duminică, 9 ianuarie 2011

Meditatie scurta 08.01.2011 - Minunile lui Dumnezeu sau Dumnezeul minunat

Cînd s'a isprăvit apa din burduf, a aruncat copilul subt un tufiş, şi s-a dus de a şezut în faţa lui la o mică depărtare de el, ca la o aruncătură de arc; căci zicea ea: „Să nu văd moartea copilului!” A şezut dar în faţa lui la o parte, a ridicat glasul, şi a început să plîngă. Dumnezeu a auzit glasul copilului; şi Îngerul lui Dumnezeu a strigat din cer pe Agar, şi i-a zis: „Ce ai tu, Agar? Nu te teme, căci Dumnezeu a auzit glasul copilului în locul unde este. Scoală-te, ia copilul şi ţine-l de mînă; căci voi face din el un neam mare.” Şi Dumnezeu i-a deschis ochii, şi ea a văzut un izvor de apă; s'a dus de a umplut burduful cu apă, şi a dat copilului să bea.
(Genesa 21:15-19)



Free Stock Photo - Amphitheater - Bryce Canyon
© Photographer  | Agency: Dreamstime.com



Izgonirea Agarei din locul in care traia Avraam a determinat o fugara sa-si ascunda copilul sub un tufis, undeva unde sa nu-l vada cum moare fiindca apa se terminase. Mai exista si alte probleme in viata decat achizitionarea de pampes.

Acum, doar o minune mai putea sa il tina in viata pe copilul ei. Un inger din cer ii vorbeste. Dar, spre surprinderea noastra, acest inger nu-i spune ca Domnul va face o minune din aceea speciala, precum o apa sa iasa din stanca. Cel putin asa reiese din pasaj. Ceea ce face Domnul este sa-i deschida ochii Agarei sa vada izvorul de apa care era deja acolo.

Scriptura ne transmite un mesaj important, acela ca Dumnezeu este suveran. Aceasta inseamna ca si atunci cand face o minune El o face pentru ca facea parte din planul Sau. Dar, important nu este daca Dumnezeu lucreaza cu minuni, ci daca Dumnezeu este in controlul istoriei, al universului, al timpului, a tot ceea ce exista. Cateodata lucreaza si cu minuni. De exemplu: trecerea Marii Rosii de catre evrei, lucrarea lui Ilie si Elisei etc. Aceste minuni sunt, insa, in planul lui Dumnezeu. Atunci trebuiau ele sa fie. Dumnezeu nu ne invata sa traim cerand minuni, ci sa intelegem ca El este suveran.

Iata ca Dumnezeu a pregatit izvorul pentru Agar si fiul ei. Iata ca Dumnezeu a pregatit jertfa in locul lui Isaac. Iata ca Dumnezeu a pregatit jertfa pentru noi, pe Domnul nostru Isus Cristos. Sa nu ni-L imaginam pe Dumnezeu ca pe cineva care e luat prin surprindere de anumite intamplari, dar acare are puterea sa intervina miraculor astfel incat minuni sa se intample. Vederea noastra in aceasta directie este uneori prea obstructionata de vastitatea lucrarii lui Dumnezeu incat uitam sa mai vedem detaliile si ne pierdem in privirea de ansamblu atat de mult incat simtim nevoia sa ne agatam de orice, fara sa mai privim in profunzime.

Agar, nu o minune s-a intamplat, ci Dumnezeu ti-a deschis ochii sa vezi izvorul pregatit deja de Dumnezeu. Mijlocul de iesire din ispitiri este deja acolo, e pregatit de Dumnezeu. Noi nu trebuie sa ne gandim la minunile lui Dumnezeu, ci mai degraba la Dumnezeul minunilor. El face minuni cand vrea, conform planului Sau. Nu noi ii dictam cand. Ne putem ruga pentru o minune in viata? Da! Deschide-ne, Doamne, ochii!

Niciun comentariu: