vineri, 25 februarie 2011

Conferinta Buzias - primele impresii

Uniunea Bisericilor Baptiste din Romania organizeaza in perioada 25 - 26 Februarie 2011 o conferinta pentru si cu invatatorii de Scoala Duminicala din Bisericile Baptiste din tara, la Buzias.

Conferinta se vrea un eveniment care sa stranga invatatori din toata tara pentru o viziune comuna si pentru oferirea de solutii si materiale pentru Scolile Duminicale.


Din Lugoj pana in Buzias drumul este acoperit cu zapada si foarte ingust. Dar... am ajuns. Slava Domnului!

Sper sa gasesc materiale de calitate si sa particip la seminarii de prezentare folositoare si valoroase. Cred ca asa va fi.

Locatia este bine aleasa, Hotel Parc. Este curat si spatios. Afara paisajul este superb, dar nu prea voi iesi - avem treaba inauntru. Organizatorii au facut efortul ca pretul de participare sa fie foarte mic in comparatie cu serviciile oferite, ceea ce este imbucurator. Sper ca cei prezenti sa profite de aceasta si sa foloseasca aceasta ocazie pentru a imbunatati munca si implicarea lor in slujirea copiilor din Bisericile lor locale.

Vor participa peste 140 de persoane din toata tara. Pentru unii a fost mai greu sa ajunga, mai ales pentru cei din judetele de N-NE, E, S-SE.

M-am intalnit invatatorii pe care i-am cunoscut anii acestia la Olimpiada Biblica, faza nationala. Sunt niste oameni deosebiti, care investesc in copii invatatura biblica si-i motiveaza cu succes la memorarea Scripturii, la cunoasterea si intelegerea ei si la aplicarea invataturilor in viata cotidiana. Familia este si ea importanta in procesul educarii copiilor - de fapt, familia in primul rand.

Iata si o vedere de langa hotel:


Zapada multa, asa-i. Aer curat. Nu ma gandeam sa gasesc asa ceva in Buzias. Strada pricipala pe care am mai trecut nu anunta nimic interesat in acest oras.

Voi reveni cu detalii si fotografii din timpul Conferintei.

Niciun comentariu: