joi, 7 mai 2009

Votati Retezatul



http://www.retezat.ro


Urmeaza un articol preluat de pe retezat.ro


Susţinem Retezatul in competitia New7Wonders
Este momentul sa incepem iar sa votam Retezatul ca sa urce in topul celor 7 Noi Minuni Naturale ale lumii!

Comitetul de suport si Scrisoarea oficiala de suport au fost rezolvate prin eforturile Regiei Nationale a Padurilor- Romsilva care a semnat si contractul de sustinere a Parcului National Retezat. Inca o veste buna: la solicitarea Romsilva, incepand cu 24 mai- Ziua Europeana a Parcurilor- televiziunea publica va difuza un spot publicitar de sustinere a candidaturii Parcului National Retezat.

Acum este mai usor sa votam folosind telefonul sau/si internetul!


Cum votăm pe internet?
Dăm mai multe detalii pentru cei care nu cunosc limba engleză. Avem de parcurs urmatoarele 2 etape: votarea propriu-zisa si confirmarea votului.

1) Etapa 1: Intram pe saitul New7Wonders unde, la adresa http://www.new7wonders.com/nature/en/vote_on_nominees/?firstselect=5:115 , Members/Voting Details, ne inscriem cu adresa de e-mail, votam 7 candidate diferite, trimitem mesajul apasand butonul Submit; in noua fereastra aparuta bifam casuta I agree to Terms and conditions; in campul Anti spam, completam literele vizibile alaturat; trimitem apasand butonul Submit.
2) Etapa 2: Votul este validat abia după ce dăm click pe link-ul din mesajul trimis automat de pe saitul New7Wonders.

Important! Ca "sa nu ne taiem singuri craca de sub picioare", NU trebuie sa votam alte candidate din grupa E paduri, parcuri nationale, rezervatii naturale.


Cum votăm prin telefon?

Se apelează numărul 0041 77 312 4041. După mesajul de întâmpinare, urmează un ton şi apoi trebuie introdus codul de trei cifre (541) alocat pentru Parcul Naţional Retezat. Atentie! Votul devine valid doar după terminarea mesajului de confirmare (thank you message) al robotului telefonic.
In cazul în care paşii sunt urmaţi întocmai, convorbirea nu durează mai mult de un minut, tarif normal pentru Elveţia. Detalii pe http://www.new7wonders.com/nature/en/vote_on_nominees/telephonevoting/


De ce să votăm Retezatul?

Vedeti mai jos ce spune Nadja Rahal, oficial din staff-ul fundatiei, intr-un mesaj trimis Administratiei Parcului National Retezat
"Castigatorii si participantii la competitia Cele 7 Noi Minuni ale Lumii (n.a, constructii facute de om) au inregistrat anul trecut nivele record de crestere a beneficiilor provenite din turism, in unele cazuri veniturile crescand cu 70%"
Pentru ca Romania sa ajunga sa profite economic de aceasta extraordinara promovare (gratuita) care se face prin intermediul campaniei 7Wonders, trebuie sa votam in continuare Retezatul la adresa http://www.new7wonders.com/nature/en/vote_on_nominees/?firstselect=5:115. Ajutam astfel Romania sa ajunga intre primele 77 de candidate dintre care un comitet va alege doar 21.


Multa "lume" ajuta Retezatul:

Mass-media din Romania publica articole in sprijinul Retezatului;
Ministerul Educatiei este partener al Administratiei Parcului National Retezat in concursul scolar national de sustinere a candidaturii PNR- "Retezatul, o minune";
Ministerul Turismului este reprezentat in Comitetul oficial de sustinere a Parcului National Retezat;
Fundatia pentru Parteneriat Miercurea Ciuc a aprobat proiectul "Voturi, copii si flori pentru Retezat" pt sustinerea candidaturii PNR, din fonduri de la MOL Romania;
In zilele de 1-2 mai s-a organizat festivalul Park Fest, la Clopotiva- Rau de Mori pentru sustinerea Retezatului;
Pe multe bloguri si forumuri de discutii au fost puse widget-uri sau link-uri pentru votarea Retezatului.
Le multumim tuturor.


Ce lipseste?

O sustinere masiva din partea romanilor si a autoritatilor.
Cine, ce castiga? Va fi un castig al intregii Romanii care va putea obtine venituri din turism. Sa mai si intre bani in tara, nu numai sa iasa din cauza importurilor masive de alimente si nu numai.
<> Zoran Acimov, directorul Parcului National Retezat
Informatii suplimentare
- despre Comitetul de suport/ dl. Mircea Verghelet, ariiprot@rnp.rosilva.roCLOAKING ,
- despre PNR/ dl. Zoran Acimov, 0723301096

Niciun comentariu: