duminică, 16 decembrie 2007

Cand lupti pentru Domnul

Cand lupti pentru Domnul, nu ranesti, ci te lasi ranit. Castigi pierzand. Traiesti murind.

Cand mori pentru Domnul nu te arunci in aer strigandu-I numele, ci astepti pe pamant revenirea Lui, ca sa-ti strige numele.

Cand lupti pentru Domnul o faci cu armele luminii, care arata adevarul, descopera orice pacat ascuns si ofera posibilitatea pocaintei. Cand crestinul invinge un adeversar se apleaca langa el in tarana si ii arata iubirea Domnului Isus. Crestinul arata adevarul pentru ca Adevarul sa aduca iertare.

Daca lupti pentru Domnul, nu esti mandru, ci smerit. Fiindca, cu cat e victoria mai mare, cu atat iti dai seama ca tu ai contat mai putin. In lupta cea buna a credintei, suntem paziti de puterea lui Dumnezeu, tocmai prin credinta. Nu esti invins cat timp credinta...

Daca lupti pentru Domnul nu scrii anonim peste numele tau, ci un nume nou va fi scris peste "anonim" din dreptul tau. Fara Dumnezeu esti absolut relativ. Cu El, ai o identitate, un sens si un nume. Nu un nume pe care sa ti-l fi facut tu, ci un nume pe care El ti l-a dat. Cand lupti pentru Domnul si esti ranit, este fiindca partea aceea din tine era rea si trebuia sa moara. Uneori sabia adversarului intra in fiere. Era amara si trebuia sa moara acea parte din tine. Nu descuraja, lupta e pe fagasul cel bun.

Cand lupti pentru Domnul, uneori vei cadea in tarana, doborat chiar de prietenul si fratele tau, care lupta langa tine. Doar un prieten poate vinde un prieten. Dar atunci, cand vezi ca cineva care-si zice frate scoate sabia impotriva ta, linistete-te si bucura-te. Asa e drumul pe unde a fost Domnul. E doar un semn ca esti pe calea cea buna... si e o identificare minunata.

David purta razboaiele Domnului, cu o inima dupa inima lui Dumnezeu. Cand lupti pentru Domnul asigura-te ca inima ta e a Lui pe deplin. Candva, cand vei fi strapuns in inima, nu tu vei fi strapuns, ci Cel a carui e inima. Daca e a Domnului, atunci El va raspunde in ziua judecatii. Pana vine Leul, este Mielul. Si cat timp e Mielul se merita sa mori lovit de altii, daca mori dumnezeieste, ca prin moartea ta, sa arati spre Cristos, ca si cei care te-au doborat sa afle despre mantuirea lui Dumnezeu.

Traieste pentru Dumnezeu. Mori pentru El. Nu cum o fac oamenii, ci cum a facut-o El.

Niciun comentariu: