miercuri, 19 ianuarie 2011

Meditatie scurta 15.01.2011 - chiar daca suntem ispititi in fiecare zi

Măcar că ea vorbea în toate zilele lui Iosif, el n'a voit să se culce şi să se împreune cu ea. (Gen 39:10)


De cand tin minte ma racesc in fiecare an, cel putin odata. Exista virusi in lume si ne bat la cap (adica mai mult la gat, dar intelegeti ce vreau sa spun). Totusi, niciodata nu spune: "Bine, am inteles ideea, vreti si voi sa coexistam, bine, hai, vreau sa fiu bolnav toata viata". Nu vrem gandacii in bucatarie si paianjenii in colturile tavanului doar pentru ca insista, din prostul lor obicei.

Iosif era ispitit zilnic de sotia stapanului sau potifar, care avusese incredere in el. Iosif se temea de Dumnezeu. Si, de fiecare data raspunsul sau a fost cel normal: "Nu". Ultima data a fugit. A platit cu ani grei de inchisoare pentru decizia lui de a refuza invitatia la a face un pacat. Slavit sa fie Domnul! La fel au platit si altii, unii cu viata, altii fiind batuti, izolati sau omorati. Dar ei au continuat sa spuna "NU" pacatului, poftei, ispitei.

Unii te ispitesc la barfa. Zi de zi. Te intalnesti cu ei si tot ce fac e sa iti propuna sa le asculti barfele, vorbirile de rau, injuriile, nemultumirile. Dar cel care se teme de Domnul trebuie sa-si continue drumul fara sa se opreasca la sfatul celor rai si fara sa se aseze pe scaunul celui batjocoritor.

Altii te ispitesc la furat, la flirt, la minciuna, la copiat la scoala (ma refer aici in special la cunostinte, la apropiati, la asa-zisi frati chiar). Ce reactie vei avea? Dar maine? Dar saptamana viitoare?

Ceea ce trebuie noi sa constientizam este ca sunt unii care vor continua sa provoace la rau, dar ca noi suntem chemati sa ramanem langa principiile Scripturii si sa ne ne traim chemarea fara sa ne temem de consecinte. Vom fi izolati, vom fi pedepsiti macar ca nu am gresit, vom fi aratati cu degetul? Slava Domnului - daca pentru ca am facut binele suntem vorbiti de rau.

Niciun comentariu: