luni, 10 septembrie 2007

Scopuri cu muzica

Verifica in jurul tau, daca ceea ce citesti aici seamna cu realitatea. Vezi daca ce se intampla astazi este sau nu o mare lovitura data bisericilor.

Tinerii asculta foarte multa muzica. Muzica pe mess, muzica in casti, muzica pe calculator, muzica pe mp3, muzica all the time, if possible. In America se asculta, dupa un studiu cu eroare mica, aproximativ 6 ore in medie pe zi (de catre tineri). Astfel, exista o expunere evidenta muzicii. Acum, daca diavolul are acces la muzica si o influeteaza, va influenta si mintile celor ce o asculta, de cele mai multe ori fara vigilenta. Problema cu muzica a aparut in America mai repede decat la noi. Prin urmare, banuiala ca exista deja discutii si studii legate de aceasta s-a dovedit a fi realitate. In cartea "The closing of the american mind", Bloom Allan, profesor de gandire sociala la Yale si apoi Chicago, spunea:"... muzica rock se adreseaza, in mod barbar, unui singur lucru si anume dorintei sexuale - nu dragostei, nu erosului, ci dorintei sexuale nedezvoltate si needucate. Muzica rock le ofera copiilor, pe o tava de argint, autoritatea publica a industriei de spectacol, toate lucrurile despre care parintii le-au spus ca trebuie sa astepte pana cand vor creste si vor ajunge sa inteleaga".

Mick Jagger, solistul formatiei Rolling Stones, spunea: "Noi tintim mintea, si la fel fac aproape toate formatiile noi". David Crosby, starul rock, spunea: "Am considerat ca singurul lucru care merita facut este sa le furam copiii. Si acum cred ca acasta trebuie sa facem. Cand spun asta, nu ma refer la a-i rapi. Ma refer la schimbarea sistemului de valori, care ii scoate foarte bine din lumea parintilor lor."

Prin muzica, atragi mintile. Si mintile targhet sunt tocmai ale tinerilor, dupa ce acestia au fost separati de parinti si de cei care ar fi avut capacitatea sa-i -ocroteasca. Asa s-a si intamplat la noi.

Eram copil in credinta, la inceput, cand am inceput sa observ mari divergente intre parinti si copii, intre generatiile cele mai recente. Abia de curand am inteles care a fost bataia lunga a diavolului - sa desparta generatia tanara de cea matura, pentru a face cu ea ce vrea, fiindca ii lipseste discernamantul, iar intr-un astfel de caz, vigilenta este inutila. Un orb care vegheaza pe turn sa nu vina inamicul nu ajuta cu nimic!

Apoi, generatiile au fost atrase spre anumite conceptii si doctrine straine Bibliei. Ascultand muzica mai mult decat citirea Bibliei (cu mult mai mult), tinerii au invatat conceptii straine adevarului credintei crestine. Batranii bisericii, care au fost randuiti sub autoritate apostolica (cea mai inalta autoritate a oamenilor) sa vegheze asupra turmei bisericilor, sunt astazi ridiculizati, batjocoriti de proprii lor copii!!! TRAGIC, DUREROS SI INCREDIBIL.

Dar mecanismul a functionat. Diavolul i-a despartit pe copii de parinti si acum poate sa ii atraga fara ca cei maturi sa-i poata ocroti. O face prin muzica foarte mult. Nici nu aveti idee cat de mult se pune accentul pe indoctrinarea prin muzica. Am intalnit tineri din medii evanghelice care si-au argumentat anumite pozitii prin versuri de cantare care nici pe departe nu era inspirate din Biblie... sa nu zic mai mult.

Are si Dumnezeu un scop cu muzica, cu cantarea. Care este aceasta? Pai, Dumnezeu are un scop cu noi, cu oamenii. Acel scop mare, randuit de Maestru, care ne face dupa chipul Sau, transformandu-ne din slava in slava prin Duhul, este urmarit si prin muzica. Asa ca, muzica trebuie folosita in asa fel incat sa provoace in noi capacitatea de a ne bucura de Cuvant, de a-l invata, de a-l primi ca sfat, de a-L lauda pe Dumnezeu!

O, ce mare scop are Dumnezeu cu muzica! E creatia Lui! Si chiar daca a fost adeseori pervertita, sa nu ne oprim aici. Sa cautam sa iubim frumusetea lui Dumnezeu si sa fim tineri si adulti care canta o muzica frumoasa, linistita, evlavioasa, duhovniceasca, care sa trezeasca in noi cele mai nobile sentimente, fara sa fure nimic din atentia mintii, ba chiar sa o sporeasca. Fiindca atunci cand trupul cere adrenalina, mintea ajunge sa nu-l mai poata controla, dar noi suntem chemati sa fim plini de Duhul, iar Duhul este un duh de pricepere, de intelepciune si de putere...

Sa folosim muzica pentru scopul si sensul pentru care a fost creata. Invatati-va si sfatuiti-va unii pe altii. Cantati Domnului cantari de lauda si cantari duhovnicesti. Cantati Domnului cu multumire in inima voastra. Toate sa se faca pentru zidire, pentru mangaiere si pentru Domnul.

Niciun comentariu: