sâmbătă, 16 iunie 2007

Lepadarea de credinta

Este un subiect vast si grav, in cel mai pur sens al cuvantului. Nu doresc sa-l abordez detaliat si vast, ci, doar sa discut unele realitati din zilele noastre, bazandu-ne pe Scripturi si pe marturia pe care Duhul Sfant ne-o da, fiindca suntem fii.

Dumnezeu ne cheama sa fim vigilenti. Iata, Scriptura ne arata ca "taina faradelegii a si inceput sa lucreze". Citeste 2 Tesaloniceni! Nelegiuitul, pe care Domnul Isus il va nimici cu suflarea gurii Sale, si-l va prapadi cu aratarea venirii Sale, va fii aratat prin puterea satanei, cu tot felul de minuni, de semne si puteri mincinoase, cu toate amagirile nelegiuirii pentru cei ce sunt pe calea pierzarii, pentru ca n-au primit dragostea adevarului ca sa fie mantuiti. Dumnezeu le trimite, din aceasta cauza, o lucrare de ratacire, ca sa creada o minciuna, pentru ca toti cei ce n-au crezut adevarul, ci au gasit placere in nelegiuire, sa fie osanditi.

Am vazut tineri care isi spumega fara rusine pacatele, de fata cu sfintii lui Dumnezeu, pretinzand ca sunt si ei "preaiubiti", dar ca nimeni nu are dreptul sa-i judece. Pe cei care traiesc in faradelege, nu noi ii judecam, ci Cuvantul pe care nu-l traiesc. Caci Scriptura spune clar ca nici un destrabalat nu va mosteni Imparatia lui Dumnezeu.

Exista un mod de a te imbraca pacatos. Exista un mod de a vorbi pacatos. Exista un mod de a te purta pacatos. Exista, in fiecare situatie, o posibilitatea de a face ceva anume in pacat.

Trebuie sa stim clar ca Dumnezeu nu permite pacatul. Aceasta trebuie sa fie punctul de plecare atunci cand ne apropiem de El. Intai, nu trebuie sa stim ca El e dragoste. Intai de toate, trebuie sa stim ca El uraste pacatul si nu poate primi pacatosul asa cum este, daca pacatosul nu renunta la pacatul lui. Renuntarea inseamna a lasa pacatul si a nu-l mai face. Nu este o parere de rau vremelnica, ci o hotarare definitiva.

Daca cineva traieste in pacat, el nu poate fii primit inaintea lui Dumnezeu. El trebuie sa se pocaiasca, pentru a fii primit, fiindca Dumnezeu vrea sa-l ierte. Totusi, sa nu ne inselam. In zilele noastre (nu stiu cum a fost in alte zile, spun ce vad si aud) apar tot felul de asa-zisi crestini, care traiesc in neoranduiala, dar au pretentia ca sunt copii lui Dumnezeu.

Biblia spune clar ca nu sunt. Indiferent de ce spun sau marturisesc, pot sa faca si minuni... NU SUNT IN ADEVAR! Oricine nu traieste in sfintire si in dispret fata de pacat, indiferent de forma sau natura pacatului, este fie inselat, fie nu a auzit niciodata adevarul sa fie liber!

Ce sa facem noi? Noi sa fim multumitori pentru ca Dumnezeu ne-a ales pentru MANTUIRE in SFINTIREA DUHULUI SI CREDINTA ADEVARULUI. Sa ramanem deci tari si sa tinem invataturile pe care le-am primit "fie prin viu grai, fie prin epistola noastra" (adica Cuvantul Evangheliei mantuirii). Avem o mangaiere vesnica. Avem o buna nadejde. Acum, sa fim multumitori si sa ne luptam pana la sfarsit pentru credinta data sfintilor odata pentru totdeauna.

Fiti categorici cu pacatul! Nu acceptati nici un compromis cu pacatul - voi sunteti copii de Dumnezeu si faceti parte din Biserica Sfintilor lui Dumnezeu. Noi sa fim sfinti, dupa cum si Tatal nostru cel ceresc este SFANT!

Niciun comentariu: