luni, 4 ianuarie 2010

Trecerea anilor pentru Imbatranitul de Zile

Însufleţeşte-Ţi lucrarea în cursul anilor, Doamne! Fă-Te cunoscut în trecerea anilor! Habacuc 3: 2 (o parte din verset)


Noi suflam, Dumnezeu insufleteste. Noi nu ne mai vedem capul de treburi pe panza desertaciunii, Dumnezeu are o lucrare pe care o face in istorie.

Anii nu trec degeaba inaintea lui Dumnezeu - El, in trecerea anilor face o lucrare, pe care o insufleteste. Lucrarea lui Dumnezeu este atat de reala, incat prinde viata, insufletita fiind.

Trec anii si la Dumnezeu. Scriptura Il descrie si ca un Imbatranit de Zile. Zilele noastre sunt si zilele Lui, in vremelnicie, pentru ca Zilele Lui sa fie si ale noastre, in vesnicie. Dar, uitandu-se la istoria pe care o conduce magistral, Dumnezeu nu doarme, ci are o lucrare de facut, pe care, an de an, si-o insufleteste.

Iata, si anul acesta, Dumnezeu Isi va insufleti lucrarea. Numai noi putem pierde anul, ziua... Vom imbatrani degeaba anul acesta, sau cum vom imbatrani? Zilele oricum trec.

Sa ne identificam cu lucrarea lui Dumnezeu, acolo este insufletire. Trezire spirituala este doar acolo unde si cand suntem insufletiti de lucrarea pe care o face Dumnezeu. Ne ramane sa-L cunostem si mai bine pe Dumnezeu, in trecerea anului pe care tocmai l-am inceput, in restul zilelor vietilor noastre, sa facem voia Lui, sa fim insufletiti de Duhul Sfant in lucrarea Fericitului Dumnezeu.

Niciun comentariu: