marți, 13 martie 2012

Despre martiriu[9] - pe seama unor articole

"Am comparat relatarile despre instrumentele represiunii din secolul XX cu Actele martirice, care arata cu lux de amanunte metodele de tortura folosite impotriva martirilor din primele secole. Rareori am depistat metode similare. Metodele noi, practicate de sovietici, le-am gasit de regula asemanatoare cu cele practicate in timpul Revolutiei Franceze din 1789 si in timpul razboaielor civile declansate de comunisti in URSS si in Spania in secolul XX." (Si cerul s-a umplut de sfinti..., pag. 302, Nina Negru)

"Nu se mai pun martirii in cuptor de foc sau in tigaie, nu se mai dau fiarelor de mancare, trupurile martirilor nu mai sunt tarate de cai prin cetate, spre batjocura, strujite cu unghii de fier ori cufundate in vase cu smoala, si nici nu mai sunt decapitate cu sabia. Totusi, s-au practicat si in secolul XX taierea limbii, a nasului si a urechilor, jupuirea pielii, scoaterea ochilor, teierea sanilor si a organelor vitale, crucificarea, otravirea, arderea de viu, ingroparea de viu, bataia cu biciul ori cu alte instrumente ale mortii. Singura constanta in acest ritual macrabru este, de-a lungul secolelor, porunca data martirului de as e lepada de credinta in Dumnezeul crestinilor si incercarea de a-l atrage sau sili sa se inchine idolilor (marxism-lennismul in secolul XX)." (pag. 303, Nina Negru)

"Scopul clasic al bolsevicilor a fost revolutia mondiala si instaurarea comunismului. Se preconiza distrugerea religiei, in primul rand a celei crestine, eliminarea monarhiei, abolirea proprietatii private, distrugerea familiei si cresterea copiilor de catre stat. Pe coperta revistei rusesti Bezbojnic ('Ateul'), un muncitor urca Scara Raiului (o caricatura a icoanei de la Muntele Sinai) cu un ciocan in mana, ca sa-l doboare pe Dumnezeu. In Basarabia, martirizarile in stil sovietic incep odata cu bolsevizarea soldatilor rusi de pe front. Deviza revolutionarilor francezi de la 1789, 'cu intestinele ultimului cleric il vom strangula pe ultimul imparat', a fost preluata de bolsevici in secolul XX. Astfel, soldatii rusi bolsevizati, care, indemnati de Lenin, paraseau frontul in timpul Primului Razboi Mondial, trecand prin gubernia Basarabia aplicau aceasta deviza ad litteram." (pag. 306, Nina Negru)

"Tighina a dat in 1940 un mucenic torturat dupa metoda folosita si in cazul Sfantului Maxim Marturisitorul: parintelui Motescu, un grup de evrei bolsevici din oras i-au taiat limba si urechile, dupa care l-au inchis in altar si i-au dat foc. Tot la Tighina a fost impuscat de terorisi evrei preotul Buacovschi" (pag. 312, Nina Negru)

"Umilirea suferintei - aceasta a fost noutatea adusa de bolsevici in metodele de martirizare a crestinilor." (pag. 313, Nina Negru)

"Revolutia bolsevica a fost climaxul unei traiectorii spirituale specifice Occidentului, traiectorie care isi are originea in antropocentrismul si utopismul Renasterii. Antropocentrismul: omul este masura tuturor lucrurilor. Utopismul: ideea ca nu exista o natura umana data, ca omul este o fiinta infinit maleabila, in stare sa se creeze pe sine si sa construiasca o societate perfecta." (pag. 367, Monica Papazu)

Niciun comentariu: