sâmbătă, 5 aprilie 2008

Nebunia pe note

Cand nebunia este spusa in asa fel incat sa para stiinta... Comunistii discutau ore intregi cu crestinii. Erau intalniri ale oamenilor "mari" dintre atei cu crestini simpli, de la sat. Dupa ore de incercare de rationalizare a aberatiunilor omului-animal, crestinii, desigur, ieseau victoriosi, dar in lupta. Nu este vorba de raspunsuri stralucite - pe care nu le contesta nimeni, dar nu asta e ideea - , este vorba de pastrarea credintei.

Comunismul a venit, a trecut. Acum insa, au ramas aceleasi tactici. Aceiasi atei care incearca aceleasi metode, mulate pe sistemul de astazi. Voi atasa mai jos un video, o astfel de incercare. Desigur, astazi se poate raspunde usor la cele zece intrebari pe care le veti auzi si foarte usor un crestin poate sa dovedeasca absurditatea rationamentelor prezentate. Dar, din nou, nu aici se duce lupta... Crestinii nu au o lupta de genul "cine stie raspunde", ca de... cine sa fie arbitrul oare? Lupta se duce la un nivel cu totul si cu totul diferit - pastrarea credintei; lupta cea buna a credintei.

Ei bine si astazi exista prigoana. Este chiar mai ampla decat pana acum. Voi arata raspicat aceasta prin articolele pe care le scriu. Pana atunci, iata o "melodie nebuna pe note":






Generatia noastra isi va trai menirea, sfintii lui Dumnezeu vor duce mai departe credinta. Adevarul nu va ramane ascuns. Lumina va straluci. Deocamdata totul pare tern, gri si amestecat. Dar, in timp, graul se va distinge de neghina... dupa roade.

Am aratat o metoda prin care adevarul se doreste a fi ridiculizat. In comunism se facea in temnite, cu bataie. Astazi se face in universitati, licee, scoli. Copiii vostri sunt reeducati in centre sustinute pe banii publici, fara rusine si scrupule, de oameni cu un curaj nebun. Fiecare va raspunde in fatza lui Dumnezeu. Pana atunci, insa, noi ne vom vedea de treaba noastra, in aratarea adevarului.

2 comentarii:

Lavinia spunea...

1 Corinteni 1:17-31
17. De fapt, Hristos m-a trimis nu să botez, ci să propovăduiesc Evanghelia: nu cu înţelepciunea vorbirii, ca nu cumva crucea lui Hristos să fie făcută zadarnică.
18. Fiindcă propovăduirea crucii este o nebunie pentru cei ce sunt pe calea pierzării: dar pentru noi, care suntem pe calea mântuirii, este puterea lui Dumnezeu.
19. Căci este scris: "Voi prăpădi înţelepciunea celor înţelepţi, şi voi nimici priceperea celor pricepuţi."
20. Unde este înţeleptul? Unde este cărturarul? Unde este vorbăreţul veacului acestuia? N-a prostit Dumnezeu înţelepciunea lumii acesteia?
21. Căci întrucât lumea, cu înţelepciunea ei, n-a cunoscut pe Dumnezeu în înţelepciunea lui Dumnezeu, Dumnezeu a găsit cu cale să mântuiască pe credincioşi prin nebunia propovăduirii crucii.
22. Iudeii, într-adevăr, cer minuni, şi Grecii caută înţelepciune;
23. dar noi propovăduim pe Hristos cel răstignit, care pentru Iudei este o pricină de poticnire, şi pentru Neamuri o nebunie;
24. dar pentru cei chemaţi, fie Iudei, fie Greci, este puterea şi înţelepciunea lui Dumnezeu.
25. Căci nebunia lui Dumnezeu, este mai înţeleaptă decât oamenii; şi slăbiciunea lui Dumnezeu, este mai tare decât oamenii.
26. De pildă, fraţilor, uitaţi-vă la voi care aţi fost chemaţi: printre voi nu sunt mulţi înţelepţi în felul lumii, nici mulţi puternici, nici mulţi de neam ales.
27. Dar Dumnezeu a ales lucrurile nebune ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele înţelepte. Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele tari.
28. Şi Dumnezeu a ales lucrurile josnice ale lumii, şi lucrurile dispreţuite, ba încă lucrurile care nu sunt, ca să nimicească pe cele ce sunt;
29. pentru ca nimeni să nu se laude înaintea lui Dumnezeu.
30. Şi voi, prin El, sunteţi în Hristos Isus. El a fost făcut de Dumnezeu pentru noi înţelepciune, neprihănire, sfinţire şi răscumpărare,
31. pentru ca, după cum este scris: "Cine se laudă, să se laude în Domnul."

Alexandru spunea...

NO COMMENT