sâmbătă, 24 noiembrie 2007

A ramane in Dumnezeu

A-L cunoaste pe Dumnezeu, a fi in Dumnezeu si a ramane in Dumnezeu. Este o succesiune logica, corecta si reala. Cand ma angajez, de pilda, inteleg ca angajarea in sine nu-mi asigura postul. Eu trebuie sa raman angajat. Nu mai mai angajez, desigur, dar veghez sa fac in asa fel incat sa raman angajat, daca ma intereseaza. Comparatia, nu este, desigur, perfecta.

"Cine zice ca ramane in El, trebuie sa traiasca si el cum a trait Isus." 1 Ioan 2: 6

Sa traim si noi cum a trait Isus... Discutam cu cineva azi... Imi spunea cum astazi unii predicatori si lideri de tineret incearca sa atraga tinerii folosind cuvinte precum "misto", "beton" etc. A facut Domnul Isus asa? Toate tehnicile prin care chiar in aceste momente unii incearca sa va atraga la ei... A facut Domnul Isus asa ceva? Discutii, teorii, planuri si strategii despre cum sa faci biserica... la bolnavi nimeni, cu oaia pe umar nimeni, la plug nimeni... A facut Domnul Isus asa?

Domnul Isus a murit fiindca nu s-a conformat cu lumea. La fel si Stefan, primul martir. La fel si cei despre care vorbeste Apocalipsa si sfintii lui Dumnezeu! Tu? Tu ramai in Dumnezeu? Ai grija, fiindca daca zici ca ramai, atunci trebuie sa se vada cum traiesti ca El.

Niciun comentariu: