vineri, 5 noiembrie 2010

Meditatie: La timpul potrivit

În al treilea an al domniei lui Ioiachim, împãratul lui Iuda, Nebucadnețar, împãratul Babilonului, a venit împotriva Ierusalimului, și l-a împresurat. Domnul a dat în mînile lui pe Ioiachim, împãratul lui Iuda, și o parte din vasele Casei lui Dumnezeu. Nebucadnețar a dus vasele în țara Șinear, în casa dumnezeului sãu, le-a pus în casa vistieriei dumnezeului sãu. 
(Dan 1:1-2)

A existant un timp in care Dumnezeu i-a trimis pe profeti sa cerceteze poporul razvratit, dar acestia s-au indepartat si mai mult. Multi proroci si-au gasit sfarsitul in mainile razvratitilor cu inima impietrita din poporul lui Dumnezeu, in perioara vetero-testamentara.

A fost o vreme cand Domnul avea indelunga rabdare, bunatate. El este un astfel de Dumnezeu, plin de indurare si bogat in bunatate, iubitor si ingaduitor in vederea pocaintei omului si a cercetarii de sine spre schimbarea vietii. Primele versete din cartea Daniel surprind istoria intr-un punct in care Dumnezeu a spus "Pana Aici". Exista o vreme hotarata pentru pocainta, dar exista si un timp stabilit pentru judecata. In cazul de fata, nu in al doilea an al lui Ioiachim, nici in al patrulea, ci in al treilea. Judecata s-a stabilit, vremea ei a fost hotarata.

Dragi oameni, Dumnezeu a hotarat o judecata pentru omenire si acum are har si mila pentru om. Acum Cuvantul Evangheliei Adevarului se propovaduieste, se proclama si se vesteste pana la marginile pamantului, pana in cele mai indepartate colturi ale lumii, la popoare si natiuni, in sute de mii de dialecte. Bunatatea iubirii divine ingaduie o vreme de intoarcere a omului la Dumnezeu.

Este mereu o chemare a lui Dumnezeu pentru cei din poporul Sau la o viata curata si sfanta. Uneori acestia intind prea mult rabdarea cerului. Pana cand insa? Pana la vremea hotarata. In exact ceasul, minutul si secunda. Nu faptul ca o judecata vine ne ramane noua de ales, ci cum traim noi pe pamant stiind ca Dumnezeul Suveran ne-a dat un timp de pocainta, prin mila si indurarea Sa?!

Cand vine timpul acela hotarat, este prea tarziu sa mai facem ce ar fi trebuit in vremea de rabdare care ne-a fost aratate de Cel PreaInalt. Dar, de ce sa nu punem la inima acestea toate si sa ne hotaram schimbarea acum, cat se mai poate? Noi nu stim in ce an se va implini judecata lui Dumnezeu, dar stim ca acum putem sa ne intoarcem la El si sa traim conform cu standardul chemarii Sale.

Niciun comentariu: