sâmbătă, 24 noiembrie 2007

In cunosti pe Dumnezeu?

Sunt multi astazi care pretind ca il cunosc pe Dumnezeu. Dar nu toti Il cunosc. Sunt multi care se cred invatatori ai Cuvantului. Dar nu toti sunt. Sunt multi care se cred profeti ai lui Dumnezeu. Dar nu toti sunt. Nu toti care sunt cu noi sunt dintre ai nostri. Trebuie sa fie si invatatori mincinosi. Trebuie sa fie si cei cu gand rau, strecurati printre cei adevarati, ca sa-i atraga la lucruri de nimic.

"Si prin aceasta STIM ca il cunoastem, daca pazim poruncile Lui". Intreb din nou - Il cunosti? Iti dai si camasa cand ti se ia haina? Intorci obrazul cand esti lovit? Te bucuri cand esti prigonit? Esti lumina si sare pentru lume si pamant? Iubesti pe frati, iti pasa de oamenii pierduti? Traiesti in adevar? Stai cu cei bolnavi, cu saracii, ajuti, pui umarul, daruiesti, jertfesti - toate pentru Dumnezeu? Te lupti lupta credintei? Stai drept in furtuna? Te porti corect in lume?

In timp ce ii voi lasa pe unii sa se framante vis-a-vis de formalismul meu, as vrea sa fii sincer. Cand ai mintit ultima data? Cand ai vorbit urat, ai zbierat, te-ai rastit? Crezi tu ca asa esti sare si lumina? Cand te imbraci, cum o faci? Ce haine alegi? Imi spunea un prieten ca unele fete de astazi, de la biserici, se imbraca mai provocator si mai senzual decat altele din lume. Aici raspund eu - asa nu esti lumina. Chiar daca unii investesc masiv in a cumpara zahar (sa va duca cu zaharelu;) si va spun ca trebuie sa fiti "relevanti", Biblia ne spune ca daca vrem sa fim relevanti trebuie sa fim lumina si sare. Sa avem gust si sa luminam, nu sa inducem si mai mult in eroare, facandu-ne ca cei din lume si devenind in cele din urma ca ei.

Tot mai multi incep sa prinda gustul tendintelor de acum si uita de invatatura sanatoasa, cum numea apostolul Pavel invatatura Scripturilor, care este a lui Dumnezeu. Tot mai multi incearca sa faca cat pot de multe, folosind Scriptura spre folosul lor si nu al lui Dumnezeu. Biblia zice clar ca CEI MAI MULTI sucesc Cuvantul lui Dumnezeu.

E simplu. Multi dintre voi, tinerilor, sunteti foarte ispititi astazi sa traiti ca lumea, chiar de catre liderii vostri, in care aveti mai multa incredere decat in Dumnezeu. Trebuie sa-ti fie clar Cuvantul lui Dumnezeu - daca nu pazim poruncile Lui, NU IL CUNOASTEM.

Cine zice "Il cunosc" si nu pazeste poruncile Lui, este un mincinos si adevarul nu este in el. Vezi 1 Ioan 2: 4. Versetul e clar, chiar daca cei mai multi incearca sa-l suceasca, sa-l interpreteze gresti, eronat. Mediteaza serios. Cum e viata ta? Il cunosti pe Dumnezeu?

Niciun comentariu: