luni, 22 februarie 2010

Cum iti strangi comori in cer?

Iata o intrebare care a fost pusa la o seara de tineret, in contextul studierii cresterii spirituale: "Cum iti strangi comori in cer?". Intrebarile au fost puse pentru cei maturi in credinta, pentru fratii care au trait cu Dumnezeu si s-au maturizat timp indelungat, astfel ca au dobandit o experienta din care pot scoate exemple de viata.

Noi stim cu totii ca suntem chemati sa ne strangem comori in cer. Dar cum anume ne strangem? Care sunt acele valori practice pe care le traim si/sau le implementam pentru a trai intr-o astfel de lumina a Scripturii?

Daca aveti asemenea exemple, va rog sa le spuneti, pentru a sfatui pe cei mai tineri cu privire la viata practica, la trairea de zi cu zi, in vederea strangerii comorilor in cer.

O comoara este timpul pe care-l investim in a invata pe altii caile Domnului. In acel timp am putea sa ne strangem comori pe pamant, dar, alegem sa lucram pentru cer.

Care sunt alte comori pe care le putem strange pentru ceruri?

Un comentariu:

Roxana spunea...

Matei 6: 19 -21 . Nu va strangeti comori pe pamant, unde le mananca moliile si rugina si unde le sapa si le fura hotii; ci strangeti-va comori in cer, unde nu le mananca moliile si rugina si unde hotii nu le sapa, nici nu le fura.
Pentru ca unde este comoara voastra, acolo va fi si inima voastra.

Legatura intre inima si comoara e biunivoca: daca inima e indreptata spre cer, isi va strange comori in cer; daca cineva isi strange comori ceresti, si inima i se va transforma dupa principiile Cerului.

Ca sa poti trai dupa alte principii decat cele ale lumii, trebuie sa mergi pe 2 directii: relatia cu Dumnezeu si cea cu oamenii.
In ce priveste relatia cu Dumnezeu, singura directie posibila e sa te supui cu totul voii Lui, principiilor Lui, sa investesti in ce gaseste El de pret, sa subordonezi toate dorintele tale umane planurilor si voii Lui (chiar daca acele dorinte sunt bune, precum a avea propria familie, a locui intr-o anume parte a lumii etc). Studiind Biblia, vei afla pe ce pune Dumnezeu pret, si poti invata sa faci ce-I place Lui. Supunerea totala fata de suveranitatea lui Dumnezeu in viata personala este de importanta cruciala, fiindca daca nu e asa, va exista un permanent razboi intre eu-l omului si dorinta lui Dumnezeu, ceea ce poate duce la o indepartare periculoasa de El si caile Lui.
Invatand din relatia cu Dumnezeu ce fel de comori vrea El sa strangi, vei aplica aceasta la viata ta si la relatiile cu cei din jur. Vei sti ca a nu fi razbunator, a face bine celor ce merita dar mai ales celor ce nu merita, a incuraja, a fi rabdator cu oamenii, a fi cumpatat, a deschide gura doar pentru a spune vorbe intelepte etc etc sunt lucruri care vor conta in vesnicie. Vei sti ca a ajuta pe oameni sa intalneasca pe Dumnezeu si sa se transforme dupa chipul Domnului e singura comoara ce trebuie cautata si care merita a fi investita.

Practic, asta va insemna o multime de lucruri: ca nu vei umbla in locuri indoielnice, ca nu-ti vei alege prieteni “rai” care strica obiceiurile bune, ca nu vei cauta o cariera ci vei fi multumit cu serviciul pe care Dumnezeu ti-l da ca sa poti trai (nu ca sa te imbogatesti peste masura), ca nu vei fi lacom si nu vei face credite ca sa ai acum ce nu poti plati decat mult mai tarziu, etc etc ......ca vei intelege chemarea de la Dumnezeu pentru tine, precum si resursele particulare pe care ti le pune la dispozitie (inclusiv prin statutul pe care il ai in societatea in care traiesti) si vei folosi toate acestea pentru a indeplini ceea ce Dumnezeu iti cere.