Nu avem voie sa cedam lipsei de ratiune ce caracterizeaza aceste vremuri - negarea postmoderna a adevarului. Tipul acesta de renuntare poate fi observat cel mai des in biserica sub forma unei complaceri in experienta inchinarii, care ne atinge din punct de vedere emotional in acel moment, dar este complet detasata de viata zilnica si de discursul cultural implicit.
John Guest, in cartea editata de Ravi Zacharias si Norman Geisler, Este Biserica ta pregatita? prezinta patru resurse folositoare pentru invatarea si incurajarea apologeticii; o anexa la aceasta carte prezentand mai multe detalii cu privire la aceste documente. Este vorba despre The Case for Christ (Pledoarie pentru Cristos) de Lee Strobel, Darwin on Trial (Procesul lui Darwin) de Phillip Johnson, Crestinismul redus la esente, de C.S. Lewis, si More Than a Carpenter (Mai mult decat un simplu tamplar), de Josh McDowell. Legat de evolutionism, pe langa cartea lui Johnson, mai aminteste si Darwin's Black Box (Cutia neagra a lui Darwin), de Michael Behe.
Aceste lucrari sunt recomandate pentru familiarizarea cu apologetica si pentru abordarea unor probleme despre care e necesar sa se discute acasa, in familie sau cu prietenii apropiati. Sunt, intr-adevar, folositoare crestinului in vremuri ca acestea.
John Guest afirma:
Scopul apologeticii nu este doar de a intari credibilitatea credintei crestine in ochii credinciosului, ci mai degraba de a infrange suspiciunea celui ce nu crede. Desi exista nenumarate dovezi rezonabile care sa sustina credinta crestina, datorita faptului ca lumea postmoderna priveste cu suspiciune ratiunea, iar valorile morale si spirituale au fost reduse la opinii relativiste, puterea existentiala a unei comunitati crestine puternice reprezinta o aplogetica de neclintit...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu