sâmbătă, 24 noiembrie 2007

Esti in Dumnezeu?

"Dar cine pazeste Cuvantul Lui, in el dragostea lui Dumnezeu a ajuns desavarsita; prin acasta stim ca suntem in El" 1 Ioan 2: 5

Este una sa-L cunosti pe Dumnezeu. Dar a fi in El presupune ceva mult mai intim. Este dincolo de orice experienta strict umana. Eu sa fiu in Dumnezeu si Dumnezeu sa fie in mine. Si aceasta dupa cum Tatal este in Fiul si Fiul este in Tatal. Aceasta este, in fapt, cunoasterea lui Dumnezeu.

Dar e verificabil. Nu este ceva ascuns in inima. Nu este o motivatie pe care altii sa nu o vada. E clar. Sfintii inteleg. Daca pazeste cineva Cuvantul lui Dumnezeu, in el dragostea lui Dumnezeu a ajuns desavarsita: prin aceasta STIM ca suntem in El.

Sa pazesc Cuvantul. Cum? Fiecare adevar din el. Tot. Desigur, nu discutam despre cei care nici macar nu-L citesc, ci despre cei care isi doresc din toata inima sa mai patrunda ceva din adevarul lui Dumnezeu, sa mai invete ceva, sa mai traiasca ceva in adevar. Cei care pazesc Cuvantul nu cauta sa fie in limitele lui, ci sa se potriveasca exact cu el.

Abia dupa ce cunosti Cuvantul il poti pazi. A-l pazi inseamna a veghea sa ramana in tine acest Cuvant. Adica sa nu fie inlocuit, sa nu fie rastalmacit, sa nu fie scurtat sau "imbunatatit". Tu esti in Dumnezeu?

Niciun comentariu: