sâmbătă, 5 aprilie 2008

Persecutia comunista

Ideea principala a urmatoarelor articole care vor avea in centru persecutia crestinilor este prezentarea unor realitati care sa trezeasca in mintea cititorului o si mai corecta raportare la evidentele ambiante vietuirii in lumea aceasta.

In ce priveste perioada in care s-au pus in practica ideile prin care sa se realizeze, chipurile, o societate proletara desavarsita (utopica in realitate), idei pe care le identificam cu ideologia stalinist-marxista, am gasit unele surse pe care as vrea sa le prezint aici prin citate mai lungi, sau filmulete video. Ele vor sublinia ororile perioadei comuniste, care a avut radacini puternice in Fosta Uniune Sovietica, China si Romania.

Sergiu Grossu, in "Ei triumfa inaintea lui Dumnezeu" ne spune ca Karl Marx si Fiederich Engels, in cadrul Manifestului Partidului Comunist, "proclama deschis ca activistii comunisti nu-si vor putea atinge scopurile decat prin rasturnarea violenta a oricarei ordini sociale traditionale". Dupa Lenin ideea revolutiei violente "se afla la baza intregii doctrine a lui Marx si Engels... Fara revolutie violenta, Statul burghez nu poate fi inlocuit prin Statul proletar." [citate de la pagina 5 a cartii citate mai sus, editura Fundatia Culturala Memoria, Bucuresti 2007]

Din 1945 Partidul Comunist a inceput sa se extinda tot mai mult in Romania. In '46, dupa marturia celor care au asistat atunci istoriei, s-au trucat alegerile intr-o maniera foarte grosolana, sub auspiciile Rusiei, dupa ce Romania a fost cedata la Ialta, ca sa ajunga la putere Partidul Comunist.

In speta, comunistii au incercat sa amestece societate, adica sa ii reduca pe toti la acelasi nivel, pentru a-i controla. In contextul revolutiei lor, ca a fost o revolutie, comunistii au incercat sa-i ridica pe cei de jos la nivelul celorlalti, fapt imposibil in realitate, ceea ce a determinat o reducere a intelectualilor la oamenii de rand, dar, desigur, prin izolare, crime etc. Crestinii au fost pe vremea aceea, cum de altfel mereu, oameni care au avut Imparatia lor, care nu era din lumea aceasta. Integritatea lor si faptul ca nu si-au plecat genunchii i-au facut pe comunisti sa-i urasca cel mai mult. Marturiile unor crestini pe care le voi prelua aici atesta aceasta si sunt, in realitate, un infim numar din marturiile corului martirilor care-i canta acum Mielului in ceruri!

In perioada aceasta comunista, s-a facut in asa fel incat sa se anihileze capacitatea intelectuala ne-atee prin mijloace greu de imaginat. Cei care credeau in Dumnezeu puteau doar sa nu fie descoperiti, pentru un timp, sau sa se incerce reeducarea lor, sau sa fie deportati spre a fi ucisi cu munca, in conditii inumane sau ucisi direct, in functie de circumstante.

Inainte de a pleca la drum si a prezenta cateva marturii, as vrea sa precizez un aspect foarte important, esential: Marx a murit, la fel si Lenin, dar Cristos e viu, in vecii vecilor!

Niciun comentariu: