sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Meditatie scurta 29.01.201 - lucrarea celor cu tragere de inima

21Toţi cei cu tragere de inimă şi bunăvoinţă au venit şi au adus un prinos Domnului pentru lucrarea cortului întâlnirii, pentru toată slujba lui, şi pentru veşmintele sfinte. (Exod 35)


Moise a chemat poporul sa aduca daruri diverse pentru lucrarile care urmau sa inceapa la Cortul Intalnirii, dupa porunca Domnului. Raspunsul poporului este redat in versetele 21-29. Sunt mentionati atat barbatii ca fiind cu tragere de inima, cat si femeile. Unele femei au lucrat cu mainile lor si au adus lucrul lor. Interesant este ca nu toti din Israel au raspuns chemarii lui Moise. Nici macar nu toti cei iscusiti. Ci, toti cei iscusiti si cu tragere de inima.

Versetul 29 concluzioneaza: "Toti copiii lui Israel, barbati si femei pe care-i tragea inima sa ajute la lucrul poruncit de Domnul prin Moise, au adus Domnului daruri de bunavoile". Constransi de propria inima, acesti barbati si femei au raspuns chemarii Domnului.

Citind intregul pasaj, contextul, observam mai multe slujiri care au fost necesare. Nu tot poporul putea sa construiasca acel cort, nu era nevoie. Ba chiar a trebuit sa fie oprit poporul din a mai aduce daruri de bunavoie fiindca adusesera prea multe si continuau sa aduca. Dintre cei care au venit manati tot de inima lor sa ajute lucrarea Domnului la constructia propriu-zisa a cortului, nu toti au fost chemati sa coordoneze lucrarile. A existat cineva care a primit intelepciune de la Domnul sa coordoneze lucrarile. Dar, toti acestia au facut lucrarea impinsi de la spate de propria inima. Aici este ceea ce trebuie sa ne miste si noua inimile.

Care este reactia noastra la chemarea Domnului de a face voia Lui? El ne cheama astazi sa ne lasam folositi de El in lucrarea pe care o face - Biserica. Sa ne punem cateva intrebari importante:

1. Unde ne-a chemat Dumnezeu sa slujim?

Ne vom cunoaste locul, vom cauta sa fim acolo unde vrea Domnul nu unde am vrea noi daca am sta sa ne gandim cel mai bine. Vom putea sluji bucurosi ca suntem in voia Domnului si ca facem parte din lucrarea Sa in locul unde ne-a asezat El.

2. Ce daruri ne-a dat, ce capacitati, ce intelepciune, ce valori am primit din partea Domnului?

Ne ajuta sa slujim acolo unde vom putea fi de un real folos. Priceperea noastra da valoare slujirii noastre. Am putea sa fim in orica alta parte, dar, in intelepciunea Sa, Dumnezeu ne-a dat anumite daruri - sa le folosim acolo unde au ele sens, nu unde am crede noi ca ar fi fost mai bine sa ne aseze Dumnezeu.

3. Suntem doritori in inima noastra sa ajutam lucrarii lui Dumnezeu?

Aici este partea cea mai interesanta. Putem avea o chemare, un loc potivit, daruri bune, dar sa fim invidiosi, plini de amaraciune, visatori la nu stiu ce pozitie sau loc. Putem sa comentam cu intentii rele de pe margine. Putem sa fim vesnic nemultumiti. Ba avem noi o idee mai buna despre cum sa se coase perdelele, ba stim mai bine noi cum ar trebui prinse covoarele de la acoperis, ba avem noi o metoda mai buna de montat chivotul... Dar, lucrarea se face nu cu cei atoate-stiutori si care au o clasa de pregatire all-inclusive, ci cu cei care sunt impinsi de inima lor, chemati de dorinta inimii care rezoneaza la chemarea lui Dumnezeu pentru slujire.

Dumnezeu ne cheama si astazi sa lucram, sa slujim, sa participam activ in Biserica Lui. Dar va rezona inima noastra cu vointa Sa? Vom vedea daca da nu doar din implicarea noastra, ci mai ales din modul in care ne implicam, din motivatie, din dorinta sfanta (sau nu) de a participa la aplicarea planului Sau cu oamenii.

Niciun comentariu: