miercuri, 19 martie 2008

Invitatie de la "Martorii lui Iehova"

In porti si poste, la noi in oras, zilele astea au fost puse niste invitatii de la asa-numitii "Martori ai lui Iehova". Invitatia este la a sarbatori moartea Domnului Isus.

Cu un design atractiv, invitatia este plina de culoare si afiseaza o imagine care se vrea a fi a Domnului Isus, alaturi de un titlu care suna familiar zilelor noastre: "Cea mai mare iubire". Suna foarte crestineste. Apoi, pe verso ni se dau cateva indicatii despre aceasta:




Aflam ca moartea aceasta va fi comemorata anul acesta pe 22 martie. Apoi suntem invitati sa mergem alaturi de "martori" pentru a sarbatori aceasta moarte. Cam atat ni se spune. Deci: cea mai mare dragoste, porunca Domnului, cei care-i sunt prieteni, o imagine cu oameni de diferite natii si culori, cu chipul ca de poveste... Totul este frumos si bine... Utopia aceasta are ascuns bine dupa ea o intreaga filozofie anticrestina.

Acolo vei afla ca crestinii sunt anticrestini si... de fapt, ca tot ce scrie in Biblie e altfel decat scrie, iar interpretarea corecta este in scrierile lor (ale unor oameni).

Asa-zisii martori ai lui Iahova spun si ca:

- Domnul Isus nu este Dumnezeul adevarat si viata vesnica, cum spune Apostolul Ioan, care vine in trup;
- Domnul Isus nu este nascut, ci facut, fiind prima creatura a lui Dumnezeu;
- sufletul moare odata cu trupul;

In plus, sunt oameni care prezinta ca Biblie o Scriptura falsificata de ei. Ei cred ca Dumnezeu e autorul si editorul publicatiei revistei lor. Ei sustin ca doar 144000 poseda neprihanirea lui Cristos si vor fi in cer. Restul (tot martori) vor fi pe pamant (acest pamant), pentru totdeauna, cand va veni Cristos.

Pe langa acestea, ei folosesc termeni masonici cu referile la Dumnezeu.

Mai sunt si alte aberatii pe care nu le prezint. Totusi, aceste persoane activeaza astazi printre noi. In Hateg este o sala, numita "a regatului". Atentie la aceste persoane - demascati-le cu orice prilej. Aratati-le o iubire de oameni reala, dar nu o dragoste de frati, fiindca nu ne sunt frati.

Circumstantele au facut ca sa ajung sa cunosc mai multe despre ei. Am discutat cu invatatori de-ai lor, printre care unul era un roman dintre cei mai mari ai lor in tara. De la el am aflat ca numarul celor 144000 este deja implinit si ca avem si noi, romanii, unul care e inca in viata. Lasand laoparte aceste elucubratii, Scriptura ne spune sa nu avem de-a face cu astfel de invatatori mincinosi si nici sa nu-i primim in casa (2 Ioan).:

"Căci în lume s-au răspândit mulţi amăgitori, care nu mărturisesc că Isus Cristos vine în trup. Iată amăgitorul, iată Anticristul! Păziţi-vă bine să nu perdeţi rodul muncii voastre, ci să primiţi o răsplată deplină. Oricine o ia înainte, şi nu rămâne în învăţătura lui Cristos, n-are pe Dumnezeu. Cine rămâne în învăţătura aceasta, are pe Tatăl şi pe Fiul. Dacă vine cineva la voi şi nu vă aduce învăţătura aceasta, să nu-l primiţi în casă, şi să nu-i ziceţi: „Bun venit!” Căci cine-i zice: „Bun venit!” se face părtaş faptelor lui rele."

50 de comentarii:

Anonim spunea...

Sunt ortodox dar nu cred ca e bine sa critici nici o religie si nici practicile lor atata timp cat nu dauneaza nimanui. Si practicile noastre ortodoxe lasa de dorit.Mai bine ne-am uita in ograda proprie si apoi la altii...

Anonim spunea...

Sunt ortodox dar nu cred ca e bine sa critici nici o religie si nici practicile lor atata timp cat nu dauneaza nimanui. Si practicile noastre ortodoxe ,sau ma rog ce religie om avea fiecare, lasa de dorit.Mai bine ne-am uita in ograda proprie si apoi la altii...

Alexandru spunea...

Draga anonim,

Cred ca este bine si folositor sa facem distinctia intre religie si crestinism in esenta lui. Crestinismul nu este o religie ca alte religii. Crestinii au fost numiti asa (vezi Faptele Apostolilor) de cei care au observat, pe buna dreptate, ca traiesc ca Isus Cristos, care este in fapt Fiul lui Dumnezeu.

Alte religii sunt consecinta incercarii omului de a ajunge la Dumnezeu. Crestinii sunt consecinta lucrarii unice de mantuire a lui Dumnezeu prin Domnul Isus Cristos, dupa un plan unic si vesnic, facut inainte de toate, tot de Dumnezeu, evident.

In ce priveste discutia cu privire la asa-zisii "martori ai lui Iehova", vom observa din timp ca ei NU sunt crestini. Ei cred ca Cristos este un inger si nu Dumnezeu. Tu, ca ortodox, crezi ca este Dumnezeu, fiindca El a pretins asta si daca nu-l crezi, nu poti sa fii crestin.

Ortodox inseamna "drept credincios". Asa ca avem aici o problema majora:
- ce spui tu si ce spune un martor al lui Iehova (pretins martor, ca nu e), in ce priveste esenta credintei fiecaruia, sunt lucruri opuse, antagonice;
- tu spui ca esti "drept credincios"
- tot tu spui ca nu e bine sa critici nici o religie, ca si cum si ei ar putea avea dreptate... trebuie sa te hotarasti!

Sugestia mea, cu respect fatza de tine, este sa privesti cu mai multa seriozitate (nu zic ca nu o faci, e sugestia mea) adevarul lui Dumnezeu si sa te hotarasti sa Il urmezi pe El. Vei afla ca unde merge El nu poate merge nimeni prin puterea sa, ci doar prin credinta in El.

Martorii lui Iehova:
- mint cand spun ca sunt martori ai lui Iehova, sau se refera la alt Iehova, caz in care din nou mint;
- nu sunt crestini;
- merg la oameni si spun ca ortodoxia si altele sunt de la diavolul, anticristice, ei nu se opresc din a critica pe oricine in afara de ei, atrag adepti si mint oameni: nu putem sa stam indiferenti, fiindca ne pasa de oameni!

Deci, dauneaza! Vei fi de acord cu mine, poate, acum.

In ce priveste privitul in ograda proprie si apoi la altii, vreau eu sa te intreb la ce te referi. Ai informatii cumva ca nu am facut asa cum sugerezi? Sau, cum zicea chiar Domnul Isus - "intai scoate barna din ochiul tau si apoi vei vedea deslusit sa scoti paiul din ochiul vecinului"?

In rest, multumesc de comentarii.

Anonim spunea...

Biblia spune:"veti cunoaste adevarul,iar adevarul va va face liberi"Dupa parerea mea trebuie sa cercetam lucrurile chiar insusi Cuvantul o spune!trebuie sa fim loiali fata de toti...

Alexandru spunea...

Biblia spune:"veti cunoaste adevarul,iar adevarul va va face liberi"Dupa parerea mea trebuie sa cercetam lucrurile chiar insusi Cuvantul o spune!trebuie sa fim loiali fata de toti...

Exista un sens concret al versetului pe care l-ai citat.

Este suficient ca ceea ce spune Cuvantul sa fie folosit pentru viata reala. In locul exprimarii "chiar Cuvantul o spune" este mai clara "Cuvantul o spune". Doar Cuvantul este etalon.

Nu inteleg nimic din concluzia ta: "trebuie sa fim loiali fata de toti"... Fatza de care toti? Eu am un singur stapan si imi pun doar problema de a-I fi Lui loial.

Anonim spunea...

- Domnul Isus nu este Dumnezeul adevarat si viata vesnica, cum spune Apostolul Ioan, care vine in trup;
- Domnul Isus nu este nascut, ci facut, fiind prima creatura a lui Dumnezeu;
- sufletul moare odata cu trupul;


1. biblia spune despre Isus ca e un dumnezeu puternic, da Martorii cred asta dar nu cred in egalitatea dintre Isus si Dumnezeul Atotputernic(ceea ce ortodocsii numesc trinitate).

2. Viata vesnica ? da este foarte adevarat! Poate nu ai ajuns la Ioan 17:3 sau nu ai citit ca "cei blanzi vor mosteni PAMANTUL si il vor locuii pe vecie"!

3. Isus a fost nascut de Maria mama sa aici pe pamant, dar inainte de asta el a trait cafiinta spirituala in cer, iar pt aceasta trefuia sa fie creeat, cred ca Dumnezeu nu l-a nascut, ci la facut!

4.Sufletul moare, da e foarte adevarat! mai citeste si tu prin Sfintele Scripturi! uite de ex la Ezechel 18 :4 spune ca :"Sufletul care pacatuieste acela va murii!" De ce? Ti se pare absurd? Ha, ha. Pai in Geneza nu se spune ca omul a primit un suflet ci ca a DEVENIT un suflet viu. Daca ion devine doctor, atunci cand va murii doctorul va continua sa traiasca? nu pentru ca ion este doctor, deci daca moare ion moare si doctoru!

Alexandru spunea...

Draga Anonim,

1. Haide sa facem o distinctie clara. Eu stiu foarte bine de ce martorii pun accentul pe expresia 'un dumnezeu' cand vorbesc despre Domnul Isus. Dar se fac niste confuzii, haide sa le lamurim.

Exista in Scriptura doar un Dumnezeu adevarat. Si aceasta este si o consecinta a inevitabilului ca adevarul nu poate sa nu fie unic si indisolubil, inextricabil; el este complet si deplin.

Prin urmare, orice alta fiinta care este numita "dumnezeu" este de fapt un dumnezeu fals.

Vom mai face o distinctie. Voi sublinia ca in original nu exista un singur cuvant care sa desemneze numele lui Dumnezeu, ci mai multe, El fiind numit in diverse moduri, toate corecte, dar nu exclusiviste. Nici chiar "Eu sunt Cel ce sunt" nu tranteste repulsiv nume precum "Cel Preainalt", de exemplu... Cand se spune de obicei "un dumnezeu" (traducere), este vorba de originalul "un stapan" (deci, domn in sensul de stapan).

Este diavolul Dumnezeul adevarat? Nu. Este un idol (in spatele caruia sunt de fapt dracii) Dumnezeul adevarat? Nu. Sunt ingerii Dumnezeul adevarat? Nu. Profetii Vechiului Testament? Nu.

Si, ajungem, desigur la Isus Cristos. Scriptura ne vorbeste foarte clar si concret despre toate aceste fiinte (enumerate mai sus si altele) ca au fost create. Pe cand, despre Isus Cristos ne vorbeste folosindu-se un alt termen, unic - Fiul (imaginea nasterii diferita esential de imaginea crearii). Un fiu este superior esential vorbind fotografiei sau statuii sale.

Acum. De ce il numeste Dumnezeu pe diavolul dumnezeul veacului acestuia? Pai, fiindca oamenii veacului acestuia i se inchina. Da, fiindca au fost inselati, dar i se inchina, prin urmare e un dumnezeu pentru ei, dar nu e Dumnezeul adevarat.

Acum, daca luam sistematic Evanghelia dupa Ioan, vom observa cum Domnul Isus Insusi afirma despre El ca este Dumnezeul adevarat. Ar mai fi inca vreo doua optiuni - a mintit, sau a fost nebun. Dar afirmatiile Sale sunt evidente. Eu am scris cateva articole in care preiau versetele respective si le discut, te rog sa le citesti.

Apoi, vom putea trece si la restul Scripturilor, dar discutia se va extinde si devine foarte complexa. De aceea am decis sa fac acest blog, pentru a putea sistematiza ceea ce spune Scriptura despre dumnezeirea Domnului Isus si nu doar.

Deci, ca sa fiu mai concret, Biblia nu spune despre Domnul Isus ca este UN dumnezeu. Ci, spune ca este Dumnezeu. Si nu doar puternic, ci Atotputernic (omnipotent) - vezi Apocalipsa. Voi detalia totul in articole mai complexe pe acest blog, cu dovezi clare din Scriptura, cum fac in fiecare articol deja scris.

Este mai putin important cuvantul "trinitate", decat insemnatatea pe care el vrea sa o exprime. El a fost consecinta incercarii de a exprima scurt un complex de idei si legaturi dintre ele. Cunoasterea lui Dumnezeu si a Domnului Isus nu este ceva evaziv de facut. Este, in fapt, cerinta cea mai grea data omului si totusi, imposibila fara revelatie si fara Duhul Sfant.

In ce priveste "egalitatea de care vorbesti", te rog sa o definesti. Biblia ne invata ca Dumnezeu vorbeste si ca omul vorbeste. Aceata inseamna ca suntem egali (pe aceeasi pozitie) in aceea ca vorbim. Totusi, Dumnezeu ne-a creat, deci, exista o ordine. In plus, El poate vorbi oricand si, cunoscand totul, poate vorbi altfel. Dar, esential, si noi si El vorbim. Inseamna asta ca suntem egali? Da si nu! Deci, la ce anume te referi cand afirmi cuvantul "egalitate"?

Eu inteleg ca martorii cred ce cred, dar sugestia mea este sa incepeti sa credeti Biblia si cartile pe care le primiti de la oameni. Este mai mare un om care explica Biblia intr-o brosura, decat Duhul Sfant care a fost data sa-i invete pe crestinii adevarati "toate lucrurile"?

Alexandru spunea...

2. Nu inteleg rationamentul si legatura cu ce am spus eu.

Oricum, repet - Ioan il numeste pe Domnul Isus "Dumnezeul adevarat si viata vesnica".

Cine crede in Fiul are viata. Fiindca viata este in Fiul. Si cine-L are pe Fiul are si viata care este in Fiul. Dumnezeu nu ne-a dat viata, ci ne-a dat viata in Fiul Sau. El ne-a dat pe Fiul si, prin Fiul, am primit viata. Problema se pune daca noi inca mai cautam viata, sau am inteles ca trebuie sa-L avem pe Fiul...

Ma rog din toata inima sa intelegi esenta a cine este Isus Cristos... Indemnul meu este studierea Scripturii. Lasa brosurile laoparte si roaga-te lui Dumnezeu (care este unul singur) sa iti dea lumina sa intelegi ceea ce citesti.

Acelasi lucru spune si Ioan 17: 3 - viata vesnica sta in cunoastera lui Dumnezeu SI a lui Isus Cristos, pe care L-ai trimis Tu....

Deci - se pare ca, cel putin in ce priveste ceea ce genereaza viata vesnica, Dumnezeu este "egal" cu Domnul Isus.

Am citit si ce vor mosteni cei blanzi. Cred ca si tu ai citit ca pamantul de acum si cerurile de acum (universul de acum) vor trece cu troznet si ca va fi un pamant nou si un cer nou, unde va locui neprihanirea. Sugestia mea, aici, este sa nu va mai plimbati prin oras (sat) cautand ce case sa va mai luati dupa armaghedon, fiindca o sa fie toate facute sul si nu se vor mai vedea. Vezi Apocalipsa. Haide sa ne apucam de treaba serioasa si sa lasam copilariile. Mai bine ne-am intalni sa facem studiu biblic.

Alexandru spunea...

3. Toti oamenii care s-au nascut din femeie s-au nascut pe pamant.

Intrebarea mea este daca Isus Cristos a fost si este mai mare decat Ioan Botezatorul. Astept raspuns.

Apoi, Domnul Isus este viata. Intelegi? In El este viata! Deci, El tine, prin Sine Insusi, toate lucrurile pe care le-a creat. Daca El a creat toate lucrurile si le tine in fiinta, cand si cum S-a creat pe Sine? Daca este doar o fiinta spirituala, atunci este in categoria fiintelor create. Daca e asa, atunci Cel care le-a facut e si Cel care a fost facut de Cel care le-a facut, ceea ce este aberant. Cam asa e - Isus a creat toate lucrurile, inclusiv pe sine, fiindca e unul dintre lucrurile (fiintele) create... Vezi si tu cum suna... (atentie - a se asculta cu urechea logicii si nu cea muzicala).

Alexandru spunea...

3. BIS

Pai, e mai putin important ceea ce crezi tu. Important e ceea ce spune Scriptura. Tu crezi ca Dumnezeu l-a facut pe Isus si nu l-a nascut. Scriptura Il reda pe Dumnezeu spunand despre Isus: "Tu este Fiul Meu, astazi te-am nascut". Si tot Dumnezeu vorbeste despre Fiul Sau: "Scaunul Tau de domnie, Dumnezeule...". Pai, nu spune in Vechiul Testament de zeci de ori Dumnezeu ca numai El e Dumnezeu si ca nu e nimeni ca El si ca nu exista alt Dumnezeu decat El? Pai atunci cum e Isus Cristos numit Dumnezeu de Dumnezeu, fiind si "calea ADEVARUL (nu un adevar) si VIATA"?

Lucrurile sunt mai complexe decat povestile cu zane din brosurile falsilor martori ai lui Iehova. Paranteza - tu ce martor esti, fiindca eu cunosc martori vechi, care spun despre martorii noi, cu revistele colorate, ca sunt anticristul. Deci, de care martor esti?

Alexandru spunea...

4. Sufletul nu moare. Acesta expresie despre care vorbesti trebuie inteleasa corect. Despre Dumnezeu ni se spune ca nu poate minti. Corect? Da. Atunci, ar fi corect sa spunem despre Dumnezeu ca nu e atotputernic? Intelegi?

Cand spune ca sufletul care pacatuieste acela va muri, spune de fapt ca nu carnea fara viata pacatuieste, ci sufletul (suflarea vie de la Dumnezeu) pacatuieste.

In geneza, la fel. Faci confuzii grave. Pai, dupa rationamentul tau, eu pot sa-mi zic si degetului de la picioare ca e suflet. Fiindca acolo zice ca omul a devenit suflet viu. Adica, trupul acela modelat de pamant, s-a facut suflet viu, deci nu a mai fost trup. Adevarul e ca a fost si trup si a fost si altceva, in el, numit suflet, venit prin suflarea lui Dumnezeu, adica din Dumnezeu.

Ai folosit vreodata expresia "soarele a apus"? Cat de corecta e? Are sensuri diferite pentru oamenii care au trait in secolul 3 si cei de acum, nu? Deci, nu conteaza expresia, cat conteaza intelegerea ei...

Alexandru spunea...

4. bis

Daca ion devine doctor, atunci cand ion moare, doctorul nu moare. doctorul nu are viata. doar ion moare, fiindca ion a primit viata. ion este un nume, pe cand "doctorul" este o functie data de om omului. Daca omul care a primit o functie nu mai e (a murit), noi putem sa-i spunem in continuare doctor, dar oricum ion e mort.

Sufletul are viata. Exemplul tau nu merge. Incearca altul.

Anonim spunea...

Uite un alt exemplu...Daca aspiratorul primeste curent, functioneaza. daca l-ai scos din priza, curentu (forta de viata), se intoarce inapoi la generator. Forta de viata se intoarce la Dumnezeu care o poate da din nou la Invierea de Apoi. SUnt atatea religii. V-ati intrebat care e adevarata. Cercetati originea lucrurilor, a sarbatorilor. EX: originea craciunului, sunt crestinii sau sunt lingurite de otrava in crestinismul fals? TOti cautam adevarul, religia adevarata inseamna viata. "Adevarul" te face liber de superstitii...EX: crucea a aparut in 320 impusa de Constantin si Elena cu ma impus Hitler Zvastica; pana in 320, crestinii nu foloseau crucea in inchinare...era un instrument de tortura cum a fost ghilotina, teapa lui Vlad Vepes. O intrebare: daca Isus ar fi murit pe ghilotina, cum se facea semnul ghilotinei?...

Anonim spunea...

The name Jehovah (or Yahweh, as the Roman Catholic Jerusalem Bible and some scholars prefer) appears almost 7,000 times in the original Hebrew Scriptures. Most Bibles do not show it as such but substitute "God" or "Lord" for it. However, even in these Bibles, a person can usually tell where the original Hebrew text uses Jehovah because in those places the substituted words are written in large and small capitals, thus: GOD, LORD. Several modern translations do use either the name Jehovah or the name Yahweh.

Anonim spunea...

The Scriptural account that Jehovah's Witnesses draw on for their name is in the 43rd chapter of Isaiah. There the world scene is viewed as a courtroom drama: The gods of the nations are invited to bring forth their witnesses to prove their claimed cases of righteousness or to hear the witnesses for Jehovah's side and acknowledge the truth. Jehovah there declares to his people: "Ye are my witnesses, saith Jehovah, and my servant whom I have chosen; that ye may know and believe me, and understand that I am he: before me there was no God formed, neither shall there be after me. I, even I, am Jehovah; and besides me there is no saviour."—Isaiah 43:10, 11, American Standard Version.

Anonim spunea...

Buna Alexandru,
Din curiozitate am citit articolul tau, si fiecare da parerile lui. Dar cred ca datoria omului este sa scoata la iveala, nu sa ascunda, iar daca ascunde ceva..Dumnezeu stie pt ca El cerceteaza si stie TOT. Si, cautand niste proiecte pentru facultate tot despre martorii lui Iehova, am dat de ceva ce ar putea explica anumite lucruri..daca nu pt tine, macar pentru cei ce viziteaza blogul tau. Succes in continuare si oricum adevarul va iesi la iveala...(http://www.watchtower.org/m/index.html)

Alexandru spunea...

Catalin, exemplul tau nu are sens in cadrul despre care vorbeam eu. Eu nu ma refeream la forta de viata, ci la viata insasi.

Scriptura nu vorbeste despre forta de viata, cu fals sunt invatati martorii lui iehova de liderii lor mincinosi, ci vorbeste despre viata Insasi, care este Domnul Isus Cristos.

Aici este o chestiune de esenta, nu de intelegere.

Iarta-ma daca par dur in exprimare, dar pur si simplu nu pot sa trec indiferent pe langa teoriile mincinoase exprimate in anumite contexte.

Citeste si studiaza adevarul. Fara alte carti. Roaga-te lui Dumnezeu sa-ti dea intelepciune.

Alexandru spunea...

Michael, ai fost cumva in Timisoara acum ceva ani, activand pentru martorii lui iehova, caci s-ar putea sa te cunosc?

Legat de subiect, am citit comentariul tau cu privire la pasajul de unde spun martorii ca si-au luat numele. Ce vrei sa spui cu asta?

Anonim spunea...

trebuie sa intelegi de ce a zis isus pt noi si cine la invatat pe isus sa ne ajute ?stiti care e sfatul lui tatal nostru ?cititi ioan 3;16 incrdeti in isus ca sa aveti viata vesnica .atunci inseamna k trebuie sa imitam pe isus fiindca isus este adevarul care ne ajuta sa ajungem la tatal.cititi bine si cercetati mai bine fiti mereu atenti la isus ce zice
el nu vorbeste deloc despre el ci despre tatal nostru mai mult ne spune ce trebuie sa facem atat

marcu spunea...

Buna,Alexandru.Cred ca un om devine crestin prin cunoastere(studierea Sfintelor Scripturi),dedicare si botez.Har inseamna bunatate nemeritata si doar datorita acesteia putem fi mantuiti noi,care suntem pacatosi.Faci afirmatii categorice,fara a le argumenta biblic,tu care afirmi ca vestesti evanghelia.De ce crezi ca M.I.nu sunt crestini?Pt.ca nu esti de acord cu ei?M.I.nu neaga divinitatea lui Christos,ci fac distinctie intre Tatal ca "singurul D-zeu adevarat"(Ioan 17:3)si Fiul,"inceputul zidirii (creatiei) lui D-zeu".Cum comentezi: "Avem un singur D-zeu-Tatal-de la care vin toate lucrurile..." "Isus este Mare Preot in veac ,dupa randuiala lui Melhisedec"(intre cine si cine mijloceste?),"capul femeii este barbatul, capul barbatului este Isus iar capul lui Isus este D-zeu "..?In Evanghelia dupa Ioan,la cap.1,despre Isus este scris in manuscrisele pastrate la Vatican si in British Museum ca este "un Dumnezeu",respectiv este utilizat articolul hotarat.De ce crezi in doctrina Trinitatii cand Biblia nu o sustine?Aceasta doctrina a fost statuata in biserica apostata,in Conciliul de la Constantinopole,in anul 382 e.n.,fiind introdusa foarte greu in practica acestei biserici (acestor dupa Marea Schisma),doar prin sec.XV e.n.De ce evreii nu credeau in D-zeul triunic?Aproape toate popoarele din jurul lor aveau triade de zei in care credeau,numai evreii ascultau porunca Tatalui:"sa nu ai alti D-zei in afara de Mine...caci Eu,IHWH sunt un D-zeu gelos...".Oare evreilor nu li s-a revelat D-zeu asa cum este?De altfel,Isus face distinctie intre persoana Sa si a Tatalui cand spune:"despre acest lucru marturisesc Eu si marturiseste Tatal Meu;si cum in Lege se spune ...marturia a 2 MARTORI...".Deci El si Tatal sunt doi si nu unul.El spune:"Eu si Tatal una suntem...cum si voi sunteti una..."aceasta neansemnand ca ar fi o singura persoana .
2.Biblia spune ca sufletul moare si spiritul (duhul) este cel care se duce la Tatal.Nu poti interpreta acest verset in favoarea unei doctrine care a fost introdusa in "crestinism" incepand cu sec.al II lea e.n.De ce nu cred si nu au crezut evreii intr-un suflet nemuritor?
3.Isus a vorbit de doua clase de oameni in celebra Predica de pe Munte:unii care vor mosteni Regatul cerurilor si unii care vor mosteni pamantul.Sigur ca in Biserica adevarata trebuie sa se regaseasca aceste doua clase.
Iar in Apocalipsa,oare de ce semintiile Izraelului nu corespund in totalitate cu cele reale?Oare Ioan nu le cunostea?Sigur ca le cunostea,dar,atentie!Biblia ne vorbeste despre cei din clasa cereasca (Mireasa lui Christos) ca fiind "Izraelul lui Dumnezeu".

Alexandru spunea...

Draga Marcu,

Denumirea de "crestin" s-a dat pentru prima oara ucenicilor Domnului Isus in timpul evenimentelor relatate in Faptele Apostolilor. De acolo stim ca "crestin" se refera la cei care erau ucenicii Domnului Isus, sau cei care mai erau identificati cu "partida" numita "calea". Cu privire la ei Scriptura vorbeste despre o suma de valori, exprimate pentru noi de Domnul Isus, sub denumirea de "credinta".

Deci, nu "o credinta", desi era o credinta. Aceasta subliniaza cat de mult accent puneau primii crestini pe credinta, ca suma de valori pe care le-au primit de la Domnul Isus si pe care le-au trait cu scumpatate.

Astfel ca, trebuie sa fie clar pentru toata lumea ca nu toti cei care se numesc pe ei insusi crestini si sunt crestini. Intai de toate, la nivel personal, individual. Apoi, se poate discuta si la nivel cultic.

Pana acum eu nu am intalnit un martor al lui Iehova, nu am citit vreo carte sau brosura a lor etc, unde sa regasesc adevarul despre Dumnezeirea Domnului Isus.

Eu nu apar notiunea de trinitate, ci ceea ce incearca aceasta notiune sa exprime (nu neaparat perfect), ceea ce Scriptura ne invata. Daca nu credem ca Domnul Isus Cristos este Dumnezeul adevarat, atunci nu putem sa avem in El viata vesnica. Asa ne invata apostolul Ioan. Dar, noi stim ca Dumnezeul adevarat este unul singur.

Alexandru spunea...

Draga Marcu,

Eu cunosc foarte bine ce inseamna "martor al lui Iehova". Am multe cunostinte printre voi, am purtat multe discutii, am cercetat bine invataturile voastre si stiu ce vorbesc.

Martorii lui Iehova au anumite tactici de persuasiune, de folosire a versetelor scoase din context. In plus, se perfectioneaza si ei, dar sunt mereu in spatele adevarului, pentru ca harul si adevarul au venit prin Domnul Isus si cei care sunt ai Lui au harul si au adevarul in ei insisi. Acestia pot face diferenta usor, fiindca detin adevarul revelat.

Pe baza marturisirii personale a credintei martorilor lui Iehova, asa cum reiese ea din brosuri, din carti, din marturii personale si avand in vedere modul centralizat de organizare a acestei secte periculoase, rezulta usor ca nu vorbim despre crestinism autentic, biblic. Nu vorbim despre oameni care sa mearga pe "calea credintei", ci despre invatatori mincinosi, care atrag pe oameni in capcanele lor si care trebuie aratati ca fiind cine sunt de fapt.

Alexandru spunea...

Draga Marcu,

Amandoi stim ca tu cand spui "divinitate" referitor la Cristos, nu te gandesti la divinitate in sine, ci la "calitati divine" pe care Logosul Cristos, care este "creat" in acceptiunea ta, le are.

Motiv pentru care, reusind sa facem aceasta delimitare importanta, trebuie sa fie clar tuturor ca martorii lui Iehova NU cred in divinitatea lui Cristos, ba chiar fac eforturi mari sa o combata si ii invata pe oameni altceva.

Nu intru in detalii acum, dar, daca Cristos nu este Adevaratul Dumnezeu, atunci moartea lui de pe cruce nu este valabila. Nefiind valabila, nu exista iertare pentru pacate si omul este damnat. Dar, Cristos este Dumnezeu si, prin faptul ca este, a putut sa se aduca pe Sine Isus, prin Duhul cel vesnic, jertfa lui Dumnezeu Tatal, odata pentru totdeauna, intr-un mod perfect, pentru a noastra mantuire.

Cu privire la pasajul de Ioan 1: 1 - acesta este tradus corect cu articol nehotarat. Poate o sa scriu un articol documentat despre aceasta. Acum nu o fac, fiindca nu am spatiul necesar aici sa documentez ceea ce spun.

Dar, voi arata cum martorii lui Iehova in traducerea lor nu aplica principiul pe care zic ei ca-l incalca ati traducatori. Cum ai spus si tu, nu este bine sa se traduca dupa o anumita doctrina. Ei bine, tocmai acest lucru se face de catre martori. De obicei martorii lui Iehova folosesc argumente impotriva crestinilor ceea ce ei fac, pentru a masca mai bine eroarea.

Dar adevarul este la lumina si expune, dupa bunul sau obicei, minciuna.

Desi traduc Ioan 1: 1 cu "un dumnezeu" cand se refera la "logos" (Cristos), avand o intreaga argumentatie, martorii lui Iehova traduc putin mai jos, in Ioan 1: 18 cu "Dumnezeu" si nu "un dumnezeu", desi forma este identica. De ce? Tocmai pentru a rezulta versete care sa le sublinieze doctrina falsa.

De fapt, martorii lui Iehova asa opereaza. Folosesc versete (nu pasaja, nu contexte, nu Biblia) pentru a concluziona ce-i intereseaza. De aceea ei cunosc versete din Biblie nu in contextul lor, ci legate de invataturile din brosurile lor.

Martorii lui Iehova merg doi cate doi, nu pentru ca asa le-a spus Domnul Isus in Biblie (acesta e un argument folosit sa dea bine), ci pentru ca sa ii "protejeze" pe cei mai tineri in "credinta" sa nu fie "inselati" de adevar atunci cand minciuna lor este expusa.

Despre acest subiect se pot spune multe, dar pun articole pe martoriiluiiehova.wordpress.com, care dovedesc impreuna inselaciunea falsilor martori ai lui Iahweh, adevaratul si unicul Dumnezeu.

Mult har.

Anonim spunea...

Si sti ce este ciudat Alexandru?Ca ,desi Biblia spune ca sufletul moare,tu sustii contrariul,ca si Platon.Ei,daca nu accepti autoritatea Bibliei,ai intr-adevar o mare problema.Nu putem scoate ce nu ne convine si nici adauga ce ne convine fara a suferi consecintele.

Anonim spunea...

Si sti ce este ciudat Alexandru?Ca ,desi Biblia spune ca sufletul moare,tu sustii contrariul,ca si Platon.Ei,daca nu accepti autoritatea Bibliei,ai intr-adevar o mare problema.Nu putem scoate ce nu ne convine si nici adauga ce ne convine fara a suferi consecintele.

gigi spunea...

Draga Alexandru,
Se pare ca ai o versiune personala de credinta si,ce e mai grav,ignori toate versetele biblice care nu sunt in acord cu propria-ti doctrina.
Am vizionat fugitiv site-ul tau despre "erorile" MI si acolo expui bizarerii ce frizeaza blasfemia.De unde scoti tu ideea ca daca Isus nu ar fi D-zeul adevarat si Atotputernic,jertfa Sa nu ar fi valabila? Pai,Isus a murit ca om perfect si fara pacat,fiind nevoie de un pret echivalent...Cum poti afirma ineptia ca D-zeu poate sa moara?Daca Isus ar fi,la fel ca Tatal,D-zeu Atotputernic,i-ar fi cerut Satan sa i se inchine?
Prezinti un verset pt.a-ti sustine teoria,ignorand esentialul:ca toata puterea I-A FOST DATA...iar cel care i-a dat-o este evident mai mare.De ce nu incerci sa intelegi ca Isus este Calea spre Tatal,Iehova,"singurul D-zeu adevarat" -Ioan 17:3,ca Isus nu poate fi Mare Preot si D-zeu Atotputernic in aceslasi timp si cum detine o preotie vesnica...
Afirmi despre MI ca sunt o secta periculoasa.In primul rand nu sunt secta,iar pericolul trebuie dovedit,altfel se cheama ca tu pacatuiesti...Faptul ca MI nu sunt de acord cu distorsiunile tale,nu te indreptatesc sa-i faci mincinosi si periculosi.Ti s-au pus intrebatri,ti-au fost puse in fata teme de discutie.Dar tu,in afara unor explicatii puerile si jenante (ca aceea despre sufletul care moare dar dupa tine totusi nu)
nu poti face fata unei analize teologice pertinente si serioase,profunde si tematice.
Harul nu inlocuieste studiul scripturilor si fara o temeinica cunoastere a Bibliei nici nu-l poti dobandi.De ce? Pt.ca D-zeu da acest dar nemeritat celor ce fac voia Sa,iar aceasta este revelata in Biblie.(Este nemeritat pt.ca noi,oricat ne straduim,suntem pacatosi).Daca te autodenumesti crestin,trebuie sa si indeplinesti principala sarcina data de Isus:de a propovadui Evanghelia Imparatiei (Regatului) lui D-zeu,condusa de Regele Christos.Lasa spiritul critic si manifesta rodul Duhului Sfant.MI nu cred ca Isus este un inger.Afirmatia ta este eronata.
Afirmi ca MI merg la oameni si spun ca alte religii sunt de la Satan.Din nou nu este adevarat.Noi atragem atentia asupra Bibliei,dar nu ne privesc alte religii si nici nu le criticam.Noi suntem martori autentici ai lui Iehova pt.ca-l marturisim pe El,cinstim Numele Sau(mai cunosti pe altii care o fac?Pt.ca odata cu afirmatia:sunt martori falsi,trebuia sa-i identifici pe cei adevarati,desigur dupa ce demonstrai de ce acestia sunt falsi).Iti propun un dialog biblic,dar unul tematic,fara critici si acuzatii.

Alexandru spunea...

Teoria cu sufletul pe care martorii lui Iehova o sustin are niste erori grave in intelegerea cuvintelor textelor biblice.

Am purtat niste discutii cu un martor pe aceasta tema.

Nici vorba sa vorbeasca Biblia despre asa ceva. Desigur, daca ne definim bine termenii, atunci vom intelege despre ce vorbeste Biblia.

Ia sa vedem, anonimule, ne dai toti termenii si sensul lor, asa cum rezulta din context?

Intr-un sens martorii reduc omul la animal. De unde multe probleme cu Biblia.

In niciun caz Biblia nu vorbeste ce spui tu, anonimule.

Alexandru spunea...

Gigi, draga, am lasat mesajul tau, dupa modelul unui alt detinator de blog, ca material didactic, pentru a sugera cititorului cum sa NU vorbeasca.

Stai frumos in banca, vorbeste linistit si nu te agita. Folosirea cuvintelor elevate nu ridica argumentul dupa cum nici costumul nu-l face mai educat pe ce-l ce-l poarta.

Usor cu vorbele tari, ca nu suntem la coada vacii aruncand gunoiul peste gard.

In ce priveste ceea ce am rezentat eu pe saitul despre care vorbesti... sunt multe de spus. Argumente peste argumente. Sunt toate acolo, nu le mai repet. Puterea lor este Scriptura, de unde le-am luat.

In ce priveste jertfa Domnului Isus... tot ce ai spus despre mine se revarsa peste tine. Cititorul tocmai si-a gasit material didactic pentru a vedea adevarata fata a martorilor, intelegand de ce am afirmat ca ei nu sunt crestini.

Vedeti cum se vorbeste despre Domnul Isus? Cu ce tupeu si aroganta? Ca si cum un oricare om ar fi murit acolo pe cruce...

Gigi, draga, te pierzi printre insemnatatile faptului ca Cristos a fost Dumnezeu si om, in acelasi timp deplin, dar fara pacat.

Alexandru spunea...

Gigi si toti martorii mincinosi ai lui Iehova,


pe saitul despre care vorbesti am dovedit din plin minciuna sectarismului vostru. Si voi cintinua sa o fac.

Inselaciunea voastra a iesit la iveala demult. Acum noi doar o aratam lumii, pentru ca numarul celor inselati de voi sa nu creasca.

Sau ati crezut ca faceti ce vreti si nimeni nu stie?

Alexandru spunea...

Nu am o versiune de credinta, desi am o credinta personala. Am credinta in Cristos, asa cum este ea. Vorbesc despre credinta data deja sfintilor odata pentru totdeauna. Ma aliniez ei si nu-mi formez credinta proprie precum faceti voi, martorii.
Dupa cum spunea in repetate randuri, martorii lui Iehova incearca sa argumenteze intorcand asupra interlocutorului acuze cu privire la chestiuni pe care ei le fac, tocmai pentru a realiza un bun camuflaj. Este cazul si comentariului de fata, la care raspund acum pe larg.
Martorii lui Iehova nu au ca sursa de inspiratie doar Biblia. Este deja de notorietate faptul ca martorii lui Iehova am modificat abuziv Biblia, cu un tupeu de neimaginat. Martorii nu isi bazeaza credinta doar pe Biblie, ci si pe publicatiile Turnului de Veghe, sau alte publicatii, mai vechi (alte secte ale martorilor, mai vechi). Ei se bazeaza pe o alta revelatie, suplimentara Bibliei, care le aduce invataturi intru credinta pe care o au. Pentru ei credinta nu a fost data “odata pentru totdeauna”.
Deci, iata ca nu eu am o credinta personala, diferita de “credinta” aceea unica (despre care tocmai ce am scris cateva articole si voi mai scrie), ci chiar Martorii lui Iehova, cei care acuza.
Noi, crestinii, nu ingnoram versetele din Scripturi, ci le intelegem in contextul lor, prin lumina Duhului Sfant. Dumnezeu s-a asigurat sa avem daruri spirituale pentru a putea intelege corect Scriptura. In curand voi posta un articol documentat, la care lucrez, despre inselaciunile Martorilor cu privire la anumite pasaje biblice (Ioan 1: 1), traduse de ei „din topor”.

In primul rand, saitul meu (in limba romana se scrie „sit” sau „sait”, nu site-ul) nu este spre vizionare, ci se constituie in speta din articole scrise, spre citire. Apuca-te si citeste cu rabdare si vei gasi ceea ce spune Scriptura acolo, pasaj cu pasaj, verset cu verset, in context. Raspunde acolo, daca ai ceva de argumentat, dar folosind cuvinte linistite si smerite.
Daca intelegi dumnezeirea lui Cristos si umanitatea Lui, facand diferenta in acelasi timp intre ele, atunci toata problema din mintea ta se rezolva. Pana atunci, mai usor cu jignirile: tu esti cel care nu intelege.
Este relativ simplu sa observi in Scriptura, daca o citesti direct (nu cum ti se spune in brosuri si la adunari), ca Cristos este Dumnezeu. Si este clar si ca este om. Deci, o luam ca atare. Este si Dumnezeu este si om. Asta este. Chiar Apocalipsa vorbeste despre Cristos ca fiind Dumnezeu Atotputernic. Este un simplu exercitiu de citit cu atentie primul capitol. Si alte exemple se pot da, dar nu e cazul aici. Le-am prezentat pe larg (o parte, urmeaza inca) pe saitul dedicat.
Nu a fost nevoie de un pret echivalent. Omul a pacatuit impotriva lui Dumnezeu, nu impotriva omului. E mai profund, e mai amplu, e mai complex. Am scris si despre asta, nu mai revin.
Satan i-a cerut omului Isus Cristos sa i se inchine. E simplu. De aceea ni se spune ca a flamanzit. Trebuie inteles in context.

Alexandru spunea...

Dumnezeu poate sa fie si Mare Preot, in acelasi timp. Dar, Domnul Isus nu este Dumnezeu Tatal. Prin urmare, evident ca functia Lui de Mare Preot are sens si in contextul nostru uman. Caci, doar pentru noi e facuta. Nu prezint un verset, prezint Scriptura. Citeste pe larg articolele de pe saitul dedicat.

Evident ca sunt secta. Sustin ca sunt crestini, pe cand nu sunt. Apoi, am dovedit pericolul pe larg si voi continua sa o fac. Sunt numeroase carti scrise pe aceasta tema, mii de saituri pe Internet. Eu nu am ce sa-ti dovedesc tie, fiindca tu nu esti judecator si noi nu suntem acum la tribunal. Dovezile sunt pentru cei carora ma adresez, care, evident, nu sunt din categoria ta. Am scris articole si pentru voi, cautand sa va cercetez inima. Dar nu stiu daca le-ati citit. Dumnezeu sa aiba mila de voi, oamenilor.

Nu cred ca MI au studiat scrierile mele si s-au hotarat sa nu fie de acord cu ele. Probabil ca vrei sa spui ca nu sunt in acord. Distorsiunile sunt de partea MI, dupa cum am aratat pe larg in alte locuri si voi continua sa o fac. Din nou, materiale foarte multe exista pe Internet, prin care se poate dovedi eroarea si minciuna deliberata din spatele sectei MI.
Martori sinceri exista. Dumnezeu sa se indure cu multa mila de ei.

Nu am primit o astfel de provocare pana acum, precum o „analiza teologica pertinenta si serioasa”. Asa ca, mai incearca. Acuzele tale nefondate sunt tipice „teroristului” din piata, care agita multimea.

Spui: Harul nu inlocuieste studiul scripturilor si fara o temeinica cunoastere a Bibliei nici nu-l poti dobandi.De ce? Pt.ca D-zeu da acest dar nemeritat celor ce fac voia Sa,iar aceasta este revelata in Biblie.(Este nemeritat pt.ca noi,oricat ne straduim,suntem pacatosi).
Asa, si?

Spui: Daca te autodenumesti crestin,trebuie sa si indeplinesti principala sarcina data de Isus:de a propovadui Evanghelia Imparatiei (Regatului) lui D-zeu,condusa de Regele Christos.Lasa spiritul critic si manifesta rodul Duhului Sfant.
Nu-ti fa griji tu de ce trebuie sa fac eu. Stiu prea bine si fac.

Spui: MI nu cred ca Isus este un inger.Afirmatia ta este eronata.
Evident ca aceasta cred. Numai ca nu-si dau seama. Scrie si in cartile lor, in brosurile lor, asta invata ei pe oameni. Am discutat destul cu ei, stiu despre ce vorbesc.


Afirmi ca MI merg la oameni si spun ca alte religii sunt de la Satan.Din nou nu este adevarat.
Eu vorbesc despre ce am vazut si am auzit. Asa ca, teoria ideologica pe care o ai nu se potriveste cu practica.

Spui: Noi atragem atentia asupra Bibliei,dar nu ne privesc alte religii si nici nu le criticam.
Esti brav. Tocmai m-ai criticat inainte. In ce priveste Biblia... asupra carei Biblii atrageti voi atentia? Asupra unei Biblii masluite cu tupeu si asupra unor versete scoase din context si intortocheate, dupa cum vi se spune sa le interpretati si sa le aruncati oamenilor, din lingura.

Tu spui: Noi suntem martori autentici ai lui Iehova pt.ca-l marturisim pe El,cinstim Numele Sau(mai cunosti pe altii care o fac?Pt.ca odata cu afirmatia:sunt martori falsi,trebuia sa-i identifici pe cei adevarati,desigur dupa ce demonstrai de ce acestia sunt falsi).Iti propun un dialog biblic,dar unul tematic,fara critici si acuzatii.
Aici ai prins putin din idee. Da, am spus „martori falsi” pentru ca, da, ii mai stiu si pe cei adevarati.

Imi pare rau ca trebuie sa refuz dialogul cu tine, pentru ca in comentariul tau ai folosit multe critici si acuzatii. Crezi ca e chiar asa de simplu un dialog? Pai nu poti propune ceva fara ceva de care dai dovada in propunere, nu?
Mult har de la Dumnezeul adevarat!

Alexandru spunea...

Usurel anonimule, usurel.

Sa o luam pe rand. Daca vrei sa-ti faci blog, e alegerea ta. Amenintarile din mesajul tau vor ajunge unde trebuie.

Poate iti dai tu prima data numele real si apoi mai discutam despre lasitate.

Numai bine.

Anonim spunea...

Si cine te-a invatat ca "site" se scrie si in limba romana?Este un cuvant in engleza,care inseamna pozitie,situatie,loc sau teren.Si nu se scrie sait!Faci la fel cu limba romana cum faci cu Biblia! Scuza-ma,dar cred ca esti sfertodoct!

Alexandru spunea...

Anonime,

Iata ce am spus eu: "In primul rand, saitul meu (in limba romana se scrie „sit” sau „sait”, nu site-ul)".

Iata ce spune Pruteanu: "Cuvîntul a suscitat discuţii, ironii, băşcălie şi merită o scurtă discuţie. Mai întîi, trebuie să spun că nici măcar nu sunt un original, un "pionier": căutînd, în seara de 26 oct. 2003, cuvîntul "sait" cu motorul de căutare Google, rezultatul au fost nu mai puţin de 610 apariţii (în 24 martie 2004, aceeaşi căutare a dat 1110 apariţii; în august 2005, peste 6100; în martie 2006, peste 12.300). Este, la ora actuală, grafierea cea mai rezonabilă. Mi se pare în ordinea firii. De ce? Pentru că a devenit un cuvînt uzual şi nu are sens să utilizăm un xenism (idiotism, barbarism) pentru o noţiune atît de obişnuită. Unii au pledat pentru "sit"; acesta există deja, cu sensul din arheologie, urbanism, geografie, peisagistică etc.; pentru Internet, nu a prins. Este însă inadmisibil ca o limbă vie şi civilizată să nu-şi croiască propriile cuvinte pentru chestiuni care sunt pe buzele tuturor..."

O sa scriu un articol pe aceasta tema, pentru a va ajuta si pe dvs, dar si pe cititorii interesati sa invete, dupa cum am fost si eu interesat in acest sens, inainte sa vorbesc.

Alexandru spunea...

Cat despre ebraica SI GREACA voi posta sufieciente articole care sa arate lucrurile cum sunt, atunci cand le va veni vremea.

Voi folosi restul mesajelor ca material didactic intr-un articol special.

Numai bine va doresc.

PS: am oprit unele mesaje care au fost scrise cu rea intentie si unele mesaje scrise de mine sunt raspuns la acestea.

Mult har tuturor!

Anonim spunea...

Draga alexandru,sunt Gigi,dar nu-mi amintesc parola si de aceea iti trimit postul cu "anonim".Cat despre mesajele Anonimului,(daca sunt reale) ,acesta nu este MI.Nu face parte din randurile noastre,pt.ca noi nu ne-am ascuns in anonimat nici in timpul dictaturii lui Carol al II lea,nici in timpul lui Antonescu si nici in perioada 1948-1990,cand Securitatea comunista ne arunca in inchisori.Sti tu oare cati ani de puscarie adunam in familia noastra?Poate daca ai sti,nu ne-ai mai critica nefondat.Trebuie insa sa recunosc ca,daca ti-a transmis cineva acele cuvinte cu privire la non-combatul tau,are dreptate.Sigur,maniera (dar nu-mi vine sa cred ca unul care-si spune crestin face asa ceva)lasa de dorit,dar eu nu judec.Intra intr-o discutie pe fata ,biblica,cu analize pe text si atunci dovedesti ca Anonimul a gresit.Eu astept,am rabdare ,iar daca nu vrei,iti respect decizia,desi nu o aprob.Pt.ca nu raspunzi la intrebari,ci iti prezinti doctrina proprie....

Anonim spunea...

Si,Alexandru,toata stima pt.Pruteanu,care ne-a delectat cu multe lucruri,dar el dorea sa traducem orice termen.Iar "a fi tradus" nu inseamna pur si simplu a scrie un cuvant asa cum il pronuntam in limba din care l-am preluat.Oricum insa,nu are importanta in inchinarea noastra daca suntem sau nu in acord cu Pruteanu...De ce de ex.nu vrei sa luam versetele de la Ezechiel 18:4,20 si sa facem o analiza pe termenii din ebraica?Sa intelegem corect cine moare si de ce.Este simplu si crestineste.Nu sa ne adresam invectice....Si tot Gigi sunt.Ca sa nu fiu confundat cu un fals MI despre care ai facut unele afirmatii care daca se confirma,sunt grave si detestabile.
Si ,sunt curios:tu spui " amenintarile vor ajunge unde trebuie".Suna a amenintare din partea ta,ceea ce nu te-a caracterizat pana acum Unde vor ajunge?Arunca totul in uitare! Astfel de oameni nu merita nici macar o atentie dispretuitoare!

Alexandru spunea...

Draga Gigi,

Vezi ca poti sa primesti parola pe e-mail.

Argumentul tau suna cam asa: majoritatea martorilor nu s-au ascuns in istorie sub anonimat; X este martor; deci daca s-a prezentat anonim, atunci X nu este martor.

E posibil ca un martor sa se ascunda sub anonimat? Da. Stim ca a fost un martor? Nu. Faptul ca a vorbit despre subiect ca si cum ar fi nu inseamna nimic in conditiile anonimatului.

Pe langa a dicto simpliciter, gresesti si ad misericordiam cand argumentezi cu exemplul cu inchisoarea. Faptul ca cineva a facut inchisoare intr-un regim nu-l face neaparat bun.

Dar stiu despre rezistenta si atutudinea MI in fata securitatii in Romania (si alte tari). Din punctul acesta de vedere, am un respect deosebit pentru voi.

Nu imi schimba opinia despre doctrinele voastre, pe care trebuie sa o privim obiectiv. Dar intareste ideea ca martorii sunt sinceri, in general.

Dar, tocmai aici este problema. Sinceritatea poate fi o invitatie pentru inselaciune. Multi oameni au fost inselati de martori. Ceea ce scriu eu nu este cu ura la adresa martorilor si nici nu incerc sa sugerez ca martorii sunt fau famati.

Dar, dragi martori, considerati o privire obiectiva asupra Scripturii, fiindca Turnul de Veghe va inseala.

Pe martoriiluiiehova.wordpress.com chiar acum postez, in cateva articole, o carte a unui fost martor, scrisa special pentru martori. Acesta si-a dat seama de problemele gruparii si ca a fost inselat si prezinta dovezi obiective si evidente. Daca citesti prefata vei vedea sineritatea acelui om.

Astept, dupa cum spuneam, sa vad cine esti. Astept sa te prezinti si sa te identifici cu o persoana reala, dovedind cine esti. Si atunci voi reconsidera pozitia mea.

Anonim spunea...

Sunt Gigi.Alexandru,nu te inteleg.Spui obsesiv ca WT ii inseala pe oameni.Ca doctrinele noastre sunt false.Dar argumentaza frate! Vino cu dovezi!
Eu,din principiu,nu citesc carti ale apostatilor.Asa ca,nu inteleg de ce pui pe ecran parerile altora,cand le ai pe ale tale.Dar faci non combat...
Tu nu cu Anonimul trebuie sa faci analize semantice,ci cu cei cu identitati reale,de ex.cu mine.Spune pe sleau:voi sustineti aceasta,Biblia sustine altceva.Cu dovezi,citate ,exemple din publicatiile noastre si din Biblie.
Repetand obsesiv "sunteti mincinosi" etc.,jignesti si te descalifici ca si cestin.Te-am invitat sa facem analiza pe text la cele doua versete unde D-zeu ne spune prin Ezechiel ca sufletul (nephesh)moare.Dar tu faci "sourde oreille".Nu te folosi de faptul ca lumea ne uraste,fiind apriori de acord cam cu tot ce spui impotriva noastra,ca noi stim aceasta si nu ne clatinam.Iar faptul ca multi MI au facut puscarie nu este un merit,noi nu ne-am dorit niciodata aceasta,nu ne mantuieste si nu ne face mai sfinti.Nu trebuie sa ne-o spui,pt.ca noi (din nou!) nu sustinem asa ceva.Sigur ca ,la nivel individual suntem oameni care gresim,dar nu este vinovata pt.imperfectiunile noastre nici organizatia,nici invataturile.
Iar in ultimul tau raspuns,gresesti din start.Eu nu spun " majoritatea " ci " nici un martor nu se ascunde sub anonimat".
Daca o face,nu este crestin,deci nu poate fi MI.Vezi,este usor sa facem demonstratii,dar e greu sa avem o baza reala,corecta,obiectiva.
Mi-ai facut la inceput o impresie buna,cu toate ca nu avem prea multe idei comune.Haide,curaj,pt.ca,vorba lui Dan Diaconescu,"nici nu sti ce pierzi".Eu nu ma angajez intr-un dialog pt.a-mi demonstra superioritatea sau sfintenia,ci pt.ca astfel intelegem mai bine care este voia lui Dumnezeu.Dar vreau sa ma mentin in limita bunului simt,sa fiu umil si sa dovedesc empatie.Dialogand cu mine,nu risti sa fi jignit ,pt.ca ai vazut,eu nu raspund provocarilor.

Alexandru spunea...

Gigi, sau cum te-o fi chemand,

Dati tot numele, foloseste un cont care sa te autentifice ca atare (e gratis).

Dupa ce iesi din anonimat, discutam. E a treia oara cand iti spun.

Deci, astept.

Anonim spunea...

pai,Alexandru,ai numele meu intreg in adresa de mail: BARDEA GHEORGHE
Astept...Vrei si adresa? Nu e nici o problema,dar nu cred ca aceasta e problema ta.....

Alexandru spunea...

Nu, vreau o dovada a faptului ca esti cine zici. Nu trebuie neaparat pe blog, o poti trimite e-mail-ul meu.

Ideea e sa ma conving eu. Vezi, ar fi inutil sa investesc intr-o discutie si sa aflu mai apoi ca am vb cu o persoana care de fapt nu exista, cu un anonim despre care nu se poate sti nimic.

Anonim spunea...

OK,iti trimit pe mail copia CI.Dar,tot nu cred ca accepti dialogul...O sa primesti copia intr-o zi,doua.Si vei vedea ca EU NU AM DE CE SA-MI ASCUND IDENTITATEA.Te astept la dialog...Cu toate ca deontologia te obliga sa nu-mi faci publica identitatea.Dar,e OK si asa....Vezi insa ca dupa aceea,astept sinceritate si disponibilitate pt.dialog si din partea ta....GIGI.

Anonim spunea...

Si,Alexandru,eu nu am adus multe acuzatii.Scoate din posturile mele unde am acuzat pe cineva si cu ce,sau unde m-am referit la mantuirea unui nemartor.Nu este treaba mea,din nou iti spun: nu raspund la provocari si eu le primesc,"in direct",crede-ma,aproape zilnic.Si nici un MI autentic nu procedeaza altfel....Sigur ca mai sunt greseli...dar nicidecum nu este in obiceiul nostru sa impartim omenirea in "NOI" si "EI".Noi predicam Regatul,Cuvantul,Adevarul si nu analizam alte confesiuni religioase.Si daca interlocutorul vrea un dialog analitic il acceptam,atata timp cat mentinem discutia intre niste limite normale,crestine.Insa evitam-atata cat depinde de noi-confruntarile.GIGI

Alexandru spunea...

Ok. Astept CI.

Gresesti cu privire la mine. Dupa ce primesc CI pe e-mail de la tine, daca e-mail-ul e ok, atunci mai ai de facut un pas - sa-ti faci cont pe wordpress, folosind e-mail-ul pe care il folosesti cand imi trimiti CI.

Apoi, putem incepe sa discutam pe martoriiluiiehova.wordpress.com. Acolo sunt deja subiecte de discutie, reiesind simplu din articolele publicate.

In ce priveste deschiderea mea la discutie gresesti integral. Sa lasam laoparte chestiunile personale, nu ne cunoastem...

In ce priveste cererea ta ca sa-ti argumentez din scrierile voastre... E o cerere obiectiva. Am ceva material de unde sa dau exemple, dar limitat. Daca-mi trimiti prin filiala voastra de aici toate materialele pe care le aveti, atunci iti dau si dovezi mai multe.

Astept CI si contul tau wordpress, unde sa te identifici ca persoana reala, sub numele real, cu datele de rigoare, pentru a te identifica asa cum e cavalereste.

Nu voi raspunde niciunei provocari din mesajele tale, desi imprastii cateva prin text, pana cand nu stim cine esti.

Orice dialog in public presupune cel putin doi participanti activi a caror identitate este publica.

Succes.

Alexandru spunea...

De acord, te ajut. Fa-ti cercetarile.

Ba da. Este nevoie de indentificari. In cazul acesta este. Tocmai mi-ai scris dovata. Oricum, eu sunt sceptic cu privire la persoana ta.

Alexandru spunea...

Nu am spus ca sunt sceptic cu credinta ta.

Astept noutati despre investigatie. Succes.

mihai spunea...

alexandru...dupa lumea aceasta nu sunt nici macar crestin sau ortodox or indiferent ce ai crede tu ,nu fac parte din nici un fel de partida sau secta ori religie.....am intrat pe site-ul asta din dorinta de cunoastere a adevarului ,asa cum am intrat pe multe altele ...nu am experienta religioasa ...dar asa ca un om care nu e bagat in rahat pana in gat ......vreu sa iti spun ca se vede clar ca ai ceva cu martorii astia ....nu i suferi ..asta e limpede...eu nu am sa ma autentific cu buletinu sau ceva ....ma doare undeva daca parerea ta despre comentarul meu este buna sau rea........cum indraznesti sa ceri omului buletinu dupa ce tia zis cine este!.....mai zici ca esti un om credincios ????....departe de tine asta .....

mihai spunea...

gigi .....mi-au placut comentariile tale si am verificat daca cele spuse sunt in conformitate cu biblia....mi-ar placea sa vorbim despre biblie .......daca esti dispus trimitemi un email pe adresa ....misi_blondu@yahoo.com.....

doina spunea...

draga alexandru,intru ptr.prima data pe acest blog, am vazut multe dintre raspunsurile tale si comentariile facute de altii. sunt foarte surprinsa sa vad felul in care tratezi pe MI! ai ceva personal cu ei? ti s-a pus pata pe ei?
eu nu sunt MI,dar am multi prieteni MI.nici pe departe nu este adevarat ce spui despre ei sau despre credinta lor.cunosc si eu foarte bine doctrina lor ptr.asta nu trebuie sa-i critici in halul asta cum ar fi:mincinosi si nu mai stiu cum....nu faci bine
sti ce spunea apostolul pavel"cine esti tu sa judeci pe aproapele tau daca cade s-au sta in picioare,este treaba stapanului sau",asa spunea pavel, ori tu te simti mult superior lui?
nu cred! atunci incearca sa dialoghezi cu cei care te contacteaza k vei avea mai multa satisfactie decat beneficii.
si totusi tind sa cred ca semeni cu ap.Pavel inainte de a deveni crestin! si sti de ce?
Ptr,k avea ravna ptr.Dumnezeu dar fara pricepere.
poate asa Dumnezeu te va alege si pe tine k sa devii un adevarat crestin,ceea ce pana acum nu ai demonstrat,imi pare rau sa-ti spun asta.