joi, 6 ianuarie 2011

Meditatie scurta 05.01.2011 - valoarea anilor

(1)Sarai, nevasta lui Avram, nu-i născuse deloc copii. Ea avea o roabă egipteancă numită Agar. (2)Şi Sarai a zis lui Avram: "Iată, Domnul m-a făcut stearpă; intră, te rog, la roaba mea; poate că voi avea copii de la ea." Avram a ascultat cele spuse de Sarai. (3)Atunci Sarai, nevasta lui Avram, a luat pe Egipteanca Agar, roaba ei, şi a dat-o de nevastă bărbatului său Avram, după ce Avram locuise ca străin zece ani în ţara Canaan. (Genesa 16)



Zece ani a locuit Avraam ca strain in tara Canaan. A stat tot acest timp pentru ca Domnul ii promisese acea tara si se baza pe fagaduinta Domnului. Tot Domnul i-a promis si un fiu, o samanta, caci tara va fi data semintei lui, de dupa el. Avraam stia aceasta, Domnul Insusi ii spusese.

Dar Avraam nu asteapta pana la capat implinirea promisiunii lui Dumnezeu. Stia el cand va primi fiul promis? Nu stia. Dar, cu siguranta s-a gandit la aceasta. Anii nostri sunt pentru a trai in conformitate cu chemarea divina, in vederea promisiunilor Lui care se vor implini fata de noi. Dar, nu de putine ori timpul pe care-l avem la dispozitie ofera mintii noastre gandurile rele ale deznadejdii. Nu-i timpul de vina, desigur, dar trebuie luat in considerare pentru ca Dumnezeu lucreaza in timp si El nu trebuie sa faca totul in urmatoarea secunda pentru ca planul Sau minunat sa se intample in vietile noastre.

- Agar era roaba;
- Agar era egipteanca;
- Dumnezeu nu-i spusese sa o ia de nevasta pe Agar;
- Avraam venise in Canaan chemat de Dumnezeu, nu se Sarai;

Oare ce l-a determinat pe Avraam sa accepte solutia Sarei? Cu cat treceau mai mult anii, cu atat parea ca Avraam va rezista tentatiei de a avea un urmas pe calea usoara. Sara era stearpa. Dumnezeu i-a promis ca Sara va avea un fiu.

Uneori suntem mai vulnerabili dupa multe teste, dupa mult antrenament. Nu putem pune garda jos dupa zece ani crezand ca am biruit lumea, pacatul, ispita. Cele mai grozave greseli le putem face chiar dupa mult timp in umblarea cu Dumnezeu. Mare atentie!

Niciun comentariu: