vineri, 1 mai 2009

Rusinea din rama si nerusinarea din strada

Iata ce a patit Hanani, cand l-a mustrat pe Asa.

"În vremea aceea, Hanani, văzătorul, s'a dus la Asa, împăratul lui Iuda, şi i-a zis: „Pentrucă te-ai sprijinit pe împăratul Siriei, şi nu te-ai sprijinit pe Domnul, Dumnezeul tău, de aceea a scăpat oastea împăratului Siriei din mînile tale.
Etiopienii şi Libienii nu alcătuiau oare o oaste mare, cu o mulţime de cară şi călăraţi? Şi totuş Domnul i-a dat în mînile tale, pentrucă te sprijinisei pe El.
Căci Domnul Îşi întinde privirile peste tot pămîntul, ca să sprijinească pe aceia a căror inimă este întreagă a Lui. Ai lucrat ca un nebun în privinţa aceasta, căci deacum vei avea războaie.”
Asa s'a mîniat pe văzător, şi l-a pus la închisoare, pentrucă era înfuriat împotriva lui. Tot în acelaş timp Asa a apăsat şi pe unii din popor."


Te si miri cum a indraznit Hanani sa il mustre pe Asa... Ce tupeu.

Astazi cel care corecteaza e silit sa treaca prin piata de obste, unde sa se arunce in el cu oua, coji de banane, cartofi stricati, conserve goale si altele. Cum indrazneste oare sa indrepte, sa certe, sa indrume? Ce tupeu!

Daca vrea cineva sa indrepte pe vreun blog, imediat sar cei pregatiti si incep sa-l traga de urechi, pe rand: "Da cine esti tu sa judeci? De ce nu vorbesti cu dragoste?" Si altele. Si asa, omul nostru, care mai are si prostul obicei sa-si dea numele, ajunge sa fie tras de urechi mai ca la aniversarea a 20 de ani.

Mi s-a intamplat si in alt context. Sa fiu tras la raspundere ca am certat doua persoane care au dat cu piciorul in usa unei case dintr-un sat parasit, care era inchisa. Vroiau sa o deschida, cred. Tocmai de acele persoane am fost certat. Greseala mea, evident. Nu am zis cu "dragoste", cum au dat ei cu piciorul. Ca, daca dai cu piciorul cu dragoste, atunci si a mustra sa nu se mai dea cu piciorul trebuie tot cu dragoste.

Cam multa indrazneala in ziua de astazi, nu? Din partea mea si din partea altora care vor sa indrepte. Ce treaba avem noi? Ia fiecare la treaba lui, ca omu' face ce vrea si nu-i imputam noi ce si cum.

Daca acum esti rasplatit verbal si pus la punct cu tupeu si nerusinare, cu nesimtire si sfidare, maine vei fi dus la inchisoare, sa taci odata, ca deja s-a dus aproape jumate de an din 2009.

Niciun comentariu: