vineri, 10 august 2007

Scopul nostru

Este cea mai grea intrebare - care este scopul nostru? Si totusi, Scriptura raspunde la o astfel de intrebare si o face intr-un mod complex si atent. Desigur, putini s-ar incumeta sa erijeze scopul scripturilor spre o alta tinta, dar, iata, ca sunt unii care o fac.

Problema se pune insa - de ce ar incerca cineva sa inlocuiasca scopul crestinilor? Odata inlocuit acest scop, crestinul va fi usor manipulat si condus in ce directie vor cei care-si doresc sa-i manipuleze, sa-i controleze. Inca de pe vremea apostolilor existau oameni care doreau sa rapeasca ucenicilor premiul alergarii, care schimbau in desfranare harul lui Dumnezeu, sau care strecurau pe furis erezii nimicitoare, cu gand sa ii duca in robie pe cei de curand eliberati.

Lipsa cunoasterii Scripturii este fondul cel mai favorabil inducerii in eroare. Dar trebuie ca crestinii sa fie intai separati de Biserica, acolo unde in mod normal sunt oameni care vegheaza la Trup.

Contracaram astfel de atacuri prin aceea ca nu parasim adunarea noastra (cum au unii obiceiul), prin rugaciune in smerenie si citirea Cuvantului lui Dumnezeu. Precum si prin tot ce tine de acestea. Trebuie sa fim mereu treji si sa veghem in rugaciune, ca sa nu fim inselati de doctorii lumii acesteia, unii strecurati printre noi cu gand rau.

Cercetati orice carte prin Scriptura. Multe carti ne vor atentia astazi, simpatia si chiar mintea. Unele incearca sa ne acapareze sentimentele, pentru a ne conduce viata. Multi oameni se doresc stapani pe noi, dorind sa ne conduca incotro vor ei, departe oricum de voia Domnului. Evaluati orice slujire cu ajutorul Scripturii. Feriti-va ce orice vi se pare rau. Nu conteaza ca vorbeste frumos sau ca se roaga cu lacrimi. Conteaza daca este in Cuvant si daca traieste tot ceea ce spune.

Scopul nostru este sa devenim asemenea Domnului Isus, care este chipul Dumnezeului nevazut. Scopul nostru este sa fim asemenea lui Dumnezeu ca sa putem avea partasie cu El. Scopul nostru tine de vesnicie. Avem un scop maret, care nu poate fi implinit prin firea pamanteasca. Scopul nostru este posibil doar prin lucrarea Duhului Sfant in viata noastra si nu poate fi atins altfel.

Dar, cautati in Scriptura scopul nostru, al crestinilor.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Sa presupunem ca scopul nostru in cresterea spirituala nu are scop in vesnicie. Daca nu are scop in vesnicie, atunci are doar pe pamant. Asta inseamna ca eu cresc spiritual doar pentru viata de pe pamant, ca sa aduc roada (altii sa se intoarca la Domnul). Sa presupunem ca unul dintre cei care se intorc la Domnul prin noi ajunge in cer. Dar aceasta intoarcere este un scop, deci cel putin in acest sens scopul nostru in cresterea spirituala tine de vesnicie.

Acum, citirea atenta si directa a Scripturii ne arata ca, in fapt, scopul nostru este asemanarea cu Cristos, in ce ne priveste si in relatia cu Dumnezeu, scop care tine de vesnicie.

In ce priveste relatia cu oamenii, avem si un alt scop - sa le spunem despre Cristos, daca nu-L cunosc si sa-i ajutam in cresterea spirituala, in ascultare de Duhul Sfant, daca sunt crestini prin nastere din nou.

Ne poate insa tine cineva izolati de oameni si noi sa avem pe Cristos. Scopul lui Dumnezeu cu oamenii este partasia cu El, devenind ca El. Desigur, cresterea spirituala nu poate fi un scop in sine, dar asemanarea cu Cristos este. Suntem chemati sa fim ca El. Astfel ca, scopul nostru transcende viata de aici si orice putem face noi prin puterea noastra omeneasca. Implinirea scopului nostru se poate face doar prin Cristos in noi, nadejdea slavei.