duminică, 25 noiembrie 2007

Puterea lui Dumnezeu

"Faceti drum Celui ce inainteaza prin campii. Domnul este Numele Lui: bucurati-va inaintea Lui! El este Tatal orfanilor, aparatorul vaduvelor, El, Dumnezeu, care locuieste in locasul Lui cel sfant. Dumnezeu da o familie celor parasiti, El izbaveste pe prinsii de razboi si-i face fericiti; numai cei razvratiti locuiesc in locuri uscate." (din Ps. 68)


Dumnezeu locuieste in locasul Lui cel sfant. Inca de pe vremea cand Domnul era in mijlocul nostru prin Domnul Isus, El ne indrepta privirile spre ceva de dincolo de lumea aceasta - "stricati Templul acesta si, in trei zile, il voi face la loc"... Era vorba despre Templul trupului Sau. Prin lucrarea Sa mareata, dincolo de capacitatile de intelegere ale omului, Dumnezeu face o lucrare unica in istoria istoriilor veacurilor. El Isi zideste Templul, acolo unde locuieste El, departe de orice inovatie omeneasca sau lucrare a omului.

Cand tu intri in Adunarea lui Dumnezeu, in Biserica, primesti o familie, izbavire, fericire. Este lucrarea lui Dumnezeu, nu a omului. Omul nu face aceasta tainica lucrare de zidire a Bisericii. Aceasta este "lucrarea Lui" (vezi Efeseni 2). Numai ca unii sunt razvratiti. Ei prefera sa locuiasca mai degraba in locuri uscate si pustii. Probabil ca unii sunt atrasi de partea lor, dar Domnul promite - "El izbaveste pe prinsii de razboi".

Citind Psalmul acesta am gasit un lucru minunat. "Te-ai suit pe inaltime, ai luat prinsi de razboi, ai luat in dar oameni; cei razvratiti vor locui si ei langa Domnul Dumnezeu". Da, chiar si cei razvratiti vor locui langa Domnul Dumnezeu. El ii va atrage la Sine cu puterea pe care o are, de a-Si supune toate lucrurile. Este aici puterea lui Dumnezeu.

Da, sunt si oameni razvratiti printre credinciosi. Diverse motivatii, diverse ganduri si pareri. Desi Domnul Isus s-a rugat pentru unitatea urmasilor Sai, de multe ori ea nu este, tocmai datorita razvratirii. Dar Domnul Dumnezeu in care ne punem toata nadejdea ne promite ca prinsii de razboi, care au fost luati de cei razvratiti vor fi adusi inapoi. Si, mai mult decat atat, chiar cei razvratiti vor fi adusi langa Domnul.

Frati sfinti, asteptati cu nerabdare ca Dumnezeu sa lucreze si sa nu cumva sa adormiti! El lucreaza chiar acum si mare este puterea Lui. Veti vedea lucrarea lui Dumnezeu, dupa promisiunile Lui, fiindca El este CREDINCIOSI SI DREPT. Si atunci, ne vom bucura si vom salta de bucurie inaintea lui Dumnezeu si nu vom mai putea de bucurie. De fapt, sa o facem chiar acum!

Psalmul 68: 3.

Iar cei rai, vrajmasii Domnului, potrivnicii Lui... ei sunt risipiti, nimiciti... ca un fum, cum se topeste ceara la foc - asa pier cei rai!

Niciun comentariu: