A fi crestin tine lucrarea lui Dumnezeu, dupa planul Sau. Noi nu putem fi crestini fiindca asa ne taie pe noi capul. Nu exista o probabilitate oarecare de a deveni crestin. Nu putem sa ajungem sa fim crestini la intamplare, ca asa ne-a fost norocul. Daca exista aceasta notiune, exista fiindca increstinarea a fost facuta posibila de Cristos, dupa voia lui Dumnezeu, dupa planul lui Dumnezeu.
Vorbim, asadar, de un plan, de o vointa, de o putere (de a realiza planul) si de realizarea propriu-zisa a planului cu pricina. Planul lui Dumnezeu contine Biserica si nu exista alternativa la Biserica in acest plan, iar altul nu mai este. Exista, de asemenea, un singur Dumnezeu, care este etern si, prin urmare, neschimbator si, prin urmare, nu are doua planuri diferite. Ramane singura posibilitate cea exprimata de Scripturi, care este perfect logica, anume ca suntem sau nu crestini daca suntem sau nu parte din Biserica lui Cristos. Daca sunt crestin, atunci sunt parte din Biserica. Randuiala apostolica explicita a stabilit Biserica locala ca fiind Biserica in spatiu si timp (adica fratii de credinta dintr-o loc si dintr-un timp). Pavel a tinut mult la acest aspect, ca parte din slujba incredintata lui (a se citi pentru exemplificare, primul capitol din epistola sa catre Tit).
Biserica exista prin partasie si nu datorita ei. Nu suntem Biserica fiindca ne-am gasit noi trei patru sa facem un grup si ne intelegem bine, ci fiindca Cristos a gandit Biserica, a murit pentru ea si a chemat oamenii din lume sa intre in Biserica, prin botezul cu Acelasi Duh. Dar, fiindca suntem Biserica, suntem Trupul lui Cristos si, deci, avem partasie, ca madulare ale Trupului. Aceste imagini asupra carora nu insist ne ajuta sa intelegem foarte clar cum stau lucrurile. Astfel se face ca nu putem sa fim crestini dar fara sa facem parte din Biserica si, la nivel local, exista un "trebuie" natural, de a merge la Biserica. Fara legatura frateasca nu exista autenticitate in exprimarea "sunt crestin".
Nemergand la Biserica locala, care trebuie sa fie si A TA, atunci nu functionezi ca membru in Trup, ca madular care face ceva, care are o functie, un rol, un rost acolo. Cum, atunci, sa ai pretentia ca esti in Cristos? Aici e si un lucru interesant de observat - unul care critica faptul ca o Biserica oarecare nu merge bine si el insusi nu merge acolo sa ajute, sa-si faca datoria de madular, participa activ, de fapt, la starea aceea rea a respectivei biserici locale. E ciudat de ce mai critica atunci, nu? Poate fiindca, de fapt, nu e interesat de lucrarea ziditoare care se face in Biserica, lucrare care este a lui Cristos, dar care se face prin oameni, care au primit daruri din partea Lui in acest scop.
Ati vazut picior care sa existe singur, fara restul corpului? De ce nu exista? Fiindca rostul sau de picior este in trup. Si ce greu trebuie sa fie pentru trupul acela fara un madular... Dar, ce, ar zice unii, nu se poate picior fara trup? Pai, problema nu se pune, de fapt asa. Vedeti, ceea ce exista in lumea care ne inconjoara nu este la intamplare, ci toate au un rost, un sens, un scop, o ratiune, un motiv al existentei ca atare. Nu ne intrebam daca nu poate sa fie altfel, ci ne intrebam de ce sunt toate asa, intelegem, ne bucuram si traim. Daca medicina, de exemplu, nu ar intelege rostul celor ce sunt, ci si-ar propune sa studieze cum ar fi daca nervii ar fi muschi si muschii nervi, sa zic, ce boli ar mai rezolva si ce folos real ar avea o astfel de abordare aberanta?
Fapt este ca Biserica e Biserica, Trupul e Trup si ca fiecare credincios trebuie sa fie parte dintr-o Biserica locala, unde sa slujeasca. Numai pe hartie putem toti sa fim, eu ma refer la implicarea autentica de crestin autentic, daca tot vorbim despre aceasta. Aici este, de fapt, unul dintre cele mai importante teste din viata cuiva, fiindca vorbe putem spune toti si inca dintre cele mai frumoase (a se citi amagitoare).
2 comentarii:
fii binecuväntat!
nu te gräbi cu afirmäriile!dacä tu crezi cä ai o chemare de amerge sä slujesti intr-o bisericä localä du-te dar nu fä legi si la altii....
chiar nu vezi ce vremuri träim!!!!
nu mai sunt fratii cum erau inainte cä iti era drag sä te intälnesti cu ei...acum a ajuns o formä de evlavie....si asta nu e numai pärerea mea....Citeste te rog Viata crestinä normalä de W.Neehttp://www.lampadaruldeaur.ro/si Biserica adeväratä in comparatie cu biserica adeväratä de fr.Longodor din Austria si Crestinism pägän?...
Nu ma grabesc cu afirmatiile (afirmarile nu ma intereseaza). In articol am subliniati niste concluzii pricipiale, nu am cautat dogme. Legile le-au facut Domnul Isus si apostolii indrumati de Dumnezeu. Un scop important pentru apostoli a fost sa puna randuiala in biserici.
Fratii sunt cum sunt, noi cum suntem? Dvs? Suneti tot asa? Pentru aceasta solutia este pocainta, reevaluarea vietii, intoarcerea la viata crestina autentica, definita in Scripturi. Dar vrem aceasta?
De ce ati crede ca nu am citit cartile cu pricina?
Vremurile in care traim nu trebuie sa determine credinta si viata noastra de evlavie, ci noi trebuie sa ramanem curati intr-o lume murdara, noi trebuie sa ne sfintim in orice vreme. Exemplul celor trei tineri in cuptorul cu foc ne spune multe despre ce inseamna umblarea cu Dumnezeu chiar in robie, departe de o viata normala pe care ei au experimentat-o in trecut.
Trimiteți un comentariu