duminică, 15 iulie 2007

Substante ajutatoare

Spuneam intr-un blog despre metodele create de om, care inlocuiesc in "noua ordine bisericeasca mondiala" planul vesnic si bun al lui Dumnezeu. Vreau sa adaug ceva acum. De multa vreme am tot auzit, sporadic, despre nevoia noastra de a ne increde in noi insine, despre stima de sine si despre respectul fata de noi insine.

Este, da, vorba despre o idee preluata din psihologie, precum vechile statui ale idolilor muti, carora li se schimba numele si erau asta "crestinizate". Intr-un articol publicat recent pe internet, am gasit urmatoarea informatie, sub titlul "CERCETĂTORII AU DEZVOLTAT SPRAY-UL PENTRU ÎNTĂRIREA ÎNCREDERII ÎN SINE":

"Tratamentul a fost dezvoltat după ce câţiva cercetători de la Universitatea din Zurich au descoperit o substanţă care poate bloca sentimentul de timiditate. Hormonul numit oxitocină are rolul de a impune organismului o stare de bine şi de calm, acţionând asupra zonei din creier care controlează răspunsul la sentimentul de frică. Oxitocina este produsă de organism în mod natural atunci când o persoană este îndrăgostită. Acelaşi hormon declanşează travaliul la femeile însărcinate.

Produsul sub formă de spray, care conţine o variantă sintetică a acestui hormon, se administrează nazal şi îşi face efectul repede. Spray-ul a fost testat pe 70 de adulţi cu probleme de socializare, care l-au utilizat timp de o lună în situaţii dificile. După utilizarea spray-ului, voluntarii s-au simţit mai puţin neliniştiţi şi au comunicat mai bine cu persoanele din jurul lor. Produsul ar putea fi utilizat de persoanele care nu reuşesc să se exprime în public. Studiul a fost prezentat la Congresul mondial de neuroştiinţă care a avut loc la Melbourne, Australia.
"

Asadar, vesti bune pentru pasionatii de activitati de comunicare. Faceam comunicare si la scoala, in clasele mici - e nevoie, intr-o societate globalizata... Avem asadar spray, in curand se va inventa si gelul de dus pentru putere in predicare, precum si pasta de dinti pentru curaj sa joci volei intr-o echipa de adolescenti crestini... Iar, pentru toate acestea, nu e exclus sa avem o baia speciala, dotata, poate chiar ambulanta.

Dincolo de toate acestea, chiar daca unii invata pe altii ca suntem doar produsul naturii, noi stim ca in noi exista un om nou, care nu poate fi catalogat ca fiind introvertit sau extrovertit, din alta lume, care face totul exact cum firea pamanteasca nu ar face, iar aceasta nu din capriciu. Slava Domnului ca El ii cunoaste pe cei care sunt ai Lui. Iar voi sfintilor, nu uitati - daca rostiti Numele Domnului, departati-va de faradelege!

Niciun comentariu: