luni, 19 mai 2008

Raspuns pentru [unii] profesori de liceu



De curand niste prieteni au avut o experienta la scoala. In clasa, profesoara lor de engleza le-a pus o intrebare: "Ce ati schimba la profesorul de engleza?". In timp ce raspundea la intrebari (care au fost scrise pe foi), a intrebat daca e cineva pocait in clasa.

Desigur, prietenii mei au spus ca ei sunt. Si profesoara respectiva le-a zis ca sa fie atenti sa nu incerce sa-si impuna punctul de vedere fatza de ceilalti, ca nu e bine. Si ca, daca mai injuri e ok, ca Domnul te iubieste si tu-L iubesti si, daca ai o relatie cu El, Domnul trece cu vederea ca mai injuri din cand in cand.

Problema e ca acesti tineri le-au spus colegilor lor ca gresesc de multe ori cand au injurat si au vorbit urat. Si-au facut treaba - au sarat.

Ce sa raspunzi in fatza unei asemenea provocari? Profesorul trebuie intrebat politicos daca este cumva Dumnezeu. Daca zice ca da, atunci rugati-l sa-si dea demisia. Daca spune ca nu, atunci rugati-l sa va inteleaga daca veti asculta de Dumnezeu in ce priveste ce sa faceti si ce sa spuneti si nu de profesor (de el).

Daca va intreaba unde-I Dumnezeu sa ascuti de El, sau cine stie ce o zis El, rugati-l sa citeasca Biblia. Daca in continuare comenteaza orice impotriva Bibliei, rugati-l sa isi pastreze pentru el credintele si sa nu incerce sa ii convinga pe altii de parerile lui relative, fara baza si irelevante in ce-L priveste pe Dumnezeu. Daca nu crede in Dumnezeu, sa nu vorbeasca despre. Daca nu crede ce scrie in Biblie, sa nu zica nimic despre ce scrie in Biblie. Credinta lui personala e treaba lui.

In plus, daca vrea sa para interesant si puternic, sa isi aduca argumentele intr-o discutie egala, nu de profesor-elev, folosindu-se astfel intr-un mod dictatorial de o functie efemera...

Voi continuati sa spuneti adevar. Spune-ti pacatului pacat si impartasiti-le colegilor adevarul Evangheliei nechimbat, cu toata dragostea pentru ei. Condamnati-i astfel, prin Duhul Sfant si bucurati-va in prigonire.

Slavit sa fie Domnul ca traiti!

Niciun comentariu: