joi, 27 noiembrie 2008

Era erotica

Din toate părţile se spune că între voi este curvie; şi încă o curvie de acelea, cari nici chiar la păgîni nu se pomenesc; pînă acolo că unul din voi trăieşte cu nevasta tatălui său. (1 Corinteni 5: 1)

"Perioada in care traim noi acum ar putea foarte bine sa intre in istorie ca "Era Erotica". Iubirea de sex a fost ridicata la nivel de cult. Zeul Eros are mai multi inchinatori in toate civilizatiile omului de astazi decat orice alt zeu. Pentru milioane de oameni, eroticul a inlocuit in mod complet spiritualul.

Acum, daca acest zeu ne-ar lasa pe noi crestinii in pace, eu, in ce ma priveste, as lasa in pace acest cult. Tot buretele acesta, toata mizeria aceasta fetida, se va scufunda intr-o zi sub propria greutate si va deveni un excelent combustibil pentru flacarile iadului, o dreapta rasplatire; si ne face sa simtim compasiune pentru cei care au fost prinsi in acest tragic colaps. Lacrimile si tacerea ar putea sa fie mai bune decat cuvintele, daca lucrurile ar fi putin mai diferite decat sunt acum.

Dar cultul eroticului afecteaza in mod serios Biserica. Religia pura a lui Cristos, care curge ca un rau de cristal din inima lui Dumnezeu este poluata de apele necurate care siruiesc din spatele altarelor, a abominatiunilor care se petrec pe fiecare deal inalt si sub orice copac verde din New York pana in Los Angeles.

Doamne, ma rog in aceasta dimineata pentru orice serv al Tau care este prins in capcana imoralitatii sau pornografiei. Aceast 'burete', aceasta 'mizerie fetida' a prins asa de multi in capcanele ei victorioase astazi. Ma rog in numele lui Isus, Amin."

A.W. Tozer, (Tozer on Christian Leadership, November 18)

Niciun comentariu: