duminică, 3 iulie 2011

BAC 2011[UPDATE - licee baptiste]

In primul rand, cateva observatii despre ce nu e CORECT la BAC:

1. Unii elevi sunt dati afara din examen. Altii sunt incurajati de profesori sa copieze. Unii profesori sunt pedepsiti ca le-au permis elevilor sa copieze, altii sunt rasplatiti.

2. Exista versiuni diferite, in ce priveste dificultatea, pentru copii care studiaza profile diferite (filologie, mate-info de exemplu), dar se constituie un tabel ordonat in functie de medie, atat la afisarea rezultatelor in scoli, cat si pe saitul edu.ro, pe internet. E aberant.

3. Camerele de filmat sunt dovada incapacitatii sistemului de a oferi dreptate canditatului. Si acestea au fost, oricum, boicotate.

4. Copiii care invata bine nu copiaza (caracter, sau nu au de la cine) si iau o nota mai mica decat alti copii care copiaza sau sunt ajutati masiv de profesori. Aceasta este o realitate respingatoare.

In al doilea rand, as vrea sa-i felicit pe tinerii pocaiti de la Hateg care au terminat BAC-ul cu note bune, in special pe Rut, Lari, Beni, Bogdi, care au avut rezultate foarte bune, pe merit. Succes in continuare in Facultate si in viata. Tineti sus nivelul pregatirii voastre SI Cuvantul Vietii.

Iata si o parte din declaratia Ministrului Funeriu:

Îi felicit pe toți cei 90.795 de elevi care au promovat examenul și, în special, pe cei 65 de elevi care au luat nota 10, pentru care va fi organizată o festivitate specială de premiere. (www.evz.ro)
Incercarea de reforma in Invatamant prinde bine. Anul acesta nu au mai luat BAC-ul toti cei cu pile si unghii vopsite cu $. In conditiile acestea foarte stricte, ies in evidenta elevii care s-au pregatit foarte bine. Am fost curios sa vad rezultatele din liceele baptiste din tara.

Elevii liceului Baptist Emanuel Oradea are procentul de promovabilitate de 100%; in total participand la examen 57. Felicitari! Am gasit si un elev pe listele cu rezultatele obtinute de concurentii din acest liceu care a luat nota 10 la Matematica, M1. Logos din Bucuresti are 5 candidati respinsi, din 21 care au participat la examinare. "Alexa Popovici" din Arad, cu 57 de candidati, are doar 8 respinsi. Liceul Baptist din Resita are 8 respinsi din 26. Liceul baptist din Timisoara are doar 24 admisi, din 46. Nu am cautat date despre restul liceelor baptiste, daca mai stie cineva o rata de promovabilitate de 100% sa ne spuna.

Despre Liceul Emanuel, iata o reactie cu mai multe elemente informative din partea lui Marius Cruceru.

---------------------------------------
http://bacalaureat.edu.ro/2011/rapoarte/HD/lista_unitati/903/rezultate_finale/dupa_medie/page_1.html

Niciun comentariu: