vineri, 28 septembrie 2007

Deuteronom 13 - profetii dumnezeilor noi

Deu 13:1 Dacă se va ridica în mijlocul tău un prooroc sau un visător de vise care-ţi va vesti un semn sau o minune,
Deu 13:2 şi se va împlini semnul sau minunea aceea de care ţi-a vorbit el zicînd: „Haidem după alţi dumnezei”, -dumnezei pe cari tu nu-i cunoşti, -„şi să le slujim”!
Deu 13:3 să n'asculţi cuvintele acelui prooroc sau visător de vise, căci Domnul, Dumnezeul vostru, vă pune la încercare ca să ştie dacă iubiţi pe Domnul, Dumnezeul vostru, din toată inima voastră şi din tot sufletul vostru.
Deu 13:4 Voi să mergeţi după Domnul, Dumnezeul vostru, şi de El să vă temeţi; poruncile Lui să le păziţi; de glasul Lui să ascultaţi; Lui să-i slujiţi, şi de El să vă alipiţi.
Deu 13:5 Proorocul sau visătorul acela de vise să fie pedepsit cu moartea, căci a vorbit de răsvrătire împotriva Domnului, Dumnezeului vostru, care v'a scos din ţara Egiptului şi v'a izbăvit din casa robiei, şi a voit să te abată dela calea în care ţi-a poruncit Domnul, Dumnezeul tău, să umbli. Să scoţi astfel răul din mijlocul tău.
[e-sword]

In primul rand vom face cateva observatii pe acest pasaj:
1. ceea ce vesteste proorocul sau visatorul de vise este un semn sau o minune;
2. semnul sau minunea se va implini;
3. impreuna cu aceasta vestire, acest prooroc te chema la ceva despre care nu ai auzit pana acum legat de Dumnezeu, la ceva strain de adevarul despre Dumnezeu care ti-a fost propovaduit;
4. printr-o astfel de lucrare, Dumnezeu pune la incercare pe oamenii care au de-a face cu El, ca sa stie daca-L iubesc din toata inima, din tot sufletul;
5. pasajul spune ce sa facem pentru a birui intr-o astfel de incercare: sa mergem dupa Domnul, sa ne temem de Domnul, sa pazim poruncile Domnului, sa ascultam de glasul Lui, sa-I slujim si sa ne alipim de El.
6. proorocul trebuia nimicit cu moartea, adica raul trebuia scos afara.


Ai auzit despre oameni care iti spun astazi ca au primit o voce a unui prooroc si s-a intamplat? Atunci esti pus la incercare, ca sa vada Dumnezeu daca-L iubesti din toata inima ta, din tot sufletul tau. Este cel mai probabil ca exista in viata ta ceva pentru care inca nu-L iubesti in toate pe Dumnezeu. E o veste buna - Dumnezeu te iubeste, de aceea te incearca.

Ai avut o experienta cu un profet care ti-a spus ceva si s-a intamplat? Te incearca Dumnezeu. Faptul ca s-a intamplat ce a spus proorocul nu are NICI o valoare in aceast caz. In ce caz? In cazul in care stii poruncile Domnului, cunosti calea Lui. In cazul in care ai primit de la Domnul voia Sa. Toate acestea sunt in Scriptura. Le avem deja. Scriptura este suficienta. Toate aceste lucruri au fost scrise pentru ca noi sa credem, iar crezand sa putem sa avem partasie cu Domnul Isus si cu Tatal... si cu toti sfintii, cu robii Sai proorocii (adevaratii prooroci).

Poate ca esti dintre cei care au primit cunostinta adevarului ca sa fie mantuiti, iar, dupa ce ai primit aceata cunostinta, altii incearca sa te convinga sa crezi lucruri despre care nu ai auzit pana atunci, pe care cei care ti-au spus Cuvantul si prin care ai fost mantuit prin credinta nu le propovaduiesc. Esti in mare pericol - poti fi inselat. Abandoneaza repede orice credinta straina! Nu te juca cu Dumnezeu!

Aud si eu astazi noi chemari. Hai sa vezi un semn. Hai sa vezi o minune. Hai sa experimentezi... Saracii samsari - ei nu stiu ca ce experimentam noi, cei credinciosi in Domnul, nu poate fi imitat de nimic si depaseste orice inventie si lucrare omeneasca. Totul pare ciudat, totul pare mort din afara. E privirea lucrurilor lui Dumnezeu cu ochii lumii. Ce poate sa vada despre Dumnezeu cel care nu-L are cu adevarat pe El? Adevatele minuni, adevaratele partasii si experiente sunt cu Dumnezeu, prin Domnul Isus Cristos, prin Duhul Sfant, exact asa cum scrie Scriptura, nici la dreapta nici la stanga, in adevara, in lumina si fara nici o imitare, razvratire, ascundere, sau vreo alta lucrare a firii pamantesti.

Am vazut si am experimentat semne si minuni in viata mea, langa Scriptura, incat nu le pot spune aici. Uneori nici cuvintele nu sunt suficiente. Adevaratele minuni sunt atunci cand traiesti prin credinta, nu prin vedere. Nu cand mergi ca un vesnic copil la prooroci sa-ti spuna ce sa faci, ci cand traiesti cu Dumnezeu prin credinta, cand te lasi CALAUZIT de El.

Niciun comentariu: