miercuri, 17 octombrie 2007

Un exemplu concret al idolatriei

O stire din Evenimentul Zilei, pe 17 Octombrie relateaza:

----------------------------------
Nascut in Romania, la Bucuresti, Petrescu (34 de ani) este preot catolic al Catedralei „Dei Marsi” in orasul Avezzano, iar in timpul liber se imbraca in costumele regelui rock’n’rollului si canta muzica acestuia.

Preotul roman spune ca, in opinia sa, Elvis este o sursa de inspiratie pentru credinta crestina, deoarece „Regele” canta „in general, despre iubire”.

Petrescu a ajuns in Italia acum 15 ani pentru a-si urma vocatia religioasa, iar pasiunea pentru Elvis a inceput pe cand avea 10 ani.

Romanul afirma ca pe Elvis il considera „un show-man prin excelenta, care a influentat muzica, vestimentatia, si stilul de viata al tuturor”.
Insa muzica preferata de preot nu se opreste la Elvis, romanul adaugand in predicile sale si versuri de la cantarete precum Celine Dion.
----------------------------------

Titlul acesteia este: "Predica in numele lui Dumnezeu si al lui Elvis". Interesant nu? Acum, daca citim din Biblie, din Iuda gasim:
Caci s-au strecurat printre voi unii oameni, scrisi de mult pentru osanda aceasta, oameni neevlaviosi, care schimba in desfranare harul Dumnezeului nostru, si tagaduiesc pe singurul nostru Stapan si Domn Isus Cristos.



Acesta este doar un exemplu banal, preluat de agentiile de stiri. Intelegeti? Un preot ii canta si lui Dumnezeu, dar ii canta si altui zeu. Se inchina si lui Dumnezeu si altui dumnezeu. Este tagaduirea Sigurului Dumnezeu - "tagaduiesc pe singurul noastru Stapan si Domn Isus Cristos". Este atitudinea de astazi pe care multi o au in biserici. Ei cred ca pot sa fie si cu Dumnezeu si cu lumea. Ei cred ca pot sa cante si cantarile lumii si pe ale lui Dumnezeu... conteaza ca ne iubim, ca suntem prieteni si ca versurile sunt de iubire si totul este frumos, cu fluturasi albi si colorati, cu balonase cu floricele...

In realitate ne confruntam azi cu o mare diversiune, cu o mare inselaciune. Oameni in toata firea cred ca pot sa atraga lumea prin lucrurile lumii, aleg sa se inchine si lui Dumnezeu dar si lumii si valorilor ei. Sunt inselati fiindca ei chiar cred ca asa lucreaza pentru "largirea Imparatiei". In realitate, ei largesc doar calea, dincolo de limitele trasate de Scriptura. Acum, de ce au fost inselati? Exista un raspuns in Scriptura, in Apocalipsa 3: 10 - 11:

Fiindca ai pazit cuvantul rabdarii Mele, te voi pazi si Eu de ceasul incercarii, care are sa vina peste lumea intreaga, ca sa incerce pe locuitorii pamantului. Eu vin curand. Pastreaza ce ai, ca nimeni sa nu-ti ia cununa.



Sursa erorii este in faptul ca acesti oameni nu au vegheat sa pazeasca/pastreze "cuvantul rabdarii" Domnului Isus. Care este acest cuvant - este chiar Scriptura, Cuvantul lui Dumnezeu, care cheama la rabdare si la incredere totala in Dumnezeu, intr-o traire dupa voia revelata a lui Dumnezeu, voie obiectiva, absoluta si universala.

Niciun comentariu: