vineri, 29 februarie 2008

Spre tara luminii eterne

Un batran odata era pe patul de moarte. Tinerii de la biserica lui au aflat aceasta si s-au dus sa-l incurajeze cu vorbe vesnice si sa-i cante din inimi nascute din etern. Ajunsi acolo, plin de ravna, unul dintre ei a luat Cartea Sfanta si a citit din Ioan, unde Domnul Isus vorbeste despre "un loc" pe care se duce sa-L pregateasca: "Ma duc sa va pregatesc un loc...".

Si tanarul i-a descris batranului, cu ganduri spre zari si plaiuri diferite, lucrurile pe care le vom avea dincolo de lumea aceasta a pacatului. El l-a incurajat plin de ravna pe fratele batran si i-a spus ca Domnul ne pregateste un loc de mii de ani si ce minunat loc este acesta. Vom umbla pe strazi de aur, vom avea bucurie si lacrima suferintei nu va curge pe obrazul nostru.

In tot acest timp batranul asculta cu atentie. Cu ochii umezi, cand tanarul si-a incetat incurajarea, muribundul l-a rugat sa citeasca mai departe ce spune pasajul. Tanarul a acceptat si a citit: "Ma duc sa va pregatesc un loc... ca acolo unde sunt Eu sa fiti si voi". Batranul plangea deja. El i-a spus tanarului: "Eu ma duc sa fiu unde e Domnul. Strazile de aur si orice maretie nu sunt nimic in fata perspectivei prezentei lui Dumnezeu pentru mine. Acolo unde este El, ma duc si eu... sa fiu cu El." Zicand acestea a plecat...

Gandul tau unde e? La ce e? Astepti cu nerabdare nadejdea revenirii Mirelui? Te provoc la o viata revizuita. Noi asteptam ceruri noi si un pamant nou "unde va locui neprihanirea". Intr-o zi vom fi ca El "fiindca Il vom vedea asa cum este". "Cine are nadejdea aceasta in el se curateste, dupa cum El este curat". In calatoria ta, unde mergi, la ce ti-e gandul? Era o cantare - "Ma-ndrept spre cer, sa-L vad pe Domnul". Asa e? Ai in tine dorul intalnirii cu Dumnezeu, cu MARGARITARUL cel mai de pret?

"Lupta-te lupta cea buna a credinte". "...m-am vazut silit sa va scriu sa luptati pentru credinta data sfintilor, odata pentru totdeauna".

Spre tara luminii eterne...


Niciun comentariu: