vineri, 31 iulie 2009

Decaderea omului

Cineva mi-a aratat astazi un videoclip cu el si cativa prieteni beti. Erau dezbracati de la brau in sus si mergeau in patru labe imitand animalele.

Asa au inteles sa se distreze. Vorbesc de oameni asa-zisi "maturi". Biologic cu siguranta.

In fata unei asemenea realitati, daca ne gandim la faptul ca Dumnezeu vrea sa ne faca mai buni, mai iubitori, sa fim tot mai mult asemenea Lui, vedem foarte clar decaderea omului.

Pai omul merge spre animal, dar Dumnezeu il cheama spre Sine. Omul coboara, dar Dumnezeu vrea sa-l ridice. Si, ca dovada a prostiei nemarginite la care a ajuns, omul spune ca nu exista Dumnezeu, ci din animale suntem, intamplator. Iar aceasta ar fi marea realizare a omului contemporan, marea chibzuire a "oamenilor de stiinta" ca majoritate. Nici vorba de realizare, ci mai degraba o degradare suficient de mare ca asemenea erori sa scurtcircuiteze o gandire pana nu demult normala.

Omul gaseste de bine sa bea, sa nu se mai controleze, sa coboare standardul tot mai mult. Dumnezeu si-l doreste pe om tot mai integru, mai vertical, mai maret. Ce diferenta.

Iar, in fata unei asa de mari decaderi morale, singura salvare este Isus Cristos. Predicati-L pe Cristos lumii! Sa ne traim menirea!

Niciun comentariu: