vineri, 30 martie 2012

Richard Wurmbrandt despre Haralan Popov

"Cand unii crestini se aranjau cumva cu comunistii ca sa nu aiba de suferit, Haralan nu putea sa faca nici o concesie. El spunea cu curaj adevarul intreg si li-l spunea comunistilor drept in fata. Rezultatul a fost ca a stat treisprezece ani in inchisoare. Aproximativ in aceeasi perioada, sotia mea, Sabina, si eu am stat inchisi in Romania.
     S-au petrecut grozavii in inchisorile romanesti. Numai putine din ele au putut fi descrise, majoritatea intrecand puterea de intelegere a mintii si sufletului omenesc. Dar barbaria din Bulgaria le-a intrecut...
     Haralan a stat inchis in perioada nebuniei urii comuniste. El a ramas un om linistit si echilibrat. A fost o pilda de crestin...
     Rautatea ateista a mers la extrem. Dar tot asa cumpatarea, linistea, credinta si dragostea crestina. Haralan va ramane o pilda in aceasta pentru generatiile urmatoare."

(Richard Wurmbrandt, despre Haralan Popov, marturisitor al credintei crestine in Bulgaria comunista; citat din cartea Torturat pentru credinta, Cuvant inainte).

Niciun comentariu: