sâmbătă, 1 mai 2010

Ravi Zacharias in Romania: apologetica si evanghelizare

Din caietul participantului la Conferinta care a avut loc in Romania, Sinaia, 26-29.04.2010 am aflat ca Ravi Zacharias este presedintele Organizatiei Ravi Zacharias International Ministries (RZIM), cu sediul in Atlanta.

"Ravi s-a nascut in India, iar in 1966 a emigrat, stabilindu-se in Canada. A studiat teologia la Trinity Evanghelical Divinity Schol din Deerfield, Illinois, si la Universitatea Cambridge din Anglia. Este autorul a numeroase carti, printre care Poate omul sa traiasca fara Dumnezeu, Strigatele inimii, Cine L-a creat pe Dumnezeu, Izbaveste-ne de rau si multe altele, distingandu-se ca apologet si filosof redutabil, care a dezbatut problema existentei lui Dumnezeu in multe universitati cu renume, printre care harvard si Princeton in Statele Unite, dar si din alte parti ale lumii. A conferentiat in peste cincizeci de tari si emisiunea lui radiofonica saptamanala Let My People Think (Lasati poporul Meu sa gandeasca) este difuzata prin peste 550 de posturi radio de pe glob..."

Cateva detalii gasim despre acest apologet si lucrarile sale am gasit aici si aici.

Conferinta din Aprilie din Romania l-a adus pe Ravi intr-un trup apasat de durere, dar cu o inima doritoare de slujire, aducand revigorarea sufleteasca celor prezenti si nu doar, conferinta fiind transmisa via internet. Mi s-a dat sa intalnesc rar astfel de oameni si nu o spun pentru ca este cunoscut si asa se face sa fie vorbit de bine... Un om smerit, atent si devotat lucrarii sale. De cateva ori l-am vazut rugandu-se, odata impreuna cu sotia, doar ei doi, chiar daca erau in holul unui hotel. Nu cauta sa iasa in evidenta prin stilul oratoric.

Iata cateva notite, scrise nu neaparat exact cum au fost spuse, dar care pastreaza ideea mesajului intentionat in diferitele sesiuni pe care Ravi le-a avut la aceasta Conferinta de Apologetica si Evanghelizare:

Iata cum zilele acestea prin actiunea unui singur vulcan lumea a fost nevoita sa se opreasca. Ciudat, fiindca se zice ca o mare explozie (Big-bang) a facut ca totul sa porneasca.
Nu a fost un accident cand, cu ani in urma, teologia era numita "regina stiintelor"
Impreuna cu scepticismul vine o insingurare a sufletului.
Cuvantul tau valoreaza cat tine. Cand l-ai pierdut nu te vei mai regasi pe tine.
Intreaga filosofie budista a fost scrisa pentru a raspunde la aceasta intrebare (problema suferintei): daca nu-ti doresti nimic, nu exista suferinta. Dar chiar si Dalai Lama doreste eliberarea Tibetului...
Nicio intrebare despre suferinta nu-si poate gasi rostul, decat daca intelegem ce inseamna viata si scopul ei
Dumnezeu nu este doar o fiinta morala, ci si una sfanta.
Nu este lumea noastra cea mai buna dintre lumile care ar putea exista, dar este mijlocul cel mai bun pentru  a ajunge la lumea cea mai buna
Punctul de plecare este autorul - in Dumnezeu nu e rau, sau contradictie; cand intri in prezenta lui Dumnezeu este acolo un sentiment de liniste totala intrerupta de un singur cuvant: "sfant"
La crucea Domnului Isus Cristos gasim raspunsul la problema suferintei.
Daca te preocupa problema raului din afara, intreaba-te de raul din launtru.
Nu problema raului este cea mai mare problema - lipsa de sens nu vine datorita prea multelor dureri, ci prea multelor placeri.
Contam pe lucruri mici si obisnuite, dar nu ne dam seama de valoarea lor decat atunci cand le pierdem.
O taietura cat de fina, poate face ca sangele tau sa intre in contact cu sange infectat si astfel se poate distruge tot sistemul imunitar - ce putem spune despre suflet? (pornografia)
Nu cantitatea de cuvinte, ci intelepciunea lor si momentul cand le-ai rostit.

Tot el spunea si ca dupa ora 21 nu crede ca se mai poate intampla ceva duhovnicesc...

Niciun comentariu: