marți, 17 martie 2009

Catre generatia de astazi

Se da o lupta pentru voi. Unii va vor spectatori la serile lor de tineret, sau la revelioanele organizate de ei. Altii va vor calorifere in salile unde aduc o "trezire" de moment, care tine pana se zice "Amin", un amin mincinos.

Prea multi "stiu" ce trebuie sa faceti voi, cum sa se faca lucrurile, dar prea putini chiar fac ceva pentru voi.

Voi sunteti o generatie pe care unii vor sa o fure bisericilor. Va ofera multe pentru a va cere in schimb sa va uitati familia, biserica si parintii. Prezentandu-se ca "lideri spirituali" sunt niste vorbareti cu o agenda proprie.

Modelul biblic ne invata sa traim in familii, fiecare avand rolul sau. E timpul sa ne traim rolul pe care Dumnezeu l-a aranjat, intr-o lume deranjata si intoarsa pe dos.

Nu mai stim care e directia buna, ce trebuie sa facem, fiindca toti isi dau mai nou cu parerea. O femeie chiar stie ce trebuie sa faca un barbat care e chemat de Dumnezeu. Va imaginati doar prin acest exemplu, cat de multa nerusinare si ce curaj astazi in lume. Barbatii trebuie sa-si traiasca chemarea. Femeile la fel. Tinerii la fel. Traiti-va viata asa cum v-a lasat Dumnezeu, la locul vostru.

Voi sunteti generatia care trebuie sa puneti la loc ordinea instaurata de Dumnezeu. Daca societatea nu vrea, atunci nu putem sa ne luam dupa societate. Daca oamenii renunta la crestinism, atunci noi il vom inflacara. Nu prin mitinguri, nu prin afise electorale. Ci, printr-o viata intreaga, traita ca la Carte.

Nu trebuie sa ne tot lamentam de problemele care sunt in lume, fiindca lumea merge in jos. Noi trebuie sa traim si sa organizam in asa fel incat sa fim biblici, ceea ce ne va da putere. Dar trebuie s-o facem consecvent si din toata inima. Daca e doar din vorbe, evlavia nu are putere.

Avem nevoie de o viata bazata pe Cuvant si rugaciune. Trebuie sa invatam sa dam valoarea cuvenita acestor calitati. De multa vreme se vorbeste despre trezire spirituala. Se fac intalniri unde ti se ridica parul pe mana, dar peste cateva minute te duci sa te plimbi prin oras cu aceeasi indiferenta. Nu se schimba nimic.

Tinerii nu stiu ca rugaciunea are putere. Ei cauta distractie si au un tupeu mare, chiar in mijlocul sfintilor. Pentru ca li s-a servit o alta viata crestina. O minciuna.

Noi suntem chemati sa fim barbati in casele noastre. Voi, fetelor, sunteti chemate sa fiti femei biblice. Sa traiti nu cum va spune societatea, ci cum va cheama Dumnezeu. Acesta nu e legalism, ci singura solutie.

Traim vremuri in care crestinii au decazut intr-un relativism bolnav. Esti chemat sa traiesti in integritate, intr-o maniera demna de numele pe care-l porti. Sa traiesti cu adevarat o viata cu Dumnezeu.

Barbatii se cheama asa, dar traiesc altfel. Femeile se imbraca dupa lume si mai au si argumente. O solutie nu este sa impunem lungimea fustei... Ci, sa traiasca femeile asa cum le cheama Biblia. Da, in imbracaminte! Lumea sa-ti spuna cum sa te imbraci? Lumea sa-ti spuna cum sa fie in familia ta? Nu, simplu nu.

Traiti valorile cerului in viata voastra! Puneti pe Dumnezeu pe primul loc in viata, nu in vorbe! Sa se vada ca e pe primul loc. Se spune despre voi ca sunteti indiferenti si ca nu va implicati in nimic. E timpul sa faceti o diferenta reala si sa traiti la intalimea chemarii ceresti!

Niciun comentariu: