Ca raspuns recentelor eforturi ale grupurilor pro-avort internationale de a decriminaliza avortul in Republica Domninicana, legislatorii au extins dreptul de viata pentru oamenii pre-nascuti pentru toata durata nasterii, prin modificare Constitutiei Republicii Dominicane cu urmatoarele: "dreptul la viata este inviolabil din momentul conceptiei pana la moarte". Votul a fost de 167 la 32 si a servit ca o victoriei majora pentru cei care lucreaza spre a proteja intreaga viata umana.
Intre timp, in Romania se poarta acelasi razboi, in alte circumstante. O subcomisie parlamentara condusa de Victor Ponta incearca introducerea de prevederi care sa introduca sub incidenta penala orice avort care ar avea loc dupa saptamana 24 de sarcina. Chiar si acel avort numit "terapeutic".
Ziarele care anunta stirea nu sunt clare in exprimare, poate cu micile exceptii pe care nu le-am citit inca. De la aceasta saptamana, se pare ca "specialistii" au stabiliti ca discutam despre "nastere prematura" si nu "avort". Dar, nastere prematura poate insemna si posibilitatea ca fatul sa supravietuiasca (la nivelul medical de acum, in incubator sau nu) si ca fatul nu poate supravietui (luna a 5-a de exemplu).
Evident ca o intreaga haita a si incercuit aceasta initiativa, care aducea un plus de speranta pentru ocrotirea vietii, in adevaratul sens al cuvantului. Argumentele lor? EVZ relateaza: "O astfel de măsură legislativă ar reprezenta un mare regres în garantarea unor drepturi fundamentale precum dreptul la viaţă, dreptul la sănătate, dreptul de a nu fi supus unor tratamente inumane sau degradante şi dreptul de a nu fi discriminat pe criteriul sex"
Lucrurile se complica insa, dupa cum aflam din aceeasi sursa:
Parlamentul inserează în Noul Cod Penal şi faptul că, după 24 de săptămâni, fătul „se consideră persoană, în sensul legii penale”, fapt ce, în opinia specialiştilor, atrage după sine incidenţa apariţiei eutanasiei.
„Dacă sarcina este întreruptă pe motive medicale după ce fătul a împlinit 24 de săptămâni, vorbim de eutanasie. Fără îndoială, situaţia trebuie să fie reglementată. Fără excepţii, vorbim despre ucidere toată ziua”, e de părere Cristi Danileţ, de la SoJust.
De unde ne punem intrebarea justa, daca aceste demersuri si tensiuni publice nu sunt menite pentru a fi introduse practici oripilante sub denumiri a-morale, precum eutanasia. Cel putin un impact in acest sens exista, prin obisnuirea opiniei publice si conducerea ei caineste spre o destinatie scontata.
Revenind, vreau sa ne intrebam de ce o fiinta umana pe care o vedem are drepturi la viata, iar una pe care nu o vedem nu are? Daca fatul traieste intr-un loc mic -cel al burtii mamei lui - inseamna pentru aceasta ca si plaja drepturilor pentru el va fi ingustata simtitor? Ba chiar vital.
Cat de aberanta este gandirea omului imbibat de umanism si psihologia sexului. Este dreptul de a nu fi supus unor tratamente inumane sau degradante doar dreptul femeilor? Atunci ce sa mai zicem de copii? Oare nu sunt copii mai vulnerabili decat adultii? Si nu sunt oare omuletii pantecelor cei mai vulnerabili in acest sens (si in toate sensurile)?
Romania oare nu are voci autentice, care sa fie sustinute corespunzator, care sa arate tuturor o perspectiva izvorata din dragostea lui Dumnezeu si nu din doctrinele de supravietuire animalice ale evolutionismului? Se vorbeste astazi prea mult despre iubirea divina, pe cand chiar si avortul facut pentru protejarea mamei pune sub semnul intrebarii trairea acestei valori si naste o intreaga discutie.
Am fi noi gata sa renuntam la viata noastra pentru viata copilului nostru? Pe langa faptul ca aceasta intrebare este prea grea pentru mintile tinere ale celor care in general sunt pusi fata in fata cu intrebarea, vedem cum progresul medicinei a atins de multa vreme chestiuni prea grele pentru umanitate.
De unde discutia trece in alte sfere, mai intalte si mai cuprinzatoare, cu un orizont mai limpede si care trebuie sa-L implice pe Dumnezeu. Suntem datori fiecare sa traim in frica Domnului, stiind ca este inceputul intelepciunii! Doar de acolo vom discuta de fapt. Acum gangurim.
Nu trebuie incheiat acest articol aratand cum multe alte chestiuni care privesc avortul sunt lasate in pace. E, de fapt, un joc de a scoate si introduce amendamente pe argumente. Un tabloul al nuantelor in gri, vesnic renuantat. Unde a fost gri inchis acum e gri deschis s.a.m.d. E un joc incapabil, de-a Dumnezeu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu