miercuri, 19 martie 2008

Martorii lui Iehova

Urmatorul este un rezumat legat de asa-numitii "martori ai lui Iehova", preluat de pe site-ul "www.studiatibiblia.ro".

Urmatoarele sunt cateva dintre invataturile ciudate ale lui Russell:
1. Revistele timpurii de la Turnul de veghere (3-15-13 si 1-15-12) arata ca Russell credea ca dorinta cuiva de a se inchina este datorata formei creierului. Credea ca, daca capul unui caine ar fi de forma celui de om, cainele ar gandi ca omul.
2. A oferit si sfaturi cu caracter de sanatate, crezand ca apendicita si febra tifoida sunt cauzate de "viermi care se misca in colon".
3. A vandut "grau miraculos" la un pret umflat. In ciuda acestui fapt, ucenicii lui de atunci (si de acum) au crezut ca era "robul credincios si discret" al lui Dumnezeu la care se face referire in Matei 25.45. Dupa moartea sa, mostenirea lui, organizatia Turnul de Veghere a devenit singurul mijloc prin care Dumnezeu comunica cu ucenicii Sai.


Doctrine false ale Martorilor lui Iehova:

1. Sfanta Treime nu exista, ci este o doctrina a lui Satana . Exista Iehova si doar atat. Dar vedeti Gen. 1.26; 11.7; Is. 6.8; Mt. 28.19;
2. Ca urmare, Isus a fost creat de Iehova si este Mihail, arhanghelul. Mai mult, el nu este Dumnezeul Atotputernic, anume Iehova, ci "un dumnezeu" prin care a creat toate lucrurile. Scripturi interpretate gresit: Ioan 1.1; 3.16; 5.26; 14.28; Col. 1.15, 18, 2.9. s. a. Insa, Isus este Iehova, cel care traieste din eternitate: Ioan 8.58 (Exod. 3.14); 1 Pet. 3.15.
3. Insista ca numele lui Dumnezeu, Iehova, trebuie folosit si ca adeptii trebuie numiti, nu crestini, ci martorii lui Iehova. Orice religie care Il respinge pe Isus ca Dumnezeu nu poate oricum fi numita "crestina". FA 11.2z
4. Duhul sfant nu este o persoana, ci "o forta activa a Dumnezeului Atotputernic".
5. Societatea Turnul de veghere este singura sursa a adevarului pe pamant astazi si toate bisericile predau lucruri neadevarate. Martorii lui Iehova pretind ca Biblia este autoritatea suprema, dar au trecut cumva peste faptul ca aceste nume "Societatea Turnul de veghere" nu se afla in Biblie!
6. Isus nu era Cristosul (Mesia) pana la varsta de 30 de ani, desi propria lor Biblie spune in Luca 2.11, "vi s-a nascut un Mantuitor, care este Cristos, Domnul".
7. Crucea este un simbol pagan al inchinarii la sex si toate cladirile si persoanele care poarta crucea sunt de asemenea pagani. Martorii lui Iehova neaga ca Isus a murit pe cruce, ci afirma ca a fost tintuit pe "o sulita de tortura" (Mt. 10.38; 27.32).
8. Dupa ce Isus a fost inmormantat, Iehova a dizolvat trupul Lui in gaze si a disparut pentru totdeauna. Deci, resping invierea trupeasca a lui Isus.
9. Isus a inviat nevazut dupa 3 zile, deci Iehova trebuia sa "materializeze" un trup fals pentru El, complet cu semnele false ale cuielor ca ucenicii sa creada ca este cu adevarat Isus inviat. A inviat ca o creatura spirituala divina. Scriptura interpretata gresit: 1 Pet. 3.18.
10. Venirea lui Cristos a fost prezisa sa aiba loc in 1874, 1914, 1925 si 1975.
11. In momentul in care Isus nu a aparut in 1914, Societatea a pretins cu ani mai tarziu ca venise "nevazut" bineinteles, si toti Martorii lui Iehova cred acest lucru astazi. Dar vedeti Apoc. 1.7; FA 1.11.
12. Avraam, Isaac si Iacob, etc., trebuiau sa revina pe pamant ca fiinte umane perfecte in 1925. Societatea a construit o casa ca un palat pentru ei, DAR, cand nu au aparut, presedintele societatii s-a stabilit acolo. Ce noroc pentru el!
13. Nimeni nu va ajunge in cer cu exceptia celor 144.000 de Martori ai lui Iehova si sufletul tau va fi distrus daca refuzi sa te alaturi organizatiei lor. Vezi explicatia din lectiile noastre din cartea Apocalipsa.
14. Pamantul nu se va sfarsi, ci va fi transformat intr-un paradis potrivit Is. 35.1, 2; Luca 23.43. Dar 2 Pet. 3.10; Apoc. 20.11; 21.1.
15. Iehova Dumnezeul va deveni un BUNIC si Isus va fi avansat la "PARINTELE VECINICIILOR".
16. Iehova Dumnezeul nu este omniprezent (peste tot), dar este Atotputernic. Gandeste-te! Cum se poate?
17. Nu exista un suflet vesnic. Animalele au suflet, dar omul este varful creatiei. "Dupa martorii lui Iehova, moartea este incetarea constiintei sau nimicirea".
18. In consecinta, nu exista iadul in care va fi o pedeapsa eterna. Pedeapsa aceasta este eterna numai in sensul ca sufletele celor rai vor fi anihilate in a doua moarte. Aceasta este si soarta lui Satana. Insa, moartea nu inseamna anihilare, ci "separarea" de trup (Iacov 2.26).
19. Resping loialitatea fata de orice tara. Nu saluta steagul national. Nu canta imnul national. Nu voteaza.


Ce nu vrea conducatorul Societatii sa spuna membrilor:

1. Ca, in momentul in care au tradus "Noua Traducere Mondiala" a Bibliei, au schimbat intentionat aproape fiecare pasaj din Scriptura despre divinitatea lui Cristos, ca sa-L faca o simpla creatura. Vom studia aceasta mai mult in lectia urmatoare.
2. Societatea a folosit o traducere a unui mijlocitor de spirite, Johannes Gereber, ca sa sustina traducerea versetului Ioan 1.1.
3. Nici unul din "comitetul de traducere" nu cunostea limbile biblice greaca si ebraica. Nu erau deloc oameni de stiinta.
4. Fred Franz, care a fost multi ani conducatorul Societatii, a jurat stramb in Scotia intr-un proces, spunand ca putea sa citeasca ebraica, dar a picat un examen simplu de ebraica.
5. Propria carte "Ajutor" recunoaste la paginile 884 si 885 ca "Iehova" a fost consemnat de un calugar catolic acum aproximativ 700 de ani.
6. Conducerea Societatii a recunoscut sub juramant ca au fortat pe membrii lor sa accepte profetii false sau sa fie excomunicati si sa merite moartea.
7. Societatea crede ca este potrivit a insela oamenii. Dar spun ca nu este cu adevarat minciuna. De ce? Pentru ca Societatea are o definitie a minciunii diferita de a noastra.

Un comentariu:

Anonim spunea...

bine sustinuta lectia