luni, 9 martie 2009

Darwin, catolicism, evolutionism

La o dezbatere oficiala in cistea lui Darwin, dezbatere la care oameni de stiinta creationisti nu au fost invitati (dezbatere?), au fost invitati reprezentati ai bisericii catolice. Interesant nu? Nu, pentru ca acestia din urma au combatut creationismul si au slavit teoriile lui Darwin.

"Francisco Ayala, fost preot şi, în prezent, profesor de ştiinţe biologice şi filozofie la Universitatea din California, a mers mai departe şi a catalogat aceste două teorii(creatinismul si designul inteligent) drept “blasfematoare” atât faţă de creştini, cât şi faţă de oamenii de ştiinţă." *

"În cadrul conferinţei de cinci zile, organizată de Universitatea Pontificală Gregoriană din Roma pentru a aniversa 150 de la publicarea “Originii Speciilor”, care a luat sfârşit sâmbătă, teologii Sfântului Scaun au spus că, chiar dacă creştinii cred că Dumnezeu a “creat toate lucrurile”, Vaticanul nu “se pune în calea realităţilor ştiinţifice”. Afirmaţia a fost făcută în prezenţa şi spre admiraţia unor biologi, paleontologi, specialişti în genetica moleculară şi filozofi din întreaga lume." *

Ei bine, noi crestinii acceptam creationismul biblic, nu suntem de acord cu evolutia, indiferent cum este ea prezentata. Ce ni se baga pe gat intr-un mod atat de barbar nu este altceva decat o miselie organizata. Nu am timp acum sa dau detalii si sa aduc dovezi, dar in ziua de azi, aceste erori deliberate care formeaza teoriile evolutionismului se pot studia pe internet de catre oricine. Exista mii de saituri creationiste care prezinta pe larg si cu dovezi evidente si de necontestat ce minciuni se constituie ca piloni ai castelului evolutiei, care tine in intuneric pamantul.

"Organizatorii conferinţei de cinci zile au precizat marţi, în deschiderea evenimentului, că susţinătorii acestei teorii(design inteligent) nu au fost invitaţi pentru că s-a dorit o dezbatere intelectuală riguroasă pe ştiinţă, tehnologie şi filosofie, iar designul inteligent nu se încadrează în acest profil."

Daca designul inteligent nu se incadreaza in limitele filozofiei, atunci nu se mai incadreaza nimic. Daca creationismul nu se incadreaza in filozofie atunci ar disparea zeci de filozofi mari din istorie. In ce priveste "stiinta" - aici e un adevarat razboi. Cine e mai puternic defineste ce inseamna "stiinta".

Stiinta vine in urma fricii de Dumnezeu. Si, oricum, evolutia se poate dovedi o minciuna chiar prin definitia stiintei in sine... Este un model aberant, sustinut insa de majoritatea. Catolicismul a pasit mai jos pe scara degradarii lui. Pana unde oare?

Noi ramanem in credinta bazata pe Scripturi, incepand cu Geneza. Noi ramanem crestini.


------
* citate preluate din Cotidianul

3 comentarii:

Anonim spunea...

Cine se uita la "semnele vremurilor" si compara cu studiul Cuvantului lui Dumnezeu, intelege care este locul sau in cronologia lui Dumnezeu si in planul Sau.
Un doctor in teologie, Jimmy de Young, care a studiat cartile profetice cu literatura apocaliptica Daniel, Ezechiel, Zaharia, Apocalipsa, a aratat cum evenimentele istorice prezente pregatesc atat de aproape venirea lui Antichrist pe scena lumii (el deja traieste pe pamant), si cum totul in "culise" e pregatit. Aceasta nu inseamna decat ca rapirea Bisericii e atat de aproape...ar putea fi oricand...acum...peste o ora...la noapte....maine noapte....
In lumina acestei realitati imediate, ce ar trebui sa faca cei ce Il cunoasc pe Dumnezeu? Ce anume sa-i preocupe? Ce sa ii insufleteasca? Evolutionismul? Biocipurile? criza economica? Existenta lui Dumnezeu? Ce sa spuna ei celor ce nu L-au intalnit inca pe Dumnezeu? Pentru ce scop sa mai traiasca?

http://www.prophecytoday.com/
http://jimmydeyoung.com/
conferinta Bucuresti, 6=9 martie 2009

Alexandru spunea...

Crestinii trebuie sa continue sa se maturizeze ca ucenici ai Domnului Isus Cristos, in vederea intalnirii cu El si primirii mantuirii promise, a vietii vesnice si a transformarii finale dupa Chipul Sau.

Nu aceste stiri ne opresc pe noi. Ce zici de indiferenta, de statul pe internet, de dormitul la televizor, de bunastare, de egoism si ce strangem pentru noi...

Ce sa facem noi? Sa ne rugam. Sa postim. Sa ne gandim la Dumnezeu si sa traim pentru El. Sa vorbim cu cei namantuiti. Sa iubim in fapte. Sa ridicam, sa iertam, sa suferim pe nedrept.

In legatura cu anumite articole - eu nu sunt de acord cu ideea ca prin tacere si indiferenta fata de pacat, noi grabim venirea Domnului. Nu voi participa la niciun miting impotriva a ceva, dar, daca simt in duhul meu sa spun ceva, o fac, pentru ca sa fiu un glas al Adevarului.

Ca nu asculta nimeni... e cu totul altceva. Lumina lumineaza in intuneric si acolo unde nu exista viata pentru a vedea aceasta...

Dar, iti inteleg framantarea. Ar fi de un mai mare folos articole pentru viata crestina, decat acestea, nu?

Anonim spunea...

Da, categoric, nu prin tacere sau indiferenta fata de pacat grabim venirea Domnului!
Ce se intampla este ca si cum ai spune unor pietre incontinuu ce pacat grozav e avortul, inselatoria, hula impotriva lui Dumnezeu, uciderea etc... Vrea cineva sa aduca schimbare reala? Sa vorbeasca despre singura solutie, a lui Dumnezeu, de a transforma inimi impietrite in inimi de carne care sa-L iubeasca si sa-L asculte! Toti vorbesc despre evenimente curente, analize de tot felul, condamna situatii urate, pacate de tot felul - e ca si cum s-ar lupta cu "morile de vant", in loc sa invete si sa traiasca Evanghelia, sa fie incontinuu preocupati doar de Dumnezeu, de mantuirea oamenilor, de Imparatia cerurilor si de venirea Domnului care e atat de aproape.
Daca venirea Domnului e atat de aproape, "ce fel de oameni/ucenici ar trebui sa fim noi?" ???
Noi nu grabim cu NIMIC venirea Domnului, totul se desfasoara dupa planul Sau facut inca din vesnicie. Intrebarea e ce trebuie sa facem noi in conformitate cu statutul si identitatea ce le avem, si mai ales in cronologia planului lui Dumnezeu in care traim acum.
Interesant cum consideram a "fi lumina" a "comenta si judeca" lumea in care traim, pacatul si decaderea ei (de pe o treapta superioara, fiindca suntem crestini, si stim astfel ce e bine, moral, adevarat si ce nu este), si nu a ne judeca pe noi insine sa vedem cat de mult suntem in Adevar, in Dragostea de Dumnezeu si de oameni, in credinta reala, in suferinta, in partasie cu fratii, in asemanarea cu Domnul Isus - in modul cel mai PRACTIC, nu din vorbe ci din roadele inimii si ale faptelor noastre....
"Un ostas inscris la oaste nu se incurca cu treburile CUI?"...
Nu voi lupta impotriva pacatului lumii, caci nu la aceasta sunt chemat, voi lupta ca impreuna-lucrator cu Dumnezeu pentru mantuirea oamenilor, maturizarea ucenicilor Lui, cresterea dragostei si credintei intre frati, inaintarea Evangheliei, asemanarea mea si a fiecaruia din preajma mea cu chipul Domnului Isus. Aceasta e lupta mea, pentru care traiesc, sau mor, si pentru care vreau sa-mi primesc lauda de "bine, rob bun si credincios!"
Daca am posibilitatea sa imi exprim pozitia de crestin fata de o problema actuala a lumii, o fac, ca sa arat Principiile lui Dumnezeu. Insa nu sunt chemat sa duc o lupta impotriva lumii pacatoase, ci impotriva pacatului din viata mea, a fratilor mei, si a celor pe care Satana ii tine robi. Cu aceleasi arme cu care lupt cu pacatul din viata mea, lupt si pentru cei nemantuiti sau cazuti: nimic altceva, atat si nimic mai mult sau mai putin!
In ce priveste ideile despre rapirea Bisericii, grabirea venirii Domnului, Antichrist etc, nu degeaba am dat acele linkuri ale unui om care a studiat ani multi impreuna cu Dumnezeu profetiile biblice - avem "traditii de interpretare" despre anumite evenimente viitoare, care insa nu sunt sustinute de un studiu temeinic, si o hermeneutica biblica unitara, corecta, consecventa.
Sa studiem Cuvantul si profetiile, si sa intelegem ceea ce Dumnezeu descopera cu adevarat acolo. Intrucat sunt la inceput in acest studiu personal, nu pot spune cu certitudine ce evenimente istorice actuale sunt interpretate cu acuratete conform profetiilor biblice de catre acest om, dar pot spune ca multe lucruri invatate de acest "profetolog" par a fi in perfecta concordanta cu intreaga invatatura a Bibliei.