosi adevarati sau ca doar daca eram botezati in Numele lui Isus (in loc de Numele Tatalui, al Fiului si al Duhului Sfant) puteam fi mantuiti. Alte invataturi se axau pe o credinta extrema, iar altele se pronuntau pentru sau impotriva rolului femeii in biserica.

Am citit toate aceste brosuri si curand am devenit foarte confuzi! Bisericile au inceput sa se imparta in grupuri care credeau intr-un anumit lucru, in comparatie cu alte grupuri care credeau in alt lucru. In loc sa vorbim doar de dragul lui Isus, noi am inceput sa vorbim si impotriva altor credinciosi care nu se conformau ideilor noastre.

Dupa un timp, prietenii nostri au inceput sa ne dea tot mai multe lucruri. Ne dadeau bani, aparate de fotografiat si alte obiecte care credeau ei ca ne sunt necesare pentru a-L sluji pe Domnul intr-un mod mai eficient. Imi aduc foarte bine aminte cum acestea au creat vrajba intre lideri. In inimile noastre rele ne intrebam: 'Cine a primit cele mai multe carti?' sau 'De ce a primit acel frate mai multi bani ca mine?'

S-a creat o adevarata harababura! Intr-un an sau dou, bisericile de casa din China s-au impartit in zece sau doisprezece parti. In felul acesta s-au format foarte multe retele diferite ale bisericilor de casa.

...

Aceasta situatie a mers din rau in mai rau timp de peste cinsprezece ani, pana ce s-a ajuns ca unele dintre bisericile de casa sa creada ca sunt singurele care detin adevarul, dispretuind celelalte grupari si considerand ca trebuiau neaparat evitate."

citat din Omul Ceresc, pag. 224-225

"Omul ceresc"

Cartea aceasta trebuia insa neaparat sa apara. De aceea am luat legatura cu domnul Vasile Gabrian, de la Editura Casa Cartii din Oradea, una dintre editurile evanghelice cele mai serioase din tara, care a acceptat sa preia copyrightul si sa se ocupe de editarea traducerii si de publicarea cartii, Aceasta insa a intirziat neasteptat de mult, din pricina dificultatilor financiare ale editurii, ocazionate de criza economica. (Danut Manastireanu)

Cartea "Omul Ceresc" a aparut la editura mai sus mentionata, tradusa in limba romana. Pentru mai multe detalii, cititi intregul articol din care a fost selectat citatul de mai sus aici.

Cartea poate fi comandata de aici.


Cartea este una deosebita. Asa cum am citit si marturiilor altor cititori mi s-a intamplat si mie ca, dupa ce am inceput s-o citesc, sa nu o mai pot lasa din mana. Am citit-o in doua zile, fiindca dupa ce am terminat mai bine de jumatate din ea de citit se facuse deja tarziu, in seara primei zile, iar a doua zi urma sa ma trezesc devreme si a trebuit sa ma opresc.

Voi prezenta cateva citate din carte, in cateva articole, fara sa fac alte comentarii. Cartea nu trebuie incadrata doar in literatura despre martirii comunismului, mai ales fiindca adreseaza aspecte importante legate de viata de credinta, spiritualitate, umblare cu Dumnezeu etc.

Generatia tanara trebuie sa citeasca o astfel de carte.