luni, 9 iulie 2007

The betrayal of the ages

Atacul este concentrat si global. Nu mai e local, ci e in toata lumea. O societate globalizata aduce cu sine erezii pe masura. Biserica trebuie sa faca fata unor noi erezii. Batalia impotriva evolutionismului a fost de multa vreme castigata, desi unii se mai zbat inca. Acum, problema este alta - o mare inselaciune.

Astazi nu se aduc noi invataturi care sa concureze cu cele reale. Astazi nu se mai ataca persoanele pentru credinta lor, toti fiind acceptati. Astazi se aduna armatele pentru un nou razboi - razboiul veacurilor. Suntem pe punctul de a incepe o mare batalie, care a inceput de cativa ani in alte tari, iar acum ne atinge si pe noi. Nu e o alta religie, ci e o singura religie. Este chemarea la un ecumenism nou, nemaintalnit pana acum. Un ecumenism al religiei unice.

Deocamdata voi scrie despre fondul care a facilitat asa ceva. S-a renuntat la teologie. Acum se pune accentul pe experienta. Pe langa aceasta, multe organizatii care au functionat spunand ca ajuta bisericile, au inceput sa denigreze bisericile si sa creeze propria lor "biserica", fara sa o numeasca asa. Ideea de "crestin" primeste o noua conotatie. Trebuie ca toti dintre crestini sa fie toti doar "crestini", pentru ca apoi sa se realizeze o uniune intre toate religiile. Daca nici crestinii nu sunt uniti...

Atacul aceste se face in special fata de segmentul tanar din biserici. Astazi, mai mult decat oricand nu mai e nici o problema sa ai partasie cu tot ce se zice "crestin". De ce? Fiindca nu se mai cunosc doctrinele. Nu se mai cunoaste Biblia. Ceea ce ne uneste nu este Cuvantul adevarului, ci partasia worship-ului. Asta e propunerea cea noua pentru biserici. Activitati extrabisericesti controlate de personalitati, tabere organizate de lideri religiosi care imbratiseaza aceasta noua forma de ecumenism crestin.

Acum se pune accent pe marturie personala in detrimentul adevarului scriptural. Daca ai spirit critic corect e rau. E interzis sa judeci o situatie. Toate sunt pe fondul unei tolerante universale noi.

Pe langa toate acestea, toate traducerile Bibliei de pana acum sunt puse sub semnul intrebarii. Toate pasajele sunt controversate, mai nou. Se pare ca Dumitru Cornilescu nu a mai tradus nimic bine... Toate versetele trebuie rediscutate si noi definitii se dau. Da, tehnica noilor definitii isi propune sa inlocuiasca tot ce era definit pana acum.

Parasirea Evangheliei adevarate e necesare pentru a se inlatura problema doctrinei atunci cand cineva ar indrazni sa o puna.

Avem de-a face cu inselaciunea veacurilor, din mai multe motive. Este un subiect la care m-am gandit de multa vreme si despre care nu stiu inca tot ce se poate stii. Acum incep sa scriu despre. Voi arata ce am inteles structurat pe acest blog. Experinta ma ajuta si ea in acest domeniu, dar Scriptura este clara, pentru cei care o cunosc.

Niciun comentariu: