joi, 5 noiembrie 2009

Despre cultul imaginilor[4] - nostalgia vietii vechi, dupa convertirea de fatada

Convertiti cu metode lumesti, convertitii la un crestinism al numarului au pastrat felul vechi de trai, de vietuire. Inima lor este tot la lucrurile de pe pamant, pe care le iubesc.

Pericolul postmodernismului intrevede repetarea istoriei despre care se vorbeste in urmatorul documentar. O generatie pentru care valorile crestine autentice nu mai reprezinta mare lucru si pot fi inlocuite usor. O noua paradigma, poate un nou mod, un nou fundament crestin, noi practici: mai asemanatoare cu cele din lume. Oare de ce astazi, crestini "de rand" sau pastori, se amesteca bine dispusi intr-o lupta tot mai victorioasa pentru asemanarea cu lumea?

Tot nu cu ochi buni vad si dorinta pastorilor (multi dintre ei, oricum) de-a primi bani de la stat pentru serviciile pe care le presteaza. Si eu zic ca, din moment ce fac un favor statului, sa fie platiti de stat. De ce nu? Dar, ce se va intampla cu fratietatea baptistilor... ramane de vazut. Eu zic ca ultimele scantei, cele mai mici, ale unui foc candva mare, dar arzande, isi traiesc ultimele clipe. Se apropie sfarsitul. Jertfa istorica a Miresei ajunge spre mistuirea completa, spre a fi primita de Dumnezeu. Sau, dimpotriva, se poate ajunge la o reiterare, in anumite aspecte, a perioadei apostolice. Dar despre aceasta cu alta ocazie. Iata documentarul:

Niciun comentariu: