luni, 9 iulie 2007

Rusinea de Evanghelie

Asa de multe se intampla astazi prin biserici, asa de multe se fac, incat ai avea impresia ca totul merge spre bine. Dar, nu e asa. De ce spun asta? Simplu.

In primul rand o spun fiindca, dupa sute de tabere de misiune, ne este rusine sa spune Evanghelia oamenilor. Am trecut prin asta. Am invetat metode si am acceptat metode straine, care pareau faine, de a spune altora despre Dumnezeu. Nu Evanghelia direct, ca sa nu speriem oamenii, ci asa, pe ascuns, si prin poze, jocuri, muzica si... orice dar nu CUVANT!!!

Ani la rand am participat la astfel de actiuni omenesti. Dar bucuria pe care am avut-o recent, de a spune unor oameni Evanghelia este unica. Da, am platit pretul - ei puteau sa o respinga. Dumnezeu a platit pretul - a murit pentru noi, desi unii chiar il resping. In fapt, noi platim alaturi de El acelasi pret, pe care El l-a platit. Sa nu ne fie rusine de Evanghelie. Sa o marturisim. Lasati metodele, traiti adevarul! Fiti cu adevarat relevati, spuneti adevarul simplu si cu dragoste, blandete si responsabilitate. Daca faci ceva bun, daca ajutati oamenii lasati clar in urma voastra mesajul Evangheliei - altfel nu poti fi cu adevarat mantuit, decat prin auzirea credintei.

Noi suntem buni si civilizati, dar nu spunem ca din cauza ca Dumnezeu ne invata asa? De ce oare? Sa nu se sperie de Dumnezeu oamenii? Dar ce fapta a facut Dumnezeu sa se sperie oamenii de El? Ce lucru grav si rau a infaptuit El? Vorbesc omeneste, ca un nebun, cum zicea fratele apostol Pavel. Caci Dumnezeu e sfant si drept, El a murit pentru noi si cine aude aceasta aude ce-a mai frumoasa fapta din univers - una la care noi nu ne-am fi gandit. Isus Cristos a murit pentru noi!!! Slava Lui! Si El merita ad valorem ca noi sa spunem despre aceasta fapta a Lui. Iata marturia care schimba vieti, iata esenta iubirii lui Dumnezeu arata oamenilor - Isus Cristos si lucrarea Sa minunata.

Rusinea de Evanghelia vine in urma inlocuirii Evangheliei din Scriptura cu metodele noastre. Fiti cu mare atentie si grija - nu toti care isi zic "frati" sunt frati si foarte putini din cei care se zic "lideri" conduc in adevarul lui Dumnezeu. Nu ne pazim de unul gresit ca si cum nu am stii la cine vine, ci de multi care falsifica adevarul, ca si cum stim ca ei sunt in lume. Si cei care falsifica adevarul vin tocmai unde se foloseste adevarul, pentru a-si arata pe fata rusinea. Caci cei care falsifica banii ii folosesc apoi in magazine, unde se folosesc de obicei, prin definitie, astfel de valori omenesti. Asa este cu orice frauda. Cineva minte ca sa insele undeva unde oamenii cauta adevarul. Altfel, minciuna nu ar avea sens si nimeni nu ar fi inselat.

Ia Biblia, citeste, intelege si crede. Apoi fa ce scrie acolo. Spune simplu, cum scrie acolo. Restul sunt ambalaje, dar ai grija la ele. Nu vrei sa folosesti un ambalaj de metal ruginit pentru un tort pe care planuiesti sa-l mananci mai tarziu. Vrei sa fii sigur ca vestirea Evangheliei nu-ti va aduce rusine? Daca esti crestin, traieste Biblia asa cum este. Nu-ti va fi rusine de Evanghelie. Caci ea este PUTEREA LUI DUMNEZEU PENTRU MANTUIREA FIECARUIA CARE CREDE. Ca sa creada trebuie sa auda si sa aleaga. Ca sa auda trebuie sa se vesteasca. Iata - vesteste Evanghelia responsabil si in cadrul corect. Nu te insela singur - Dumnezeu nu vinde mantuirea in piata, la pretul care convine!

Domnul sa ne dea puterea Lui, ca sa vestim Evanghelia harului Sau dintr-o inima curata si plini de Duhul Sfant.

Niciun comentariu: