marți, 4 decembrie 2007

Realitati

Dumnezeu a venit si a vorbit Cuvantul Sau oamenilor. El, din cer a venit in mijlocul nostru. Daca El a vorbit cum a vorbit, fiind Dumnezeu, cat de relevant crezi ca ai putea tu sa fii, in comparatie cu El?

Se merge in multe directii in incercarea de a avea o relevanta. Daca Maestrul Cuvantului nu e relevant prin Cuvantului Sau, ce tupeu poti avea tu, sau cat de mare ar trebui sa fie inselaciunea in care esti sa crezi ca poti face Cuvantul lui Dumnezeu relevant?

Cuvantul lui Dumnezeu este relevant. Pentru aceasta a fost spus cum a fost spus, a fost adus oamenilor pentru a face diferenta. Unde si cand ne-a chemat Dumnezeu pe noi sa ii ajutam pe oamenii fara Dumnezeu sa inteleaga Cuvantul lui Dumnezeu, fara sa spunem tocmai acest Cuvant?

Ne-a pus Dumnezeu sa facem scenete? Nu! Ne-a pus sa facem filme de evanghelizare? Nu! Ne-a pus sa facem povesti si sa inventam povestiri? Nu! Dar ce ne-a pus sa facem? Sa facem ucenici, spunandu-le oamenilor Cuvantul asa cum e (e gata relevant, desavarsit de la Tatal luminilor, nu mai trebuie sa ne bagam noi talentele in priza, noi, eroii), botezandu-i pe oameni in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh si invatandu-i pe oameni tot ce ne-a poruncit Domnul Isus.

2 comentarii:

ambasador spunea...

Între cuvânt şi imagine există un vechi conflict şi greu de stăpânit. O temă vitală în Vechiul Testament este lupta dintre Israel şi idolatrie. Dintre CUVÂNTUL lui Dumnezeu şi IMAGINEA idolului.

Alexandru spunea...

"Cand imaginea suprima Cuvantul" de Wolfgang Zoller, editura Agape. Este o carte care trateaza tocmai aceasta chestiune de care spui in comentariul tau.

Poate foloseste cuiva informatia...