miercuri, 11 februarie 2009

Cum sa vorbesc cu o fata

Fetele nu sunt personaje din film. Nu sunt nici extraterestrii din vreun joc pe calculator. Sunt mai complicate decat atat. Sunt persoane reale, dintr-o viata la fel de reala. Sunt oameni, in primul rand.

O fata nu e interesata, cum ai impresia, de cuvintele tale marete, de discutiile aprinse din grupul de baieti, acele discutii cu adresa. Nu te are ca erou in jocul de footbal unde incerci sa excelezi cand apare ea. E mai simpla decat atat...

Cand vorbim cu o fata e bine sa nu uitam ca nu vorbim cu un baiat. Desi e greu astazi, de multe ori, sa faci diferenta intre. Cu o fata se vorbeste frumos si atent, cu grija. Nu vorbesc aici despre lingusire sau prefacatorie. Ci, despre sensibilitate.

O fata ar trebui sa trezeasca intr-un baiat, intr-o discutie, acele valori care tin de finete si atentie. Trebuie sa oferim cinste.

Baietii cauta atentie, mai ales in prezenta fetelor. De aceea par mai talentati, folosesc mai multe glume, sunt mai voiosi ca de obicei. Ca in copilarie, doar ca acum intelegem. Acum lupta, pentru unii, se duce la nivelul intelegerii a ceea ce se intampla si a cum ar trebui sa fie totul. Cum ma invata Dumnezeu sa fiu? Care sunt si ce inseamna in esenta lor principiile?

Cu o fata e bine sa vorbesti. Adica, nici sa taci rusinat, dar nici sa faci pe grozavul cu multe cuvinte a caror suma este negativa. Daca ai ocazia sa spui ceva, nu ezita. Dar nu e indicat sa ai impresia ca poate ii place de tine. De cele mai multe ori e doar o impresie foarte reala.

Daca se intampla sa fi intr-o ipostaza de a vorbi cu o fata pe care nu o cunosti, prezinta-te mai intai. E foarte important sa intelegi ca viata reala si oamenii nu sunt calculatoare si ca nu esti pe mess. Eu sugerez sa renunti la mess pe mai departe, dar aceasta e o alta discutie... Cand vorbeste despre cu o fata nu vorbesti cu "asta" si nici cu "tu". Trebuie sa stii cum o cheama. Daca fata refuza sa se prezinte, vei intelege (nu vrea sa vorbeasca cu tine, iar aceasta trebuie respectat).

Nu flirtra cu o fata. Nu vorbi cu ea cu dublu sens. Cu o fata care prefera o astfel de discutie, nu vorbi!

Nu zbiera cand vorbesti cu o fata. Nu esti pe un deal si ea pe altul. Vorbiti linistit si atat de tare incat sa va auziti.

Cand vorbesti cu o fata ai nevoie de bun simt, de atentie, de respect. De toate principiile Imparatiei lui Dumnezeu. Pur si simplu trebuie sa le aplici. Chiar si atunci cand vorbesti cu o fata. Cuvintele trebuie sa fie toate curate, iar inima sfanta.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte bine spus.

silviu36 spunea...

Am 36 ani si sunt un tip timid cand vb cu o fata de varsta mea si nu stiu ce trebuie sa vb cu ea fata in fata si nu stiu ce so intreb nici cand vb cu ea la intalnire si nic pe mess.Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine.

Alexandru spunea...

Silviu, Il cunosti pe Dumnezeu?

Anonim spunea...

Salut eu ma numesc edy si am si eu o fata pe mess de care imi place cam de 4 5 zile si am vb duar de 2 ori cu ea iar de ex ieri cand am vb cu ea mi-a zis ca are treaba si totusi am vb pana la urma si nu stiu cum sa fac ca sa nu imi mai zica asa??? si mai e o problema sunt in italia si am 15 ani si nu stiu cum sa tin mai mult leg cu ea sau cum sa fac sa imi dea nr de tel ai ei care ma ajuta si pe mn va rog pe id edy_jmen_2007 astept rasp MULTUMESC