vineri, 7 martie 2008

Crestinii duhovnicesti

Am scris cu ceva timp in urma un articole intitulat "Crestinii self".

Totusi, exista crestini duhovnicesti. Ei iarta si aleg de buna voia lor sa suporte ei pedeapsa pentru altii care le gresesc. Si o fac in mod repetat. Este in ei, pur si simplu, ce era si in Cristos cand a trait o viata de om sub esenta insemnatatii a ceea ce a spus cand s-a rugat: "Tata iarta-i, caci nu stiu ce fac".

A fi mai matur nu inseamna a te arata pe tine. Am vazut multe reactii si chiar persoane care au afirmat in public ca sunt mature, in comparatie cu alti amarati de frati. Dar stiu ca cel mai mare dintre cei din Imparatia cerurilor este slujitorul tuturor. Nu ti-ai da seama de el gandind fireste, ba dimpotriva.

Dumnezeu a facut totul in asa fel incat sa fie aberant pentru cei care gandesc prin intelepciunea lumii. Cea mai pura intelepciune a lumii nu poate intelege o iota din cea mai slaba intelegere duhovniceasca.

Intre crestinul care zice despre sine ca e intelept si cel care se roaga Domnul pentru intelepciune recunoscand ca nu o are este o diferenta de esenta. Al doilea este un crestin duhovnicesc. Cine crede ca stie ceva, inca nu a cunoscut cum trebuie sa cunoasca... Cunostinta ingamfa, pe cand dragostea... dragostea zideste!

Crestinii duhovnicesti zidesc, ajuta, sustin, se dau pe ei insisi sa fie batjocoriti, accepta lovituri si se smeresc tot mai mult. Ei au si ei firea pamanteasca in ei, dar o biruiesc prin Domnul Isus. Crestinii duhovnicesti pot sa greseasca, dar alura vietii lor seamana tot mai mult cu adevarul trairii Domnului Isus.

Cand eu de ales, acestia prefera sa ierte cu dragoste decat sa acuze cu dreptate. Asa e divin, asa a facut Domnul Isus.

Sa ne uitam cu mare atentie si in detaliu la modul in care ne-a iubit pe noi Dumnezeu. Asa sa ii iubim si noi pe frati.

Niciun comentariu: