luni, 15 decembrie 2008

Se cauta lideri


Astazi se cauta lideri si nu parinti spirituali. Ca sa fi lider e suficient sa ai fler. Ca sa fi parinte spiritual trebuie calitate, timp, suferinta, maturitate...

Oamenii nu vor sa accepte planul lui Dumnezeu pentru ei. Aceasta ar insemna ca si ei sa creasca spiritual, sa treaca prin suferinta in cizelare, sa se maturizeze... Aceasta ar insemna ca si ei sa ajunga parinti spirituali, sa traiasca modest, sa iubeasca mult, sa investeasca in oameni pentru Imparatia Cerurilor. O, dar asta e pentru pastori, pentru cativa asa mai fanatici. O mana de oameni pot sa plateasca pe un altul sa le faca treaba, nu? Oamenii cauta lideri pentru ca nu vor sa fie ucenici.

Liderul trebuie sa fie cum vrea poporul. Vrea poporul sa cante o cantare anume - liderul trebuie sa fie inzestrat si foarte talentat sa poata sa canta acea cantare. Trebuie sa fie si foarte larg in viziune, un mare geniu, pentru a satisface dorintelor poporului. Trebuie sa fie aronic de genial. Vrea poporul excursie? Liderul trebuie numaidecat sa scoata hainele de excursie, sa dea telefoanele si sa anunte poporul - maine plecam!

Poporul comanda, liderul asculta. Ca in lume. Numai ca, la pocaiti, nu e voie ca liderul sa fie corupt. Asa ca, liderul e intr-o cusca. Poporul il hraneste, il perie, liderul le slujeste cand au nevoie de el. Ca si poporul sufera, trece prin probleme si are nevoie sa vorbeasca cu cineva. Cristos? Dumnezeu? Cuvinte care mai trebuie zise, sa para ca e ceva real... Cuvinte magice, pentru nevoile poporului.

De aici o lupta pentru a deveni un lider, ura, pizma, ochi intunecati si priviri furisate. Caci in viata de sub soare, conteaza cusca cea mai mare...

De ce nu vrea poporul sa studieze Scriptura? De ce orice alta activitate e buna, dar aceasta nu? De ce o priveste ca pe un chin? De ce mustrarea e ocolita? De ce nu iubeste poporul omul care ii invata lucrurile grele ale lui Dumnezeu? De ce batranii nostri sunt desconsiderati cu un tupeu dincolo a mai putea fi acceptat? Oare nu stim de ce? De ce trairea crestina in valori esentiale nu se vede? De ce nu IUBIM cunoasterea lui Dumnezeu?

Scriptura ne spune ca oamenii, in zilele de pe urma, in biserici, "isi vor da invatatori dupa poftele lor". Anume, pe acei invatatori care invata oamenii dupa poftele lor. Intre timp, sa ne amintim ca Cristos le-a spus ucenicilor: "Veniti dupa Mine...". Ei bine, cei care vor sa fie ucenici sa invete aceasta de la cei care sunt ucenici. Iar pentru toti, cuvintele Scripturii rasuna ca o porunca, pe care, de data aceasta, toti o vor asculta:

"Cine este nedrept, să fie nedrept şi mai departe; cine este întinat, să se întineze şi mai departe; cine este fără prihană să trăiască şi mai departe fără prihană. Şi cine este sfînt, să se sfinţească şi mai departe!"

AMIN.

Niciun comentariu: