luni, 27 iulie 2009

O descriere a maretiei lui Dumnezeu

Isaia 40 vorbeste despre maretia lui Dumnezeu:

12. "Cine a masurat apele cu mana lui? Cine a masurat cerurile cu palma, si a strans tarana pamantului intr-o treime de masura? Cine a cantarit muntii cu cantarul, si dealurile cu cumpana?

13. Cine a cercetat Duhul Domnului, si cine L-a luminat cu sfaturile lui?

14. Cu cine S-a sfatuit El, ca sa ia invatatura! Cine L-a invatat cararea dreptatii? Cine L-a invatat intelepciunea, si I-a facut cunoscut calea priceperii!

15. Iata, neamurile sunt ca o picatura de apa din vadra, sunt ca praful pe o cumpana; El ridica ostroavele ca un bob de nisip.


Gandeste-te la vastitatae apelor de pe Terra. Gandeste-te la imensitatea intinderilor de spatiu a universului cunoscut. Gandeste-te la cam cat de mult pamant exista pe planeta albastra. Gandeste-te la munti si dealuri. Apoi reciteste acest pasaj atent si vei vedea cat de maret e Dumnezeu.

Dar, El de unde are lumina, intelepciune, invatatura, pricpere? Cine ar fi putut sa-i aduca toate acestea, sau macar una?

Pune o picatura de apa pe un vas si priveste-o atent. Asa este lumea inaintea lui Dumnezeu. Pune un fir de praf pe o cumpana si cantareste-l! Asa este lumea inaintea lui Dumnezeu.

Ce mare e Dumnezeu!

2 comentarii:

Hope of Rahab spunea...

Dumnmezeu este FOARTE Mare.Daca lumea cu tot ce cuprinde ea e doar o picatura de apa ce sa mai zicem de un om? oare cat este el in palma lui Dumnezeu?...sunte foarte mici si cand mai ne vedem si mandri si mari...ce se supara Dumnezeu...de atatea ori credem ca sunte buni...dar Isus spune tanarului bogat ca doar Dumnezeu este bun...Amin
Har si pace

Alexandru spunea...

Rahela, bine ai venit pe acest blog si ma bucur ca ai ales sa spui cate ceva.

Da, Dumnezeu e mare. Cuvintele noastre pot incerca sa descrie foarte limitat ceea ce mintea tot limitat ar putea gandi despre maretia lui Dumnezeu.

Dar aceasta nu insemneaza ca nu trebuie sa gandim la maretia Lui. Ba chiar Dumnezeu ne cheama s-o facem. Gandindu-ne, invatam despre Dumnezeu si invatand suntem tot mai uimiti de ceea ce este El, daca ceea ce invatam este adevarul despre El.

Deci, sa fim atenti ce si de unde invatam.

Citeste Psalmul 8. E in legatura cu ce zici tu.

Iar cu mandria... Sunt multe pasaje in Isaia, Iov unde se vorbeste in termeni foarte alesi despre incredibila mandrie a omului.

Da, Unul singur este Bun! Iar noi trebuie sa ii urmam exemplu. Acelasi Domn Isus le spunea ucenicilor "Fiti dar desavarsiti dupa cum Tatal vostru cel ceresc este..."