duminică, 2 decembrie 2007

De ce a scris apostolul Ioan?

De ce a scris apostolul Ioan prima sa epistola? Raspunsul il gasim printre randurile ei, marturisit chiar de apostol.

Intai de toate, Ioan a fost partas la cunoasterea Celui care a fost de la inceput. Si a scris despre lucrurile vazute, auzite si pipaite pentru ca bucuria fratilor sai, carora le scrie, sa fie deplina.

Apoi, el scrie despre pacat si neprihanire, lumina si intuneric, ca sa nu pacatuim. "Copilasilor, va scriu aceste lucruri ca sa nu pacatuiti".

In 2: 21 el zice: "V-am scris, nu ca n-ati cunoaste adevarul, ci pentru ca il cunoasteti si stiti ca nici o minciuna nu vine din adevar". Apoi, "V-am scris aceste lucruri in vederea celor ce cauta sa va rataceasca". Si apoi, in 5: 13: "V-am scris aceste lucruri, ca sa stiti ca voi, care credeti in Numele Fiului lui Dumnezeu, aveti viata vesnica."

Ioan a scris ca sa ajute, din mai multe motive. Daca vrei sa traiesti 1 Ioan in viata ta, aplica-l in sensul destinat, ca sa fie corect. Si o sa gasesti bogatii mari, care te vor zidi in adevar. Este Cuvantul minunat, real si adevarat al lui Dumnezeu, care face minuni, schimba inimi, zideste, inalta, sfinteste, corecteaza, indreapta, desavarseste... Slava lui Dumnezeu. Esti descurajat? Nu mai fi! Cine are pe Fiul are viata! Traieste viata, daca-L ai pe Fiul.

Niciun comentariu: