marți, 25 noiembrie 2008

O noua cale a lui Isus?

McLaren, lider in miscarea bisericilor emergente, si-a programat organizarea unor conferinte importante in anul 2008, pentru a sublinia importanta unei schimbari radicale in tot ceea ce tine de Biserica.

"DeepShift ii cheama pe oameni la o schimbare adanca in gandirea lor cu privire la credinta, viata bisericeasca, misiune, slujire, arta, justitie, conducere, comunitate si inchinare. Va accentua o transformare adanca in intoriorul persoanei [prin rugaciune contamplativa] integrata cu o tranzitie organizationala adanca, in acelasi timp, in contextul ortodoxiei generoase despre care scriu si vorbesc."
(McLaren)

In anul 2006, McLaren a fost intervievat in legatura cu ceea ce crede despre iad. El s-a pronuntat astfe: "[iadul este] o falsa reclama pentru Dumnezeu." Iata ce a spus: "Crucea nu este centrul, asadar, Crucea este aproape ceva distractiv si o reclama falsa pentru Dumnezeu."

"Sincer, multi dintre noi nu stim ce sa credem despre homosexualitate. Am auzit ambele parti care sunt implicate in aceasta dezbatere, dar nici o pozitie nu ne-a castigat inca increderea, in asa fel incat sa spunem 'Ni s-a parut potrivit Duhului Sfant si noua'. Aceasta ne face straini atat fata de liberali cat si fata de conservatori care par sa stie exact ce ar trebui sa gandim noi."

El a sugerat un moratoriu de cinci ani, pentru a se pronunta asupra subiectului homosexualitatii. Cineva se intreba: "iar noi ce vom face intre timp?". McLaren raspunde: "Vom practica un dialog bazat pe rugaciune, ascultand respectuos, nefiind de acord cand e cazul intr-un mod agreabil. Ne vom pastra urechile atente la invatati in studii biblice, teologie, etica, psihologie, genetica, sociologie si alte campuri care au legatura cu subiectul. Apoi, in cinci ani, daca avem claritate, ne vom pronunta; daca nu, vom stabili inca cinci ani pentru a continua sa reflectam asupra subiectului"

Intre timp, iata ce spun Scripturile: (Lev. 18:22, Lev. 20:13, Rom. 1:26-28, 1 Cor. 6:9-10) despre subiect.

A, dar sa nu ne grabim. Pentru unii articolul se termina aici. Nu si pentru R.C. Sproul, un important lider al miscarii bisericii emergente. Iata ce spune el: "[noi ne referim la] crestini care nu vor sa aiba de-a face cu conflictul teologic." Deci, degeaba veniti cu citate din Biblie, fratilor... ele pot fi interpretate, deci sunt irelevante. La cine credeti ca prind astfel de argumente?

O noua cale a lui Isus? Nu! Domnul Isus ne-a spus ca El este CALEA. In acelasi timp El este Dumnezeul adevarat si viata vesnica. El nu se schimba, dupa cum nu se schimba nici Calea, nici Adevarul si nici Viata. Scriptura ne cheama sa ramanem in ceea ce am auzit de la inceput. Daca vom ramane in credinta in Evanghelia propovaduita clar si asa cum este, vom ramane in Tatal si in Fiul. Sa ramanem, asadar, in invatatura apostolilor, in Cuvantul lui Dumnezeu.

Astazi lideri importanti si cu impact conduc oamenii in ratacire si atacul in bisericile evanghelice este deosebit de puternic. Ce sa facem?

"Păziţi-vă bine să nu perdeţi rodul muncii voastre, ci să primiţi o răsplată deplină. Oricine o ia înainte, şi nu rămîne în învăţătura lui Hristos, n-are pe Dumnezeu. Cine rămîne în învăţătura aceasta, are pe Tatăl şi pe Fiul. Dacă vine cineva la voi şi nu vă aduce învăţătura aceasta, să nu -l primiţi în casă şi să nu-i ziceţi: 'Bun venit!' Căci cine-i zice: 'Bun venit!' se face părtaş faptelor lui rele." [apostolul Ioan]

Niciun comentariu: